stoen Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Powodzenia i czekamy na info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Z tego co słyszałem, to ostatnio straszna bieda z sandaczami... Meldują sie pojedyncze miarowe sztuki, ale może się to zmienić, normalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Właśnie wczoraj wróciłem z dwudniówki. Nocami ok. 0oC, w dzień cieplutko, bezwietrznie i przyjemnie. Prawie. Bo brania to tylko z samego rana, dopóki słońce nie podniosło się nad horyzont i nie opadły zimne mgły. Później to już tylko pływanie, kawa i inne płyny. Ogólnie cienizna, jakieś okonie i pojedyncze sandacze, bez rewelacji. Ale przynamniej z tego powodu, nie ma problemu z miejscami noclegowymi na Rybaczówce, no i slipowanie bez problemu i czekania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pewnie jak się juz ochłodzi na stałe to cos sie ruszy... To i pewnie korki znow wrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Weekend na zero nawet z okoniem bylo slabo. Chyba znaczne ochlodzenie wody moze cos zmienc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Panowie jak tam temp.wody?Ruszyło się coś? Wybieram się w tygodniu na 3 dni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Temperatura wody około 12-13 st. Z sandaczem raczej lipa, z rana siadły dwa 65cm szczupaki i jeden 35cm okoń. Później już nic, aczkolwiek długo nie pływałem- dosyć nieprzyjemnie było, wiatr, fala. To mój pierwszy sezon na Turawie. Do tej pory wodowałem się na Rybaczówce, jednak podobno od 1.11 jest zamknięta. Gdzie później można się bezproblemowo zwodować bladym świtem? Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Jak masz w miarę odpowiednie auto to zdaje się, że na "Syrence" śmiało można wodować łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modełator Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Dzisiaj ryby były, ale pogoda masakryczna, walka o przetrwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dzisiaj ryby były, ale pogoda masakryczna, walka o przetrwanie.Napisz coś więcej kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 To, że ryby są wiedzą wszyscy, jednak nie wszyscy wiedzą co im podać na tacy żeby raczyły spróbować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balon Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 No własnie napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 W ubiegły weekend również gościnnie odwiedziłem Turawę. Oj wiało, wiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Panowie, może zamiast o wietrze coś więcej o rybkach? Wybieram się w niedzielę na 3-dniówkę, gryzą pieski trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jedno co CI mogę doradzić i podpowiedzieć, to nie nastawiaj się na "wielkie żarcie"... Ostatnio ponoć lipa jak nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Byłem w niedzielę, jakieś okonie , krótkie smoki, generalnie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Woda na Turawie ma już 10-11stopni. Kilka wypadów od świtu do zmierzchu bez kontaktu z sandaczem. W weekend jest mniej łodzi niż w tygodniu na Świerklańcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vimba Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Woda 8-9 stopni Dziś prawie nie wiało. Łodzi na wodzie ponad 30. Padają pojedyncze wymiarowe sztuki. ale też krótkie. Brań mało i często ryba spada - mój zapięty pod pysk - więc chyba jednak bardziej tłucze intruza w dno niż żeruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam, W zeszłą sobotę 5h na wodzie, jedno branie- sandacz 60cm zapięty pod brodę. Złowiony na stosunkowo płytkiej wodzie jak na tę porę roku (3m). Ponawiam pytanie: gdzie przy obecnym stanie wody można zwodować łódź- dosyć sporą nie ma mowy o przeniesieniu, muszę mieć możliwość wjazdu do wody. Do tej pory po zamknięciu rybaczówki, wodowałem się od strony Jowisza na południowym brzegu. Od soboty woda dosyć sporo opadła, zrobiło się nie małe błotko, w niektórych miejscach "wpadałem" po same kolana, dlatego nawet nie próbowałem samochodem wjeżdżać. Będę bardzo wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Nie jestem na 100% pewien, ale zdaje się, że na Syrence u Wojtka Janika powinno dać radę dojechać do wody. Co prawda po plaży, ale w zeszłym roku o tej porze widziałem wodujących łodzie własnie w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Do samej wody jest piach, czy później zaczyna się muł i błotko? Byłem tam zobaczyć, jednak zjazd ze slipu na plaże wydawał mi się strasznie stromy. No nic, może spróbuje. W miarę płaski i przyjemny zjazd jest od strony północnej kawałek za ośrodkiem harcerskim, jednak trzeba wjechać kawałek pod zakaz ruchu. Swoją drogą dziwie się, że na tak dużym i popularnym zbiorniku nie ma "całorocznego" slipu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Masz na cztery łapy to na Syrence dasz radę, z dwoma zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Mam, ale taka "typowa" terenówka to nie jest, jak to wygląda tak jak od strony Jowisza na południowym brzegu to będzie nie ciekawie. Ale tam przynajmniej blisko ludzie, zawsze ktoś "pchnie" A wracając do tematu...jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Zjazd to gładkie drewniane bale, kąt nachylenia ok 35 stopni. Jak sypnięte piaskiem lub wilgotne to przyczepność cienka. Raczej wskazany jest stały napęd na cztery. Dalej piasek, mułek dopiero dalej.Jesienią wyniki znośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Dzisiaj 5,5h na wodzie. Pogoda typowo jesienna wiatr, chmury na zmianę ze słońcem, przelotne opady deszczu i mokrego śniegu. Efekty marne, z rana na głębokiej wodzie okoń około 35cm, na koniec z płytkiej wody szczupak 60cm- straszna chudzina jak na tę porę roku, na majówkę nieraz dużo grubsze się trafiają. Dosyć dziwne jak na tę porę roku. Obie rybki nadal do złowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi