Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Jak byłem tam zerknąć z tydzień temu to od tego doku do głównego jezioro prowadził "kanał" gdzieś tak o głębokości 0,5-0,7m, ale generalnie można było się zwodować. Później woda opadła nieznacznie, teraz nieznacznie się podniosła, ale myśle, że łódkę na wodę dasz radę zrzucić, a potem w spodniobutach się przespacerować na otwartą wodę :D Dla normalnego auta innego miejsca nie znajdziesz raczej. Na północnym brzegu Jowisz ma slip, ale trzeba przejechać ze 50m po piasku przy aktualnym stanie wody i ciężko się z nimi dogadać w kwestii ewentualnej pory otwarcia.

Na Rybaczówkę pierwszy zjazd od strony tamy na północnym brzegu. (rybaczówka, marina lok i dom dziecka mają wspólny wjazd.), Rybaczówka jest już o tej porze roku nieczynna, a slip przed rybaczówką to już inny właściciel więc może tam dasz radę. 

Edytowane przez ozon74

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Też dzisiaj po raz kolejny podjąłem próbę spotkania z sandaczem na Turawie ... łodek cale mnóstwo, ryb niestety brak :( uważam, że woda jest zdecydowanie przereklamowana). Na echu też nie za wiele się pokazywało. Chyba znowu dużo wody upłynie w Odrze zanim się tam ponownie wybiorę. Pozdrawiam

Turawa jest specyficzna, byłem po raz pierwszy. Ciężko było o brania ale coś się złowiło.

Nie dziwi mnie, że ryba nie chce brać, jak na otwarcie sezonu było ponad 250 łódek, każdy zapitala na tych spalinach więc ryba jest wystraszona i i spitala gdzie pieprz rośnie a nie będzie myśleć o braniu.

• Like 5