Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Panowie.

Chciałem się wybrać się z Warszawy w przyszłą niedzielę na Turawę. Powiedzcie warto ?.

Czytam o tym zbiorniku że sandacze są i gryzą u nas na Mazowszu już dawno nie gryzą bo je zjedzono.

Jadę ze swoim tatą który ze względu na wiek i stan zdrowia rzadko może jechać na ryby więc fajnie jak by nie było na pusto.

Odnośnie optymistycznych wpisów powyżej, dotyczących poprzedniego weekendu, nie chciałem zabierać głosu ale skoro zrobiły one na Tobie na tyle duże wrażenie że chcesz tłuc się z Warszawy by zawitać nad Turawą powiem Ci jak to wyglądało z mojego punktu widzenia... W sobotę faktycznie ponoć połapano w niedzielę natomiast, chłopak który poprzedniego dnia miał około 10 rybek na łodzi, przez 6 godzin był bez kontaktu. Także byłem na wodzie w niedzielę i nie widziałem by złowiono cokolwiek... I taka jest Turawa... nawet jak usłyszysz że jest świetnie radzę się nie nastawiać specjalnie na ryby bo może być różnie... poprostu pojedź sobie z tatą posiedzieć na rybach i nic więcej ;-

• Like 1

Cześć Panowie.

Chciałem się wybrać się z Warszawy w przyszłą niedzielę na Turawę. Powiedzcie warto ?.

Czytam o tym zbiorniku że sandacze są i gryzą u nas na Mazowszu już dawno nie gryzą bo je zjedzono.

Jadę ze swoim tatą który ze względu na wiek i stan zdrowia rzadko może jechać na ryby więc fajnie jak by nie było na pusto.

Jeżeli trafisz " w ten dzień" to połowisz. Generalnie trzeba mocno kombinować z przynętami i miejscówkami.

• Like 1

Wszystko zmierza do tego, że dopóki wszystkie wody w Polsce nie będą prywatne dopóty z rybami będzie jak jest.

Podam przykład z moich stron odkąd woda 100 hektarowa przeszła w ręce prywatne zbiornik został dosłownie wyczyszczony w przeciągu 3 lat...

...przed za nim dostał się w ręce prywatne i był rękach państwowych że tak powiem...łowiło się setki sandaczy w sezonie...fotka i do wody taka zabawa była..zaliczenie kilkanaście "pstryków" w ciągu paru godzin było normą...

...obecnie łowi się klika sztuk w sezonie...i trzeba się napocić...także z tymi wodami i oddawaniem w ręce prywatne bym raczej się głęboko zastanowił na moim przykładzie...

...dobrze że zostały mi fotki i wspomnienia raju wędkarskiego który miałem niestety... :(

...ott pozwoliłem sobie na taki mały off topic... ;)

Wszystko zmierza do tego, że dopóki wszystkie wody w Polsce nie będą prywatne dopóty z rybami będzie jak jest.

Ty tak na  poważnie ??? Ty myślisz , że prywatne to od razu obfite, klucz tkwi w mądrości gospodarza danego akwenu.....bez względu czy to będzie prywatny byznes czy pod zarządem danego okręgu, no i tak po za tym bardzo egoistyczne podejście, nie każdy forsą s..a , a gdzie pójdzie łowić młodzież , tudzież inni ubożsi wędkarze , myślisz , że każdego będzie stać aby połowił tam gdzie chce ,nawet w swoim ,,okręgu,, gdzie za każdą wodę będą zdzierali kasę, po za tym  ilu będzie takich co będą tylko doili z tego co zastali a nic nie zarybiali,uwierz mi , że takich będzie najwięcej...aby tylko szybko kaska wpadła.

Edytowane przez kornik1978

• 2 tygodnie później...

My z kolegą od piątku będziemy walczyć , ciekawe czy pogoda pozwoli

Czarno to widzę, może chwilę rano i chwilę wieczorem, trochę mało.

Planowałem podobnie, ale w sytuacji takiego wiatru chyba skończy się na Odrze. A szkoda miałbym towarzystwo na Turawie :( .