Damiano Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 HUUUUUURRRRRRAAAAAA na reszcie przyjdzie zima!!! Koledzy dajcie znać jak będzie 10cm skorupki. A tak przy okazji, będzie ktoś monitorować grubość lodu na jeziorze? polatał bym z mormyszką, czy jest ktoś jeszcze za!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dziś było mega ekstremalnie, łódka robiła za lodołamacz. Chcąc porzucać , najpierw trzeba było zrobić sobie przerębel i zepchnąć łódką lód na boki . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek111 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Nie było tak tragicznie.co prawda cały zbiornik przymarzniętych ale my pływaliśmy:)Jutro już chyba sie nie uda. Dzisiaj lud gruby na 1 cm.Efekty niewielkie. 1 szczupak. Ale sezon zakończyliśmy na wodzie.Ciekawostka przy upuscie jakieś kurna gajgery zamontowali które maja rybę odstraszać wiec w pobliżu pewnie dlatego nie brały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Orientuje się ktoś z kolegów jak wygląda skorupka na jeziorze? Czy któryś jeszcze wędkuje z pod lodu na Turawie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 orientuje się któryś z kolegów jak sytuacja na jeziorku? czy okonki gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Wody w weekend majowy było sporo.... wszystko się tarło, woda w trzcinowiskach się gotowała..... było.... dziś o 60-70cm mniej wody.... wszystko wisi na roślinności..... Jak tu się nie wkur..... Kolejna dobra zmiana???? Edytowane 9 Maja 2017 przez elvis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Koledzy jak to jest ze spiningowaniem z wału na Turawie ? Wolno czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Nie wolno..Też byłem na majówce popołudniu sprawdzić łajbe itp...Fakt,wody opór,zero plaży...Akurat gościu spinningował z brzegu obok mojej stanicy i napatoszyła sięStraż Rybacka...Po reprymendzie skończyło się bez mandatu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Koledzy jak to jest ze spiningowaniem z wału na Turawie ? Wolno czy nie ?Marcin , przecież nie od dziś mamy zakaz spinningowania na zaporówkach od 01.01 do 31.05 , niezależnie od tego czy z wału czy nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 O przepisie zapomniałem , a na innej "zaporówce" jak Turawa po 1 czerwca nie łowiłem Lepiej zapytać , jak zapłacić mandat.... ? Marcin , przecież nie od dziś mamy zakaz spinningowania na zaporówkach od 01.01 do 31.05 , niezależnie od tego czy z wału czy nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Oczywista oczywistość . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Był ktoś na Turawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 witam Był znajomy ładnie wczoraj połowili ...sandaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Ryby jest w brut z brzegu, na 50-70cm wodzie 6 szczupaków (każdy powyżej 65cm), 3 sandacze 60-72 cm i okoń 32 na dwóch wędkujących Wszystkie ryby wróciły do wody. Oby tak brały przez cały sezon. Edytowane 2 Czerwca 2017 przez elvis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) ... Oby tak brały przez cały sezon.Oby nie... Na wodzie chcą się pozabijać...Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Czerwca 2017 przez immortal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Byłem na otwarciu jeszcze w życiu nie widziałem tylu łodzi na wodzie (ponad 200), jak na parkingu pod galerią...a rybki no cóż każdy miał siatę w wodzie i nikt nikogo nie kontrolował na wodzie... a przy slipie na rybaczówce pan "strażnik z klapą na piersi" nie zwracał uwagi na liczbę obieranych sandaczy czy obrabianego w okresie ochronnym suma...oby nie brały tak dalej... takie łowienie nie ma nic wspólnego z wędkarstwem ja zmieniłem wodę. Do panów w nowej ładnej białej łódki z naklejka crezzy "pewnie jakiś team" - pływaliście jak czubki wokół zakotwiczonych łódek - żenada (myślę że są na naszym forum i pozdrwaiam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Byłem na otwarciu jeszcze w życiu nie widziałem tylu łodzi na wodzie (ponad 200), jak na parkingu pod galerią...a rybki no cóż każdy miał siatę w wodzie i nikt nikogo nie kontrolował na wodzie... a przy slipie na rybaczówce pan "strażnik z klapą na piersi" nie zwracał uwagi na liczbę obieranych sandaczy czy obrabianego w okresie ochronnym suma...oby nie brały tak dalej... takie łowienie nie ma nic wspólnego z wędkarstwem ja zmieniłem wodę. Do panów w nowej ładnej białej łódki z naklejka crezzy "pewnie jakiś team" - pływaliście jak czubki wokół zakotwiczonych łódek - żenada (myślę że są na naszym forum i pozdrwaiam) Łódek kolego zdecydowanie mniej niż na otwarciu w roku poprzednim, co do ryb to rzeczywiście trudno znaleść kogoś kto nie połowił. Co do siat, obierania, etyki , strażników, pływania to niestety jeszcze standardy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Łowie na nowosądeckich zaporówkach ... niby w tym samym kraju, a jakby inaczej. Nie wiem w czym tkwi fenomen, ale pomimo, że presja jest spora, to takich jaj nie ma. Może na Turawie ryb, albo ludziów więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 No wiesz....jakbys od 31 grudnia do wczoraj czekał przed mięsnym to też bys mial cisnienie???? głodni są poprostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 nikt nikogo nie kontrolował na wodzie... a przy slipie na rybaczówce pan "strażnik z klapą na piersi" nie zwracał uwagi na liczbę obieranych sandaczy czy obrabianego w okresie ochronnym suma... Rano była kontrola i kontrolowali każdego bez wyjątku A co zrobiłeś z sprawą obrabianego suma ? Zgłosiłeś to PSR, SSP czy na policję ? Może masz jakieś zdjęcia, świadków ? Czy jak każdy olałeś sprawę i przeszedłeś obok tego obojętnie a teraz żalisz się tym na forum ? Mamy w woj. opolskim ponad 100 społeczniaków, którzy często wpadają na kontrole z Policją. Więc wystarczyło zadzwonić (numer do komendanta SSR w rejestrze) zrobić parę zdjęć gościu by zapamiętał to rozpoczęcie sezonu na długo U mnie takie zachowanie nad wodą nie przechodzi obojętnie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 To prawda.Opolscy strażnicy są OK.W zeszłym roku zapomniałem ze sobą dokumentów i oprócz tego, że najadłem się troszkę wstydu bo panowie wezwali policję to jeszcze 100 biedniejszy Oby tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Jak by kogoś interesowały warunki na Turawie proszę link do kamerki http://airmax.pl/kamery/turawa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Panowie wędkarze, a może byśmy wzięli wreszcie przykład z wielu innych kolegów i zaczęli wypuszczać ryby, szczególnie te szlachetne, te które najbardziej cieszą sandacze, okonie, szczupaki. Na Turawie corocznie dokonuje się rzezi może RZEZI będzie dobitniejsze!!! To co widuje i słyszę jest barbarzyństwem, zabijanie tylu ryb to największy przykład głupoty, egoizmu, prostactwa !!!! Łowię od kilku miesięcy w UK ryb jest tak dużo, że złowienie kilku dużych egzemplarzy nie stanowi problemu. Wynika to jedynie z mądrej polityki WYPUSZCZANIA !!!! Turawa jest prawdziwym ewenementem i naszym eldorado, zadbajmy żeby jeszcze była długo..., 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Na Turawie tłuką rybę do końca grudnia, chyba, że lód nie pozwala na wypłynięcie. Ciągle jedne i te same łodzie, ciekawe komu rozdają te ryby. Na takim zbiornik powinno być NO KILL albo inne ostre ograniczenia. Przykładem może być Dzierżno Duże, za rok można będzie łowić tam z łodzi. To będzie eldorado 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Na Turawie tłuką rybę do końca grudnia, chyba, że lód nie pozwala na wypłynięcie. Ciągle jedne i te same łodzie, ciekawe komu rozdają te ryby. Na takim zbiornik powinno być NO KILL albo inne ostre ograniczenia. Przykładem może być Dzierżno Duże, za rok można będzie łowić tam z łodzi. To będzie eldorado Jak już muszą brać rybę to jedna na dobę - po sztuce z drapieżnika. Sandacz dozwolone w wymiarze 60-80cm, okoń z 25 - 35cm, szczupak z 60-80 cm ... Zwiększona ilość kontroli i problem z malejącym rybostanem się zmniejszy bardzo. Oby to nie trafiło w prywatne ręce i nie zaczęli odławiać na potęgę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi