Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy patrze na ten syf w wodzie, gdzie ekolodzy mówią bomba ekologiczna to nie wierzę że te chemikalia  nie zostają w rybach :rolleyes:

Ale te chemikalia nie zniechęcą ludzi do zjadania ryb... a swoją drogą może się nie znam ale wydaje mi się że jest ich znacznie więcej w codziennym, powszechnym naszym pożywieniu ;)

• Like 1

Na Turawie tłuką rybę do końca grudnia, chyba, że lód nie pozwala na wypłynięcie. Ciągle jedne i te same łodzie, ciekawe komu rozdają te ryby. Na takim zbiornik powinno być NO KILL albo inne ostre ograniczenia. Przykładem może być Dzierżno Duże, za rok można będzie łowić tam z łodzi. To będzie eldorado ;)

W Turawie łowie od 20 lat presja jest masakryczna ale w błędzie jesteś kolego ze wszystko w łeb dostaje nikt tam nic nie sprzedaje. yły okresy tłuste były chude .Strażnicy na otwarciu robili kontrole sam ja miałem a znają mnie wiec jest ok . Padały fajne rybki zliczyłem 75,70 x2 , kilka 60 x 3 i kilkanaście pistoletów i wiesz co wszystko wraca do wody tak wędkujemy w Turawie od lat te same łódki. Kochamy tą wode. Pozdrawiam

• Like 4

A co to jest te zielone ?? długo to może się utrzymywać na wodzie? i czy przeszkadza to w połowie ryb??

To zielone w wodzie to jest wszystko, co spuszczamy rurami z naszych domów i co rolnicy wysypują i wylewają w nadmiarze na pola, bo wydaje im się, że dzięki temu urośnie im więcej i większe. Do tego ścieki z wszelkich ferm i hodowli z dodatkiem zrzutów z zakładów przemysłowych.

• Like 1