Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Rzgw powiedziało mi w środę o 37mln m3. Rzekomo połączyli mnie z jakimś kierownikiem co sprawdzał w jakimś rozporządzeniu.

Mam nadzieję , że to Marcin uzyskał wiarygodne dane . Super , że mu się chciało , bo chyba w rozmowie telefonicznej z żywym i decyzyjnym człowiekiem można się dowiedzieć czegoś w miarę wiążącego .

• Like 1

Mam nadzieję , że to Marcin uzyskał wiarygodne dane . Super , że mu się chciało , bo chyba w rozmowie telefonicznej z żywym i decyzyjnym człowiekiem można się dowiedzieć czegoś w miarę wiążącego .

Też mam taką nadzieję, że nikt mnie nie zrobił w konia :) W końcu jak człowiek dzwoni do "Źródła" oczekuje wiarygodnej informacji. Podsumowując polecam zadzwonić samemu, bardzo uprzejmi ludzie i chętni do wytłumaczenia co i jak .

Jak na moje oko - zeszło od lipca 140 -170 cm (przynajmniej) a może i więcej. Od Bolka ( idzie się zwodować bo gościu wjeżdża traktorkiem do wody ale później i tak ugrzęźnie się na płyciźnie (na fotce widać jak łódka utknęła na mieliźnie), z PZW niby też da się do wody wjechać jak się ma 4x4 ale będzie z 30-40 cm wody. Z Jowisza/Rybnej jak ktoś ma na prawdę dobre 4x4 to też wjedzie tylko będzie problem z łamaniem przyczepy na haku ( stromy zjazd).

Więcej nie udało mi się obczaić.

Ps. Aaaaaaa przy elektrowni na wale tam gdzie woda wpada do rzeki Mała Panew sympatyczny gość powiedział mi , że póki co w przyszłym tygodniu cały czas będzie taki sam zrzut wody. Powiedział że na oko spadnie jeszcze z 30 - 40 cm od piątkowego stanu wody....

Pozdrawiam :(

@Cabage 

post-54838-0-54967800-1506282120_thumb.jpg

post-54838-0-88097100-1506282126_thumb.jpg

post-54838-0-86387300-1506282134_thumb.jpg

post-54838-0-79566600-1506282142_thumb.jpg

post-54838-0-10812500-1506282147_thumb.jpg

• Like 4

Bierz łopatę i dawaj :) , myślisz że nikt tego nie wymyślił przed Tobą? :) (bez spiny)

Sam już rozmawiałem na ten temat a dostałem taka odpowiedź.

"To nie moja zatoka, woda należy do Rzgw i gminy Turawa -to oni powinni się tym zająć..."

Takie gadanie nic nie zmieni , a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Poza tym dostałem informację że zatoka i tak się znów zamuli i wypłyci więc po co to robić ? :( :( a jak wiadomo , robienie czegokolwiek w naszym kraju co nie da dużo zysku jest nieopłacalne...

Dzisiaj wodowałem ponton na pzw i przez kilkanaście metrów holowałem go w woderach zanim dało się płynąć na wiosłach. Więc o zwodowaniu łodzi gdzie jest potrzeba wjechać przyczepką do wody na odpowiednią głębokość można zapomnieć. Sam jestem ciekawy czy jest na Turawie jakiś dostępny slip gdzie można jeszcze wjechać przyczepką do wody? Jeśli chodzi o rybki to kiepsko to wyglądało na kilkanaście łodzi skupionych w jednym miejscu widziałem tylko dwa hole ryb.

• Like 1

Wczoraj miałem jedno branie, poczułem go na kiju ale spadł. Wydaje mi się, że zaspałem troszeczkę niestety a wszystko dlatego, że przez kilka godzin biczowania nic się nie działo i zatraciłem czujność  :P.  Pozostało jeszcze trochę urlopu więc mam zamiar jeszcze powalczyć. Dajcie znać jak rybka zacznie kąsać.

• Like 1