elvis Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Byłem wczoraj na wałach 10-13, ponad 30 łodzi na wodzie. Jedne szczupak 65cm, w dodatku bez stalki, zerwał się przy wyciąganiu z wody, z sandaczem echo. W weekend spróbuję nocą, między 2 a 6. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruk Op Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Uu szkoda w Turawie bezrybie zero wieści ;( wszystkie zjedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Uu szkoda w Turawie bezrybie zero wieści ;( wszystkie zjedzoneSpoko, ostatnio kilka wypuściłem.[emoji4] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruk Op Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Spoko, ostatnio kilka wypuściłem.[emoji4] Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu TapatalkaNareszcie jeden porządny, to jadę na ryby hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovaleinen Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 dzieje się coś na Turawie ? był ktoś ?jak z poziomem wody ?trzeba się chyba wybrać niedługo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 dzieje się coś na Turawie ? był ktoś ?jak z poziomem wody ?trzeba się chyba wybrać niedługo pozdrawiam Byliśmy we środę,woda niska, dyżurujące kruciaki kopały plus jedna 70. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Panowie, gdzie można się zwodować przy bieżącym stanie wody- są jakieś utrudnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovaleinen Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 będzie teraz na minusie temperatura to może coś się ruszy i z wałów niespodzianka się trafi ładna 70tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Bylem dzisiaj na turawie 3 miarki 2 siedemdziesiatki i 1 60 i sporo krotkich woda zima niecale 3stopnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Z wałów jakieś efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Z wałów jakieś efekty?Lipa straszna, z rana niby połapali od sołtysa. Ja wróciłem przed chwilką i nic, bez kontaktu z rybą. Jutro z rana zaatakuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 http://radio.opole.pl/103,220470,modernizacja-rybaczowki-w-turawie-i-sprzet-dla-sOrientuje się ktoś czy modernizacja będzie również dotyczyła pogłębienia odcinka za slipem umożliwiające korzystanie w okresie jesiennym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) http://radio.opole.pl/103,220470,modernizacja-rybaczowki-w-turawie-i-sprzet-dla-s Orientuje się ktoś czy modernizacja będzie również dotyczyła pogłębienia odcinka za slipem umożliwiające korzystanie w okresie jesiennym ?Super sprawa....proponuję jeszcze jedną z kamer skierować na tzw. skrobak, bo to co się tam dzieje na początku czerwca woła o pomstę do nieba...:-/ Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Drabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Panowie zaczyna się okres walnych zebrań w Naszych kołach. Ostatnio będąc na szkoleniu strażników SSR, padł pomysł utworzenia nad Turawą specjalnej grupy strażników która "pilnowałaby" tylko jeziora. Komendant powiedział, że wszystko można załatwić tylko potrzeba wsparcia w okręgu właśnie wnioskami z Naszych kół. Im więcej takich wniosków wpłynie do okręgu tym łatwiej będzie o powołanie takich strażników PS. Połowiliście coś w weekend ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 W sobotę po zebraniu Komisji Ochrony Wód, Przewodniczący i członek Komisji byli na miejscu w Turawie na oględzinach co do udrożnienia tarlisk. Które po jakimś czasie zostają odcięte praktycznie od jeziora. Zdjęcia poniżej. Na miejscu pracuje koparka ale po rozmowie z właścicielem firmy nie ma możliwości zrobienia dwóch czy trzech przekopów. Trzeba to zrobić do 17-20 go grudnia . Tam jest pracy może na jedną dniówkę. Taki apel: Może ktoś ma wolny sprzęt w postaci koparki i jest w stanie zrobić te przekopy w najbliższym czasie. Szkoda tych tarlisk gdy po wytarciu cały narybek zostaje odcięty od jeziora i cała ryba pozostaje w tych dołkach bo woda w jeziorze opada. Dajmy szansę naturze a te tarliska załatwią zarybienia za nas w takiej ilości o jakiej nam się nawet nie śniło. Zapłacenie kwoty za prace koparki to będzie promil % za wartość narybku jaki te tarliska same wyprodukują! Tarliska znajdują się w rejonie ośrodków Relax i Syrenka. Może ktoś coś?Więcej info: https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=922241071261617&id=100004271985747 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 No i wróciliśmy właśnie ... Było podobnie jak dwa tygodnie temu . Dużo anemicznych brań , w sumie kilka ( 6-7 ) rybek wyjętych , z czego jedna dobra ( choć nie zdjęciowa niestety ) . Wiatr po południu nieznośny , tworzyły się już bałwanki . Większość łódek w korycie i okolicach . My połowiliśmy bardziej w okolicach właśnie . W sumie spodziewałem się późnojesiennego kabana a wyszło jak zwykle . To już chyba ostatni wyjazd w tym roku niestety ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 No i wróciliśmy właśnie ... Było podobnie jak dwa tygodnie temu . Dużo anemicznych brań , w sumie kilka ( 6-7 ) rybek wyjętych , z czego jedna dobra ( choć nie zdjęciowa niestety ) . Wiatr po południu nieznośny , tworzyły się już bałwanki . Większość łódek w korycie i okolicach . My połowiliśmy bardziej w okolicach właśnie . W sumie spodziewałem się późnojesiennego kabana a wyszło jak zwykle . To już chyba ostatni wyjazd w tym roku niestety ...Jaki ostatni?Twardym trza być bo jeszcze nie zamarzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Wyjazd na Turawę jest , w moim przypadku , wypadkową rozplanowania wolnego czasu i życia rodzinnego/osobistego dwóch/trzech osób . Nie zawsze jest tak pięknie jakbyśmy chcieli niestety . Gdyby to ode mnie zależało tylko i wyłącznie , to może częstotliwość byłaby większa . Ale z drugiej strony wędkowanie w doborowej kompanii ma swoje niezaprzeczalne zalety , a że przyjemności trzeba dozować ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/161514/60/rybaczowka__w_turawie__dzialamy_ Coś się dzieje. Być może już nie będzie problemu z wodowaniem przy niskim stanie wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 No Panowie, kanał taki wykopali, że dwa Titaniki mogą się mijać. Szeroki, na 1,5 metra głęboki. Od domu dziecka tam gdzie były krzaki i skrobak sypią z urobku plażę aż do końca zatoki. Zmieści się na niej kilkanaście łodzi. Mają jeszcze slip poprawić i nowy pomost zbudować.Dzieje się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław Mas Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Fajnie że sie dzieje. Ja myślę już o początku następnego sezonu. Mam zamiar pojechać z kolegami na otwarcie sezonu, pierwszy raz na Turawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Będzie pierwsza miejscówka do obrzucenia zaraz po wodowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 A nie wiecie czy ktoś sie zgłosił do wykopania kanału do tarlisk przy relaksie i syrence? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 A nie wiecie czy ktoś sie zgłosił do wykopania kanału do tarlisk przy relaksie i syrence? W tym tygodniu ruszyły prace Jest pomysł, aby utworzyć tam czasowy obręb ochronny zobaczymy czy się uda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Też się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi