Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy mile widziany ! Pokażmy, że nie jest nam obojętny los Turawskiego "morza" 

POSPRZĄTAJ Z NAMI JEZIORO TURAWSKIE !!!!

Wszystkich którym leży na sercu dobro naszych wód oraz to jak nad nimi wygląda, jak i tych którzy po prostu nie chcą siedzieć na rybach w syfie zapraszamy w najbliższą niedzielę 07.01.2018 roku nad brzegi jeziora Dużego, do wzięcia udziału w akcji sprzątania brzegów jeziora. Pogoda ma być sprzyjająca, niska woda również daje pole do popisu - bardzo dobrą dostępność brzegów.

WSZYSTKICH CHĘTNYCH SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Zbieramy się w najbliższą niedzielę ok. godziny 9 00 na Stanicy Wędkarskiej koła Ozimek. Tu przegrupujemy się i rozdzielimy w zależności od tego ilu nas będzie.

Dostaniecie worki, które później pozbiera samochód z przyczepką.

• Like 2

Moim zdaniem pojawią się Ci którym zależy, aby nad tą wodą było czysto. Jest to pierwsza taka akcja a są plany na zorganizowanie kolejnych, więc może się pojawią. Jak nie tym razem, to miejmy nadzieję, że będą mieli kolejną szansę. Z tego co wiem pojawi się Przewodniczący Komisji Ochrony Wód, jednak nie pokazujmy na innych. Zacznijmy od siebie. Małymi krokami można wiele osiągnąć jest tylko potrzebna dobrze zorganizowana grupa. Sam pomysł pojawił się bodajże 1 stycznia. Dziś mamy 4, więc wielki szacunek dla ludzi, którzy ogarnęli wszystko (worki na śmieci, miejsce składowania i wiele innych) w tak krótkim tempie. 

• Like 2

Każdy mile widziany ! Pokażmy, że nie jest nam obojętny los Turawskiego "morza"

POSPRZĄTAJ Z NAMI JEZIORO TURAWSKIE !!!!

Wszystkich którym leży na sercu dobro naszych wód oraz to jak nad nimi wygląda, jak i tych którzy po prostu nie chcą siedzieć na rybach w syfie zapraszamy w najbliższą niedzielę 07.01.2018 roku nad brzegi jeziora Dużego, do wzięcia udziału w akcji sprzątania brzegów jeziora. Pogoda ma być sprzyjająca, niska woda również daje pole do popisu - bardzo dobrą dostępność brzegów.

WSZYSTKICH CHĘTNYCH SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Zbieramy się w najbliższą niedzielę ok. godziny 9 00 na Stanicy Wędkarskiej koła Ozimek. Tu przegrupujemy się i rozdzielimy w zależności od tego ilu nas będzie.

Dostaniecie worki, które później pozbiera samochód z przyczepką.

Fajna inicjatywa. Szkoda, że nie mogę być z Wami.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Moim zdaniem w rejonie nie ma jeszcze lodu , który pozwalałby na normalne po nim łażenie i dziur wiercenie . No chyba , że z dużą dawką ryzyka . 

Czarek , a te 10 centów to tak stabilnie i wszędzie , czy raczej przy brzegu ?

Edytowane przez malinabar

Moim zdaniem w rejonie nie ma jeszcze lodu , który pozwalałby na normalne po nim łażenie i dziur wiercenie . No chyba , że z dużą dawką ryzyka . 

Czarek , a te 10 centów to tak stabilnie i wszędzie , czy raczej przy brzegu ?

Wyjąłeś mi to pytanie z głowy, bo przy takim zbiorniku 10 cm. to pojęcie względne tym bardziej że nie ma stabilności poziomu wody, a wiadomo jak wahania oddziałują na jakość lodu. Ale nie byłem nie widziałem więc nie upieram się że nie jest wystarczający, ale ja u siebie dla pewności pare dni poczekam :clappinghands:

Wyjąłeś mi to pytanie z głowy, bo przy takim zbiorniku 10 cm. to pojęcie względne tym bardziej że nie ma stabilności poziomu wody, a wiadomo jak wahania oddziałują na jakość lodu. Ale nie byłem nie widziałem więc nie upieram się że nie jest wystarczający, ale ja u siebie dla pewności pare dni poczekam :clappinghands:

10cm w rogu kotorskim

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka