Perszing Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Pewnie ze poczekamy :-) pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klose1985 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 itam. ktos poradzi kiedy warto znowu uderzyc na biala rybe ? kolega byl poczatek maja i brak kontaktu z ryba... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Witam jakiś wolny pokój nocleg na 1- 4 czerwca w Turawie ktoś ma koś ma jakies info 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Ja mam informację za zawalone wszystko ale probuj ,dzwon.Moze cos sie pozmienialo.Do niedzwiedzia zadzwon,on jakis nocleg moze miec.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Witam jakiś wolny pokój nocleg na 1- 4 czerwca w Turawie ktoś ma koś ma jakies infoTe terminy to myśmy blokowali w listopadzie , a i tak były problemy. Powodzenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Pierwsze dni czerwca o tej porze z rezerwacją nie liczył bym na wiele tak jak Marcin wyżej zaznaczył koniec tamtego roku początek tego, ale próbować zawsze warto, takie parcie jak na Turawę to chyba nie ma żaden zbiornik w tym rejonie kraju Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Jowisz...Strona południowa.Wodowanie bez problemu...Tam uderz... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Tel.502759639Tel.502089163www.owjowisz.pl Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Dzieki wszystkim bede próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 No to lipa, pewnie znowu będzie kilkaset łodzi na zbiorniku bo "Czeczeńcy" przyjadą po mięcho. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Zrobić zbiornik C&R za parę lat byśmy łowili regularnie ryby 80+. Podpisałbym się dwiema ręcami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Też mam ochotę otworzyć sezon sandaczowy na Turawie, ale z uwagi na to że nie lubię tłoku rozważam jeszcze Nysę lub Otmuchów chociaż w tym terminie wszędzie będzie oblężenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Też chciałem na Turawie, ale raczej uderzę na Nysę jest znacznie mniej oblężona niż Turawa jeśli chodzi oczywiście o zanderki Turawa marka sama w sobie i ma pod sobą wszystkie wody na Opolszczyźnie a co za tym idzie przyciąga tłumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Jak juz jestesmy przy zanderkach to Panowie czy mozna je kuc od 31 maja? Bo to wypadnie Boże ciało a jak wiadomo jest to dzień wolny od pracy czyli o ten dziej jest skrócony okres ochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Wszystko wskazuje ze tak ???? http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/167994/60/okres_ochronny_dla_sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Jak juz jestesmy przy zanderkach to Panowie czy mozna je kuc od 31 maja? Bo to wypadnie Boże ciało a jak wiadomo jest to dzień wolny od pracy czyli o ten dziej jest skrócony okres ochronny Wszystko wskazuje ze tak http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/167994/60/okres_ochronny_dla_sandacza Jeżeli pytanie dotyczyło Turawy, to tak - zgodnie z postem Elvisa Jeżeli pytanie dotyczyło wszystkich zbiorników, to zależy od Okręgu. Co do zasady - sandacza można kłuć 31 maja ze względu na skrócony okres ochronny, ale nie wszędzie ze środków pływających. Przepis cytowany przez kol. dropshot dotyczy brzegu, natomiast łódki - to w każdym Okręgu inaczej, bo są to przepisy wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ok dziękuje Panowie za udzielenie informacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Witam jakiś wolny pokój nocleg na 1- 4 czerwca w Turawie ktoś ma koś ma jakies info Na ten termin mogę Ci wynająć łąkę koło mojego domu (8km od Turawy). Namiot w własnym zakresie Edytowane 9 Maja 2018 przez Gruha41 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Na ten termin mogę Ci wynająć łąkę koło mojego domu (8km od Turawy). Namiot w własnym zakresie Kilka namiotów na twojej łące i może zrobić się ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Wszystko wskazuje ze tak http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/167994/60/okres_ochronny_dla_sandacza Ale nie wolno pływać na silniku w obrębie ochronnym ani tam łowić, na razie nie ma komunikatu że obręb ochronny został skrócony a pzw o tym nie informuje ponieważ nie ma o tym pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Słuszna uwaga, tez sie nad tym zastanawiałem. Czyli wychodzi na to że mamy pół jeziora do dyspozycji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Raczej tak, ale może pzw się obudzi i spróbuje ten temat przeskoczyć zwłaszcza że szumnie ogłosili że sandacza można łapać dzień wcześniej a zapomnieli o obszarze ochronnym niejako kierując wędkarzy na „minę”. Dzisiaj dotarła do pzw ta informacja z czego wiem nawet nie próbowali ukryć zaskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Myślę, że ten temat wyprostują, bo poprostu zapomnieli o tym obszarze ochronnym. A jak nie to trudno 31 maja będziemy łowić w sektorze "głębokim"..;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ale nie wolno pływać na silniku w obrębie ochronnym ani tam łowić, na razie nie ma komunikatu że obręb ochronny został skrócony a pzw o tym nie informuje ponieważ nie ma o tym pojęcia.Według informacji uzyskanej dzisiaj w ZO PZW, nie jest to pomyłka. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Czy dobrze rozumiem? Obecnie mimo skrócenia terminu ochrony sandacza i zezwolenia na połów z łódki od 31.05 wciąż w tym dniu bedzie obowiązywał zakaz połowu na obszarze ochronnym? Czyli część jeziora od Angel Spitza bedzie niedostępna w dniu 31.05 i dopiero na dzień dziecka 1.06 dostaniemy w prezencie bardziej obfitą w ryby cześć jeziora w tym okresie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi