skorupa13 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Wczoraj cały dzień 2 szczupaki na łodzi , dziś do 13 zero.Wczoraj ponad 150 łodzi, dziś doliczyłem się 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Niestety, ale poprzedni rok teraz się odbija. Jak w tamtym roku sandacze brały wszystkim i na wszystko bo pilnowały jeszcze gniazd, a że co niektórzy nie mają umiaru w ilościach i większość ich kończyło jak kończyło to nie ma się co dziwić, że w tym roku wyniki słabe. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) dobrze napisane kolego szkoda ze straz z policją nie dziala jak powinna a mają warunki. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Jeziorm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Panowie a wodował ktoś łajbę na rybaczówce? Faktycznie kasują w tym roku za wodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 2 dni i zero kontaktu z rybą.Podobno Ci, którzy trolingowali pociągli. Powinno się wzmóc kontrole na Turawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Nie jest tak tragicznie ,wczoraj slabo ale dziś po komplecie z kolega a najmniejszy 68 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dzisiaj, zupełnie przyzwoicie. Kompletów nie liczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Nie jest tak tragicznie ,wczoraj slabo ale dziś po komplecie z kolega a najmniejszy 68 !!!A największy ? Dzisiaj, zupełnie przyzwoicie. Kompletów nie liczyłem.U uuuu, Kanada normalnie ...Macie może jakieś foty ? Z telefonu tez mogą być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zander97 to pewnie największy idąc za nickiem miał 97 cm. ???? A tak na serio jedyne komplety które przypadkiem widziałem to u żywcowników z kabinówki. To z dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zdjęć nie udostępniam ze względu na tajemniczą miejscówke,w tle widać co nie co .....najwiekszy 78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Ale ogólnie większość mówiła, że słabo. nawet Ci co sondowali nic nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Lekarstwem na zwiększenie populacji ryb na Turawie jest skażenie radioaktywne. Drastyczny krok, ale może wtedy "Czeczeńcy" nie walili by w łeb wszystkiego co wyjęte z wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Lekarstwem na zwiększenie populacji ryb na Turawie jest skażenie radioaktywne. Drastyczny krok, ale może wtedy "Czeczeńcy" nie walili by w łeb wszystkiego co wyjęte z wody.wymoczy się w mleku i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Slipowałem się na rybaczówce, gość zgarnął 2 dychy, pokwitowania żadnego nie dał.Slip porażka, po wczorajszej fali naniosło trochę piachu i były problemy z wyjechaniem.Koleś od rana do 15 nie raczył odgarnąć tego, bo chyba za ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Slipowałem się na rybaczówce, gość zgarnął 2 dychy, pokwitowania żadnego nie dał.Slip porażka, po wczorajszej fali naniosło trochę piachu i były problemy z wyjechaniem.Koleś od rana do 15 nie raczył odgarnąć tego, bo chyba za ciężko....Ale jak to 20 zł? Jesteś członkiem PZW? Jeśli nie to ok, ale dla PZW jest dycha w cenniku. Mam nadzieje ze chociaż coś połapałes. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Hermano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 A gdyby tak się zebrać i zrobić C&R na wędkujących z łodzi... Sporo ludzi rok temu połowiło... Niestety większość ryb wody spowrotem nie ujrzała. PZW czy ktoś inny zarybia sandaczem, ale o długości 5 cm lub mniej gdzie wieksza połowa padnie, polowe z tego co zostanie zje leszcz a reszta zostanie wyjęta z wody za 3-4 lata...ehh każdy narzeka na brak ryb ale wypuszczać to nie ma komu. Wrrrrrrrr :/ k$*#$ca człowieka trafia jak widzi coś takiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Ale jak to 20 zł? Jesteś członkiem PZW? Jeśli nie to ok, ale dla PZW jest dycha w cenniku. Mam nadzieje ze chociaż coś połapałes.Jestem członkiem, ale dałem się zrobić z balona.... Dziś pechowy dzień, zabraliśmy echo bez przetwornika... więc pływanie po omacku...Parę brań było, ale bez ryby na pokładzie. A gdyby tak się zebrać i zrobić C&R na wędkujących z łodzi... Sporo ludzi rok temu połowiło... Niestety większość ryb wody spowrotem nie ujrzała. PZW czy ktoś inny zarybia sandaczem, ale o długości 5 cm lub mniej gdzie wieksza połowa padnie, polowe z tego co zostanie zje leszcz a reszta zostanie wyjęta z wody za 3-4 lata...ehh każdy narzeka na brak ryb ale wypuszczać to nie ma komu. Wrrrrrrrr :/ k$*#$ca człowieka trafia jak widzi coś takiego Dziś z kumplem rozmawiałem o C&R dla tego zbiornika.... ale to chyba raczej niewykonalne...Nawet an rybaczówce jakiś koleś skrobał rybę przy skipie... trochę czasu musi jeszcze upłynąć. Tymczasem ja na codzień wędkuje na Dzierżnie Dużym i jest to największe w Polsce łowisko C&R. Nie ma tam mięsiarstwa, rybka może rosnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Byliśmy 3 dni, to było najsłabsze rozpoczęcie od kilku lat. Ryba w ciągu dnia brała przez 15 minut, jak trafiłeś to złapałeś. Byli tacy co przez dwa dni nie mieli kontaktu z rybą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Byliśmy 3 dni, to było najsłabsze rozpoczęcie od kilku lat. Ryba w ciągu dnia brała przez 15 minut, jak trafiłeś to złapałeś. Byli tacy co przez dwa dni nie mieli kontaktu z rybą. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMoże szczęścia zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zdjęć nie udostępniam ze względu na tajemniczą miejscówke,w tle widać co nie co .....najwiekszy 78U mnie okazów nie było. Ale zabawa przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Trzy dni na Turawie. Z rybkami słabo jednak takie widoki cieszą. Bardzo dużo pustych gniazd , pogoda zrobiła swoje i ryba w tym roku w spokoju się wytarła. Podobne widoki jak na Ebro w Hiszpanii. Brania sporadyczne i ciężkie do zacięcia. Ryby stały przy korzeniach ale nie można było ich skusić do brania. W południe i wieczorem następowało krótkie ożywienie ale trwało to chwilę i ciężko było się wstrzelić. Trzeba było mocno kombinować z gramaturą i rodzajem gum.Co do kontroli to policja pływała codziennie, w piątek kontrola przez SSR. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Zdjęć nie udostępniam ze względu na tajemniczą miejscówke,w tle widać co nie co .....najwiekszy 78Oj Turawa i tajna meta . Znam ten zbiornik tak jak i moi znajomi , włącznie z Wojtkiem i takiego rozpoczęcia nie było od lat. Ryb jest ogrom tyle że rozwalona po całym zbiorniku. I tylko traf i szczęście w tych dniach dało rybę. Myślę że padło więcej "pajków" oraz odcinek niż zedów. Brawo dla PSR za akcję 31 za rekwirację sprzętu i kart. Tak trzymać. Fakt była łódź która łowiłem..... silnik dziobowy fala na płytki... Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Sebo napisz co to za akcja z rekwiracją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Sebo napisz co to za akcja z rekwiracją?Szybka akcja w obrębie ochronnym 31 maja.Chłopaki stracili karty i sporo sprzętu. Jak dla mnie brawo PSR I SSR OPOLE. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Trzy dni na Turawie. Z rybkami słabo jednak takie widoki cieszą. Bardzo dużo pustych gniazd , pogoda zrobiła swoje i ryba w tym roku w spokoju się wytarła. Podobne widoki jak na Ebro w Hiszpanii. Brania sporadyczne i ciężkie do zacięcia. Ryby stały przy korzeniach ale nie można było ich skusić do brania. W południe i wieczorem następowało krótkie ożywienie ale trwało to chwilę i ciężko było się wstrzelić. Trzeba było mocno kombinować z gramaturą i rodzajem gum.Co do kontroli to policja pływała codziennie, w piątek kontrola przez SSR. gniazda sandacz.jpgRyby były wszędzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi