jozek_d Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Może jeszcze jakieś ryby są, ale tylko dla szpeców dysponującym wypasionym sprzętem.Ogólnie co rok to gorzaj, a ostatnie dwa lata to już tragedia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Może jeszcze jakieś ryby są, ale tylko dla szpeców dysponującym wypasionym sprzętem.Ogólnie co rok to gorzaj, a ostatnie dwa lata to już tragedia.Trzeba poszukać, zarówno miejsca i pory. Pływam po Turawie blisko 15 lat, jedyny sprzęt to wędki, łódka z silnikiem i gps na którym mam zanaczone miejscówki zbierane z pokolenia na pokolenie. Nie używam żadnego echo i tym podobnych sprzętów. Są lata lepsze i gorsze ale ryba jest. Potrzeba jedynie trochę szczęścia i cierpliwości Edytowane 9 Lipca 2018 przez elvis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Wyobraźmy sobie sytuację że każdy rok daje obficie rybę, to pewnie po jakimś czasie łowiono by same ledwo wymiary, a tak w "słabszym" roku ryba ma szanse podrosnąć i odbudować populację a żeby co jakiś czas łowić rybki 80+ potrzebny jest właśnie słabszy rok, tak więc głowa do góry, w końcu nie najważniejszą rzeczą w tym co robimy jest - - - - ryba w siatce Powodzenia i wytrwałości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Wyobraźmy sobie sytuację że każdy rok daje obficie rybę, to pewnie po jakimś czasie łowiono by same ledwo wymiary, a tak w "słabszym" roku ryba ma szanse podrosnąć i odbudować populację a żeby co jakiś czas łowić rybki 80+ potrzebny jest właśnie słabszy rok, tak więc głowa do góry, w końcu nie najważniejszą rzeczą w tym co robimy jest - - - - ryba w siatce Powodzenia i wytrwałościPodoba mi się ta teoria! Biorąc pod uwagę poprzednie "chude lata" , za rok, dwa, może trzy, no najdalej cztery - zbiornik będzie pełen metrówek I na to liczę ( jak dożyję) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Widzę dyży optymizm u kolegów. Fakt, zauważyłem dużo narybku sandacza, byle by tylko zołał urosnąć. Zato narybek okonia praktycznie zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Zniknął ...raczej został zjedzony przez małe sandaczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Narybku okonia jest trochę, chowa sie w trzcinach, nawet na 10cm wodzie w okolicach Angel Spitza. Natomiast niepokoi mnie brak połowów okonia. Raz przed burza zobaczyłem pikujące rybitwy jakieś 200m wzdłuż linii brzegowej, zabawa była przednia ale same maluchy i to było wszystko w tym sezonie, mimo wielu poszukiwań na sprawdzonych miejscowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Zniknął ...raczej został zjedzony przez małe sandaczyki.Raczej sumiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Narybku okonia jest trochę, chowa sie w trzcinach, nawet na 10cm wodzie w okolicach Angel Spitza. Natomiast niepokoi mnie brak połowów okonia. Raz przed burza zobaczyłem pikujące rybitwy jakieś 200m wzdłuż linii brzegowej, zabawa była przednia ale same maluchy i to było wszystko w tym sezonie, mimo wielu poszukiwań na sprawdzonych miejscowkach.Jeszcze za wcześnie, koniec lipca to będzie okoniowy szał. Wtedy też zamierzam się tam pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninja05 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam serdecznie potrzebuje wiadomość na temat w/w wody chodzi tylko o spiningu. Jak z rybostanem jakie najlepiej metody na okonia itp. Jakie przynęty są skuteczne na tej podstawie wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klose1985 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 udzieli mi ktoś informacji czy nad Libawe da się juz dojechać czy nadal zalane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 A jak poziom na Turawce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 A jak poziom na Turawce?Wysoki, nawet bardzo wysoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 To te dane wynika są nie do końca prawdziwe:http://www.pogodynka.pl/hydro/zbiorniki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Te dane z pogodynki są prawdziwe, poziom jest wysoki ale bez przesady. Tu masz kamerkę https://airmax.pl/kamery/turawa widać jaki jest poziom. Na Libawe z jednej strony dojedziesz bez problemu, tylko pamiętaj że bez zezwolenia tam nie można wjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Piękny syf sie zrobił.... wczoraj jedynie na wpływie Malej Panwi była w miarę czysta woda. Tylko ryb zabrakło :/ Edytowane 22 Lipca 2018 przez elvis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Wczoraj mimo zakwitu parę sandaczy zostało trafionych. Dzisiaj pozostał tylko zakwit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 W sobotę trzy brania i żadne nie zacięte ,a w niedzielę bez brania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dzisiaj pozostał tylko zakwit.Dobrze że nie zachwyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 No comment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Nie wiem jak na innej części zbiornika, ale dzisiaj byłem zobaczyć jak wyglada woda. Byłem od strony Jowisza. Straszny zielony szlam, nie widziałem gdzie się kończył, czyli daleko sięgał i co najgorsze to straszny smród. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Pamiętam na Turawie większy smród. Ale były sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Okonie zaczęły już gadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Smrodek nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dziś byłem na wale od 18 do 22 od strony kotorza w kierunku średniego, bez kontaktu, co ciekawe nikt nie łowił z wału w tym miejscu, Łodzi tylko kilka na wodzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi