Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Może jeszcze jakieś ryby są, ale tylko dla szpeców dysponującym wypasionym sprzętem.

Ogólnie co rok to gorzaj, a ostatnie dwa lata to już tragedia.

Trzeba poszukać, zarówno miejsca i pory. Pływam po Turawie blisko 15 lat, jedyny sprzęt to wędki, łódka z silnikiem i gps na którym mam zanaczone miejscówki zbierane z pokolenia na pokolenie. Nie używam żadnego echo i tym podobnych sprzętów. Są lata lepsze i gorsze ale ryba jest. Potrzeba jedynie trochę szczęścia i cierpliwości :) Edytowane przez elvis
  • Like 1

Wyobraźmy sobie sytuację że każdy rok daje obficie rybę, to pewnie po jakimś czasie łowiono by same ledwo wymiary, a tak w "słabszym" roku ryba ma szanse podrosnąć i odbudować populację :highfive: a żeby co jakiś czas łowić rybki 80+ potrzebny jest właśnie słabszy rok, tak więc głowa do góry, w końcu nie najważniejszą rzeczą w tym co robimy jest - - - - ryba w siatce :good: 

Powodzenia i wytrwałości

• Like 2

Wyobraźmy sobie sytuację że każdy rok daje obficie rybę, to pewnie po jakimś czasie łowiono by same ledwo wymiary, a tak w "słabszym" roku ryba ma szanse podrosnąć i odbudować populację :highfive: a żeby co jakiś czas łowić rybki 80+ potrzebny jest właśnie słabszy rok, tak więc głowa do góry, w końcu nie najważniejszą rzeczą w tym co robimy jest - - - - ryba w siatce :good:

Powodzenia i wytrwałości

Podoba mi się ta teoria!  Biorąc pod uwagę poprzednie "chude lata" , za rok, dwa, może trzy, no najdalej cztery - zbiornik będzie pełen metrówek :)

I na to liczę  ( jak dożyję) :) :) :)

Narybku okonia jest trochę, chowa sie w trzcinach, nawet na 10cm wodzie w okolicach Angel Spitza. Natomiast niepokoi mnie brak połowów okonia. Raz przed burza zobaczyłem pikujące rybitwy jakieś 200m wzdłuż linii brzegowej, zabawa była przednia ale same maluchy i to było wszystko w tym sezonie, mimo wielu poszukiwań na sprawdzonych miejscowkach.

Narybku okonia jest trochę, chowa sie w trzcinach, nawet na 10cm wodzie w okolicach Angel Spitza. Natomiast niepokoi mnie brak połowów okonia. Raz przed burza zobaczyłem pikujące rybitwy jakieś 200m wzdłuż linii brzegowej, zabawa była przednia ale same maluchy i to było wszystko w tym sezonie, mimo wielu poszukiwań na sprawdzonych miejscowkach.

Jeszcze za wcześnie, koniec lipca to będzie okoniowy szał. Wtedy też zamierzam się tam pojawić.