jozek_d Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 A gdzie te grzyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 A gdzie te grzyby ?wydaje mi się że w lesie [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Zastanwiam się jak z braniami po zmianie pogody? Był ktoś w ostatnich kilku dniach na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Są takie same jak przed???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Od wtorku jestem codziennie.Coś tam skacze do kogutów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 A nam prostym, zawżdy nędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Czekam na Ciebie w sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Ja z kolei przez cały wrzesień łapie tylko z brzegu, na wodzie 80-100cm, płaskie dno, woblery płytko schodzący... podchodzą o rożnych porach, trzeba trafić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Od wtorku jestem codziennie.Coś tam skacze do kogutów... Właśnie wróciłem z Turawy, koledze nawet sumek ok 1 m wpadł na to, co wyskoczyło z kurnika .Coś stuka, ale mocno anemicznie. Na flaucie widać i czuć niemrawe brania, przy takim wietrze jaki był wczoraj i dzisiaj od przedpołudnia, to słabo było. Ledwo widoczne "coś", zanim zaciąłem to już sandał zapomniał o braniu, nie sposób wybrać wybrzuszonej plecionki zacięciem.Widziałem dzisiaj smoczka 87 cm-powędrował do siaty, na szczupaka jest wymiar up 80 cm, na sandacza niestety nie. Coś słyszałem o propozycji dotyczącej również sandaczy od przyszłego roku, czy ktoś to potwierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Widziałem dzisiaj smoczka 87 cm-powędrował do siaty, na szczupaka jest wymiar up 80 cm, na sandacza niestety nie. Coś słyszałem o propozycji dotyczącej również sandaczy od przyszłego roku, czy ktoś to potwierdzi?Marzenie ściętej głowy... A dzisiaj faktycznie.Dmuchało mocno,były łupnięcia ale nie do zacięcia...Nawet do rymu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 A dzisiaj faktycznie.Dmuchało mocno,były łupnięcia ale nie do zacięcia...Nawet do rymu... Ja wczoraj spektakularne zero???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Marzenie ściętej głowy... A dzisiaj faktycznie.Dmuchało mocno,były łupnięcia ale nie do zacięcia...Nawet do rymu... Po raz kolejny to powtarzam. Wystarczy pójść na walne zebranie i złożyć wniosek o górny wymiar sandacza (80cm). Im więcej takich wniosków trafi do okręgu to większa szansa, że coś z tym zrobią. Ale jak znam życie to lepiej wylewać żale na forum niż coś zmieniać Ja w moim kole taki wniosek złożę, a wiem że "u nas" jest więcej ludzi którzy będą walczyć o górny wymiar sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Wczoraj 1:0 Dzisiaj 0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Po raz kolejny to powtarzam. Wystarczy pójść na walne zebranie i złożyć wniosek o górny wymiar sandacza (80cm). Im więcej takich wniosków trafi do okręgu to większa szansa, że coś z tym zrobią. Ale jak znam życie to lepiej wylewać żale na forum niż coś zmieniać Ja w moim kole taki wniosek złożę, a wiem że "u nas" jest więcej ludzi którzy będą walczyć o górny wymiar sandacza.75 cm też by wystarczyło dla głodnych mięsa. Ja to bym się jeszcze zastanowił nad zwiększeniem dolnego wymiaru np 55 cm do 75 cm. Edytowane 30 Września 2018 przez cabage 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Wczoraj 1:0Dzisiaj 0Byłeś dzisiaj?Znowu mnie zaskoczyłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Byłeś dzisiaj?Znowu mnie zaskoczyłeś...Romkowi poszło lepiej Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Romkowi zawsze idzie z górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Zgadzam sie z Cabage - podnieść dolny wymiar nawet do 60cm. Przecież te 50-tki to maluchy. Szkoda ryby, rok podrośnie i bedzie cieszyć na wędce. Czy nie mozna jakiegoś zbiorowego wniosku złożyć? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Zgadzam sie z Cabage - podnieść dolny wymiar nawet do 60cm. Przecież te 50-tki to maluchy. Szkoda ryby, rok podrośnie i bedzie cieszyć na wędce. Czy nie mozna jakiegoś zbiorowego wniosku złożyć? Oczywiście wszystko jest do ustalenia. Tylko trzeba już zacząć o tym myśleć bo "za chwilkę" zaczną się walne zebrania. Moim zdaniem również dolny wymiar powinien być 60cm a górny 80 i z szczupakiem powinno być to samo. Zbiorowy wniosek tzn co masz na myśli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Jedno pismo z podpisem wielu wędkarzy z rożnych kół złożone do głównych władz PZW w Opolu a nie kazdy w swoim kole 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Tylko jak zebrać podpisy od wszystkich wędkarzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Ja się pod tym podpisze.Nic bardziej prostszego.Udać się do swoich kół. Dogadać się ze skarbnikiem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaflo Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 może petycje on-line? są do tego odpowiednie serwisy. Na pewno na forum jest jakiś kolega prawnik, który mógłby powiedzieć jakie formalności trzeba spełnić, by petycja była skuteczna (http://poradnik.ngo.pl/wiadomosc/1641719.html) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 A ja powtórzę co już kidyś pisałem. Wprowadzić limit roczny. Nie ma problemu jak wędkaż zabieże sobie kilka czy nawet kilkanaście sandaczy na swoje potrzeby w ciągu jednego sezonu, nawet przy obecnych wymiarach ochronnych. Problem stanowią ci, którzy zajmują się tym prawie zawodowo, być może na chandel i nie zawsze zgodnie z regulaminem.No i kontrole , bo można sobie zaostrzać regulamin a dla niektórych i tak to nie ma znaczenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Ostatnio przy slipie wyciągając łódkę usłyszałem......"wczoraj to po pół godziny trzeba było spływać......"....Ja jakoś łowiłem z kumplem cały dzień, mieliśmy w sumie 9 sandaczy, nie musieliśmy spływać......powiedziałem Edytowane 2 Października 2018 przez Zander97 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi