Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie walczycie coś jeszcze z łodzi?

Walczycie , walczycie ... Właśnie wróciłem , piwko wypiłem i na obiadek czekam  :) . Słodziutko to nie było . Najpierw o 4,30 nowego czasu poległ mój wehikuł ( pękła sprężyna amortyzatora z przodu ) i po przepakowaniu się do auta "zastępczego" szczęśliwie dotarliśmy na miejsce . Po drodze na Orlenie zmiana garderoby na kombinezony - już lało  :rolleyes: ...

Na wodzie gdzieś od 6.15 . Zbiornik sympatycznie pusty - niewielu wariatów chciało przemoknąć do suchej nitki  :) . Miało to swoje minusy w postaci braku "punktów odniesienia" ;) . Sprawdzaliśmy poprzednie rejony sprzed dwóch tygodni - bez rezultatów . Na szczęście początek łowów dał jakieś wskazówki , więc summa summarum działo się  :P ... Dużo brań , niektóre atomowe , brak ryb zdjęciowych , kilka spadów . Na łodzi trzy wymiarowe sandacze , dwa krótkie , jeden prawie zdjęciowy okoń i duuużo niedosytu po fajnych kontaktach . Wytrzymaliśmy gdzieś do 14.00 , testując membrany naszych kombinezonów . A teraz wszystko porozwieszane i potrzeba zakupu lżejszych anti-snagów jawi się całkiem nachalnie w najbliższej przyszłości  :D .

Grzechu , są rzeczy ważne i ważniejsze . Więc najpierw główki jednak  ;)  :D . A tak poważnie , to moje Mondeo MK3 zaczyna pogrążać się w zmianach starczych nieodwracalnie   :rolleyes: ... Ale to tak tylko na marginesie oczywiście . To był fajny dzień , choć dosyć ciężki . Przynajmniej nie wiało zbytnio , tak jak w tygodniu . A patrząc na lokowanie się brań na przestrzeni ostatniego miesiąca czy dwóch mniej więcej , to tak jak zauważył mój kompan wygląda na to , jakby zanderki migrując po zbiorniku powoli zataczały koło  :) .

Edytowane przez malinabar
  • Like 2

... ale w temacie pisząc:

Ze 3 dni temu będąc na rybach mimowolnie słyszałem rozmowę ( bo nie dało się nie słyszeć ) 5 "jentelmenow" odnośnie informacji o zbiorniku.

Byli tak podnieceni informacji o "grubej rybie "która ostatni idzie ,że natychmiast zwoali walne zebranie i ustalane terminy natychmiastowego wyjazdu w celu zweryfikowania oraz umniejszenia rybostanu.

Tak , że ten tego ten - strzeżcie się najazdu, bo szykowali się grubo ....

Wczoraj popoludnie+wieczór przeszedłem od ujścia libawki aż pod Syrenkę, brodząc w woderach po wodzie 60-80 cm. Maluchów do 40cm pełno, większe tez sie trafiają. Zabawa przednia. Najciekawiej na korzeniach miedzy molem przy Skorpionie a Syrenką.

Edytowane przez elvis

• 2 tygodnie później...

Pierwotnie planowałem dwudniową wycieczkę na Turawę, od jutra. Prognoza wczoraj była taka sobie, wyglądało słabo na tyle, że postanowiłem wybrać Czechy, jednak dzisiaj poprawiło się i ten wiatr ma być znośny. Jak to wygląda dzisiaj, bo jutro ma być podobnie, ktoś coś napisze?