Z.Milewski Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Jeśli chodzi o slip, to jest jeszcze czynny w marinie, obok rybaczówki. Jeśli posiadasz terenówkę lub dzielnego suv-a, to miejsc do wodowania znajdziesz więcej. Z mariny trzeba czujnie wypływać, bo sam kanał choć dość głęboki, to jednak jest dość wąski.Właśnie wróciłem z dwudniówki na Turawie, coś udało się złowić, ale wczoraj to łodzi jak..., na otwarciu sezonu. Dzisiaj już spokojnie, przyjemnie ok. 30 łódek, a pogoda wyśmienita, ideał na jesienne drapieżniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Cena 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Jeśli chodzi o slip, to jest jeszcze czynny w marinie, obok rybaczówki. Jeśli posiadasz terenówkę lub dzielnego suv-a, to miejsc do wodowania znajdziesz więcej. Z mariny trzeba czujnie wypływać, bo sam kanał choć dość głęboki, to jednak jest dość wąski.Właśnie wróciłem z dwudniówki na Turawie, coś udało się złowić, ale wczoraj to łodzi jak..., na otwarciu sezonu. Dzisiaj już spokojnie, przyjemnie ok. 30 łódek, a pogoda wyśmienita, ideał na jesienne drapieżniki.A oobszar Natura 2000 ? 5 tys. zł kary i sąd Grodzki za wjazd ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Cena 30 złCzym jest 30zł w perspektywie całodziennego poszukiwania miejscówek, kolorów przynęt, sposobu prowadzenia i... oczekiwania na te kilka kopnięć? Tzn. tych kopnięć to były dwa, reszta to takie przytrzymanie, bujnięcie, przyciśnięcie. Ta suma nie jest znacząca przy innych kosztach wyprawy-paliwo 250zł, hotel, stracone przynęty+jigi.Czy zagrożenie sądem obowiązuje także w miejscach wyznaczonych slipów? Pewnie tak, bo woda nie sięga już do płyt i trzeba parę metrów przejechać po domniemanym "dnie" zaporówki. Była już jakaś sprawa sądowa z tego powodu, bo nie słyszałem? Chyba raczej nie, kto miałby to kontrolować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Bardzo dziekuje za cenne informację Bo ciężko mialem z decyzją czy Czorsztyn czy turawa .a chciałem troche odpocząć nad wodą. Ale decyzja podjęta ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) @Z.Milewski łowiłeś w niedzielę ?Mijała nas łódka na lubelskich blachach :-). Edytowane 14 Listopada 2018 przez aigle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 @Z.Milewski łowiłeś w niedzielę ?Mijała nas łódka na lubelskich blachach :-).Niedzielę spędziłem na pitraszeniu w domowej kuchni... i na przygotowaniach do eskapady.Na Turawie spędziłem poniedziałek i wtorek, a łódkę mam na lubuskich numerach, łowiłem sam, nie znalazłem chętnego operatora kotwicy .Jeszcze co do wypływania z mariny. Z początku jest szeroko, ale ok. 0,5 mt, dalej koło rybaczówki wąsko i głęboko. Jeszcze jest 10-20 cm zapasu wody , spadnie-podniesiemy silnik i heja na pagaju 300mt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Wystarczy kierować się na butelkę pływającą (koło rybaczówki) i minąć ją z prawej strony później dzida na prosto:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Witam kolegów moze ktoś podpowie gdzie jutro uderzyć na t urawie ?będzie rewanż w formie 0?7 ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Jeśli chcesz złowić rybę, to łódki na wodzie, pokażą w jakich okolicach się zakręcić, a tych nigdy nie brakuje. Jeśli dysponujesz echem, to ekran pokaże Ci gdzie się ustawić, szukaj głębokości ok. 4-5 mt, przynajmniej tak było ostatnio. A ryby mogą stać wszędzie, nie tylko tam gdzie łódki się zbierają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Jak tam efekty Panowie? Jaka temperatura wody? Zamierzam przez weekend coś pobrodzic, tylko nie wiem czy woda nie za zimna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Wali jak wściekły. Szkoda tylko, że 90% łowionych dostaje w łeb i do reklamówki... Poza tym wkurw*a mnie zaglądanie, jak łowią żywca podbierakiem czy biorą ponad limit. Już nie raz się odezwałem, ale co z tego jak każdy ma to w dupie... Niestety, ale Turawa upada. Z roku na rok łowi się co raz mniejsze sandacze. Jeszcze kilka lat i z 50cm będziemy się cieszyć jak z +80... Ale wtedy będzie już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Ale wtedy będzie już za późno... Nigdy nie jest za późno. Wystarczy dać wodzie spokój na kilka lat i sama sobie poradzi, C&R uczyni cuda błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Gruha41 przykre to jest. Sam od kilku lat obserwuje to samo... od przyszłego sezonu chyba bede z batem pływał i chłostał to bydło bo jak widać zarządca zbiornika ma poważaniu to co sie wyprawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Gruha41 przykre to jest. Sam od kilku lat obserwuje to samo... od przyszłego sezonu chyba bede z batem pływał i chłostał to bydło bo jak widać zarządca zbiornika ma poważaniu to co sie wyprawia.Zarządca ma z tego grubą kasę i ma to w Du*ie. Sytuacja się raczej nie zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Pomóc mogą jedynie kontrole.Żadna zmiana przepisów nic nie da jeżeli nie będzie częstych i przede wszystkim rzetelnych kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Nawet kontrole kolego nie pomogą bo prawie kazdy (70% bierze po dwie sztuki dwoch na łodzi to razem 4 szt) ost bylem to co łodz to agrafki byly przy łodzi. Jesli kazdy sam by sie pilnował to moze by bylo inaczej ,a wymiar przydał by sie 60cm to wile rybek by wróciło do wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Kontrole też zbytnio nic nie pomogą. Kiedyś rozmawiałem z jednym z strażników i powiedział jak tylko wypływają to od razu rozchodzą się telefony po jeziorze i kombinatorzy spływają do brzegu. I co oni mają z tym zrobić ? Strażników jest kilku a wody parę tysięcy hektarów w samej Turawie, a gdzie inne wody okręgu, których też muszą pilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Z wałów coś sie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 O kurde! 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Filmik świetny , a wyniki obłędne ! Mieć taką inaugurację będąc po raz pierwszy na zbiorniku , to jak szóstka w Totka . Albo też dobry guide . Ale ryby kapitalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Pełna profeska.. I film pięknie zmontowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Z wałów coś sie dzieje? Elvis 70% mojego łowienia na Turawie to męczenie z wału Byłem w piątek dwa strzały puste. Dziś pływałem po odrze tam miałem ciszę i spokój, bo słyszałem, że na Turawie więcej łodzi niż sandaczy było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 To ja akurat z wałów bardzo rzadko łapie, wole brodzić w wodzie jak juz łódkę ściągnę ale obecnie woda zimna... tez byłem na odrze, koło mostu w Mikolonie, jest tam sporo ciekawych główek, kilka krótkich i jeden okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Nawet kontrole kolego nie pomogą bo prawie kazdy (70% bierze po dwie sztuki dwoch na łodzi to razem 4 szt) ost bylem to co łodz to agrafki byly przy łodzi. Jesli kazdy sam by sie pilnował to moze by bylo inaczej ,a wymiar przydał by sie 60cm to wile rybek by wróciło do wody Jak tu myśleć o podniesieniu dolnego wymiaru, jak nie ma komu wśród zarządzających wstawić się o ustalenie górnego i kolejny rok rzeźni Turawskiej odbija się echem bez wsparcia władz obym się mylił, ale pewnie jak już tylko wspomnienia o wielkich sandałach, będą rozpromieniały twarze, ktoś pójdzie po rozum do głowy że coś należało by zrobić. Nie mogę tego pojąć, jak władze mogą spać spokojnie widząc jak żywcem odzierają " kurę znoszącą złote jajo " może warto by na początek wprowadzić roczny limit, i dodatkowe kontrole. Lepiej próbować robić cokolwiek, jak przyglądać się bez czynnie i twierdzić że nie da się zrobić nic. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi