Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety ale przykre jest to co się działo przez 2 dni... ryby brały, zabawa świetna, rozumiem ze można zabrać 1-2 ryby żeby skosztować z rodzina, ale każda osoba na łódce po komplecie? 2 razy dziennie przez cały weekend??

To samo było pod koniec roku 2018 niestety. Edytowane przez Hermano

Naprawdę spodziewaliście się, że będzie inaczej...? Jest garstka tych, którzy wypuszczają, reszta uspokajając sumienie regulaminem deletktuje się pysznym, białym chudym mięskiem...:(

Wiesz, ku Twojemu zdziwieniu odpowiem - Tak, spodziewałem się czegoś innego - przecież są już inne czasy, fora internetowe itp, inna świadomość wędkarzy.

Ja sobie odpuściłem ten weekend na Turawie bo jak wielu z nas nie lubię tłoku, ale byłem na Turawie na spacerze obejrzeć co i jak. Widziałem ogrom ludzi i samochodów na przeróżnych tablicach rejestracyjnych z całej Polski. Myślałem, ze ludzie przyjechali połowić dla hobby na jedno z lepszych łowisk sandacza w naszym kraju. Widać się myliłem, większość przyjechała po mięso, a ich gadanie wszem i wobec ze są za C&R o d.... rozbić.

Edytowane przez Hermano
  • Like 5

Wiesz, ku Twojemu zdziwieniu odpowiem - Tak, spodziewałem się czegoś innego - przecież są już inne czasy, fora internetowe itp, inna świadomość wędkarzy.

Ja sobie odpuściłem ten weekend na Turawie bo jak wielu z nas nie lubię tłoku, ale byłem na Turawie na spacerze obejrzeć co i jak. Widziałem ogrom ludzi i samochodów na przeróżnych tablicach rejestracyjnych z całej Polski. Myślałem, ze ludzie przyjechali połowić dla hobby na jedno z lepszych łowisk sandacza w naszym kraju. Widać się myliłem, większość przyjechała po mięso, a ich gadanie wszem i wobec ze są za C&R o d.... rozbić.

szczerze mówiąc to spodziewałem się takiej rzeźni i też odpuściłem "pierwszy szał" może w środe będzie spokojniej to zawitam nad "wielką wodą"  a Turawskie C&R to tylko ładnie wygląda na ekranie komputera

Niestety, chciałbym żeby było inaczej ale po prostu nie mam już większych złudzeń... Facebook, grupy, fora to jedno, a szara rzeczywistość drugie. Tylko tyle, gratulacje dla tych którzy połowili :)

Po pierwsze kazdy ma Prawo wzgledem limitow dziennych zabrac regulaminowe ryby i nic nikomu do tego. Po drugie C&R to idea wyznawana prze to forum wedkarskich celebrytow znamych testerow itd a jak przychodzi co do czego to kazdy wie jak jest.

Bo pół polski od 1 stycznia głodowało i dopiero teraz jest co do garnka włożyć...

Póki w głowach się nie zmieni nam zostaje tylko ponarzekać na forum

• Like 1

Bo pół polski od 1 stycznia głodowało i dopiero teraz jest co do garnka włożyć...

Póki w głowach się nie zmieni nam zostaje tylko ponarzekać na forum

A co to ma wspólnego? Może i nie ma ale ma prawo od 1 czerwca do 31 grudnia zabrać każdego dnia dwa Sandacze według RAPR i nic nikomu do tego

Witam Wszystkich,

to co się działo w Turawie przez weekend to nie można nazwać łowieniem, to jest Q.. rzeż niewiniątek, kultury wędkarskiej brak 

dorośli ludzie zachowują się jak dzieci jak by w życiu sandacza nie jedli paranoja, wstyd i żenada, a tekst "wyjazd musi się zwrócić" powinni sobie wydziarać na czołach, BIDNA BRUDNA TURAWA 

Jasne, grzybów też można zabrać ile wlezie więc noszą wiadrami do zrzygania, jak można to trzeba zabrać...

Każdy działa zgodnie ze swoimi potrzebami i przekonaniami.

Witam Wszystkich,

to co się działo w Turawie przez weekend to nie można nazwać łowieniem, to jest Q.. rzeż niewiniątek, kultury wędkarskiej brak 

dorośli ludzie zachowują się jak dzieci jak by w życiu sandacza nie jedli paranoja, wstyd i żenada, a tekst "wyjazd musi się zwrócić" powinni sobie wydziarać na czołach, BIDNA BRUDNA TURAWA 

Czy stwierdzasz brak kultury na podstawie tego że ludzie postępowali w zgodzie z regulaminem i zabierali złowione ryby z łowiska???

Każdy działa zgodnie ze swoimi potrzebami i przekonaniami.

Czy stwierdzasz brak kultury na podstawie tego że ludzie postępowali w zgodzie z regulaminem i zabierali złowione ryby z łowiska???

Wiesz o co chodzi, jak masz 4 ryby z weekendu po 60-80 cm to naprawdę sporo mięsa, możesz ... ale po prostu - PO CO? 

Nie jestem ortodoksyjny sam zabrałem 1 rybę z niedzieli i O.K.  po prostu to trochę dziwne, a wiem że zobaczę tych ludzi w przyszły weekend...