Tomus Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zbieżność nazwisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Turawa to już mit... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Też skończyła się na Kill'em all? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 No i wreszcie mamy NO KILL!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karper Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 a tak na poważnie to jakie wyniki na dzień dzisiejszy chodzi mi o zanderka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 No i wreszcie mamy NO KILL!!!!Ale że jak ? Cieszy informacja , ale można prosić szczegóły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Nie sposób zabić sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Chyba raczej:Nie sposób zabić sandacza którego nie ma w wodzie albo nie da się złowić Taki to chyba NOŁ KIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Za duże limity ilościowe. U Nas w województwie na zbiornikach zaporowych dolnego Śląska jest limit 1 sztuka dla sandacza a i tak kolorowo z wynikami nie jest. Turawa taka piękna woda z sandaczowym potencjałem, a okręg razem z wędkarzami podcina temu łowisku skrzydła. Zamiast zrobić z niej wodę sportowo - turystyczna i czerpać profity z pielgrzymek wędkarzy lowiacych sportowo C&R. Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Spider1987 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Za duże limity ilościowe. U Nas w województwie na zbiornikach zaporowych dolnego Śląska jest limit 1 sztuka dla sandacza a i tak kolorowo z wynikami nie jest. Turawa taka piękna woda z sandaczowym potencjałem, a okręg razem z wędkarzami podcina temu łowisku skrzydła. Zamiast zrobić z niej wodę sportowo - turystyczna i czerpać profity z pielgrzymek wędkarzy lowiacych sportowo C&R. Od Nowego Roku 35 szt na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Czy można gdzieś ze slipować łòdkę na turawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karper Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 byłem dzisiaj na Turawie no i 0000000 kontaktu z rybą a jak u was ?????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syfon Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 No to grubo, bo u mnie 000000000000000000000000000000000000000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 W środę bylo 26 lodzi plywala straż to ogólnie bylo 1 sandacz i okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 W końcu udało mi się zawitać nad ,, moją wodę ,, ...Okazało się,że jeszcze coś pływa... Wesołych Świąt !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Pływa? Czy pływało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Pływają... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Pływają... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karper Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 a ja jakoś nie umie się dokopac do tych mętnookich uparciuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 a ja jakoś nie umie się dokopac do tych mętnookich uparciuchów Zamiast kopać, spróbuj wypłynąć na jezioro. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 a ja jakoś nie umie się dokopac do tych mętnookich uparciuchów Nie jeden już płakał nad wodą z ich powodu... Tak że się nie martw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Myślisz, że też kopali zamiast łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karper Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 płakał to ja nie bende z tego powodu że nie gryzą no ale fajnie jest jak coś tam się złowi nawet te małe a tu ku...... a nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karper Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 hejka no i jak tam , połapali ostatnio jakieś sandacze ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Połapali, połapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Nowe zasady od tego roku...Jak dla mnie górny wymiar za wysoki...Dobrze że wprowadzono limit ilościowy...Brawo !!!2. Metoda spinningowa2.1.Łowienie ryb metodą spinningową dozwolone jest na jedną wędkę, trzymaną w ręku, z linką zakończoną jednąsztuczną przynętą, uzbrojoną w nie więcej niż dwa haczyki. W czasie spinningowania nie wolno stosować żadnychdodatkowych wskaźników brań instalowanych na lince(tym samym jeśli chodzi o połów min.na zbiornikach zaporowych okręgu opolskiego na przynęty sztuczne, dopuszczona jest jedynie metoda spinningowa, w której należy stale trzymać wędkę w ręku, inne formy połowu na przynęty sztuczne, (za wyjątkiem połowu z lodu) będą traktowane jako nie zgodne z warunkami zezwolenia - Art. 27a ust.1 pkt. 2b., w tym holowanie przynęt za łódką w dryfie.WYMIARY OCHRONNE I LIMITY (wybrane) :• szczupak do 50 cm górny 90 cm• sandacz do 50 cm górny 90 cm• sandacz, szczupak (łącznie) 2 sztuki(wyjątek Zb. Brzózki, Michalice, Kluczbork patrz punkt 1 i 10 )Limit roczny: 35 sztuk łącznie.3.11. Przegradzanie poprzeczne koryta rzecznego metodą połowu na tzw. zrywkę ponad lustrem wody, jest zabronione; czyn stanowi przestępstwo z art. 160 § 1. Kodeksu Karnego.3.4. Ponadto wędkarzowi nie wolno:g. budować pomostów i stanowisk wędkarskich bez zgody użytkownika wody8. Rejestr wypełniamy długopisem, nie dzielimy wierszy w rejestrze połowu.9. Zabrania się używania ścieralnych środków piszących, korektorów a także usuwania, skreślania, poprawiania wpisów w rejestrze połowu ryb. Stwierdzenie tego typu zdarzeń przez służby kontrolne będzie skutkować natychmiastowym zatrzymaniem w/w dokumentu i skierowaniem wniosku do właściwych organów jako pozbawionego cechy rzetelności i wiarygodności wskutek dokonania niedozwolonych modyfikacji jego zapisów. W razie pomyłki należy dokonać poprawnego wpisu w kolejnej rubryce opatrując parafą poprawiony zapis Edytowane 7 Stycznia 2020 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi