Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tam na otwarciu? Pomimo poniedziałku łódek grubo powyżej setki?

Liczyłem „niechlujnie” to naliczyłem 120 łódek a to było tylko połowa zbiornika. Ile było na drugiej połowie?pewnie jeszcze z 70.

Pływała straż i kontrolowali. Wszystko trzepali i zadawali wiele pytań.

Zapytałem dlaczego są tacy skrupulatni? A oni mi powiedzieli ze ponad połowa kontrolowanych coś miała nie tak. To przekroczony limit. To ukryte ryby.

Nawet osoby, które miały wykupione licencje jeszcze na żony i na synów, po to aby móc zabrać więcej ryb.

Jestem załamany. Czytałem tutaj o różnych akcjach, ale chyba niedowierzałem, albo nie chciałem wierzyć.

Co to się dzieje z tymi wędkarzami? Czy w tej sytuacji dobrze ich nazwałem? Bo to już chyba nie są wędkarze.

Edytowane przez Hermano

Wszechobecny widok sandaczy na agrafkach...

Wiatr w porywach do 11 m/s i co widzę? Dwóch gości na Kolibri 240 bez pawęży na wiosłach.

To się nazywa fantazja a na Turawie to zew białka.

Licząc bardziej "chlujnie" łódki, niestety pogubiłem się przy ponad 200. Także na bogato jak na pierwszy w poniedziałek

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Szczerze nie rozumiem tego fenomenu. Jechać przez pół polski do Turawy przebijać się przez setki Łodzi...

Praktycznie nie mogłem wypłynąć z mojej zatoczki przy domku, nasłuchałem się od k... do Ch... przepływając przez jezioro. Zrażony tłumem uciekałem na płycizny małej panwi, niski stan wody w tym roku niestety wyeliminował sporo miejscówek, tak jak i zimny maj sprawił ze na dnie są znikome ślady roślinności. Mimo wszystko trafiłem kilka sandaczy a pływałem raczej za szczupakami... Na wodzie poniżej metra.

Faktycznie ryba była aktywna ale to co robi wygłodniały suweren spędza sen z powiek. Zabieranie każdej ryby, chwalenie się 50cm zdobyczami...

Na kontrole nie trafiłem ale cieszy fakt ze działali. Na dobra sprawę musiałoby ich być naście łódek aby dali radę większość sprawdzić...8

• Like 2

Tak czytam co tam się dzieje.... przecież to chore jest.... Ile tego sandacza tam musi być, że co roku piszecie o sandaczach na agrafkach, pochowanych gdzieś w czeluściach bakist, o licencjach wykupionych na żonę, dziadka, babcię...

Jeśli to prawda, że z tej wody tyle ryb wyjeżdża to jestem zdumiony jaka populacja sandacza tam musi być.

Przypomnę tylko zbiornik Słup. Niedostępny dla łodzi przez naście lat. Otwarty - najazd całej polski - tłukli te sandacze jak głupi i co ? W zeszłym sezonie 3 sztuki....

Zabili nam zbiornik a Turawa dalej cała w blasku .... Czuje tu jakieś przejaskrawienie.... 

• Like 1