Kokot Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 A najbardziej to mi się tam podoba punkt skrobania ryb na rybaczówce;)Tylu radosnych ludzi jak wczoraj dawno nie widziałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Polska Mekka.Trochę to przykre, ale z drugiej strony ciesze się, że nie dałem się na to ani razu namówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Byłem po raz pierwszy na tej wodzie. Zupełnie inny akwen niż "moje". Woda 4m to tzw głębokie hehehe. Rybaczowka ładnie położona, zadbana. Młody gospodarz przyjaźnie nastawiony, ale widać było obawy o rybostan - miał rację. Na wodzie byliśmy około 4:00 do 14:30. Oplynelismy kawal jeziora. Widzieliśmy że niektórzy mieli dobre wyniki ilościowe. Osobiście skończyliśmy 14 sandaczy / 5 miarowych i Tomek 13/5. Po kilka brań i spadów. Biorąc pod uwagę brak znajomości zbiornika, wynik bardzo mily.Patologia na wodzie? Albo jestem chamem i nie widziałem, albo mijane załogi byly ok ( po za jedną czarna owca). Odległości były trzymane między łodziami i nie było darcia ani szybkiego przeplywania obok łodzi.Zabiaeranie ryb? Z tych co widzieliśmy, malo wracało. Żeby nie być hipokrytą. Sami mielismy na łodzi 10 "dobrych" i się poczęstowaliśmy po jednym. Niemniej opowieści krążyły o rybach 40cm w siatkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Z wału wczoraj troche ryb wyjechało ale głównie 45-58 jeden 70 wyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 no to za 3 miesiące będziecie płakać że ani pyka...cóż w tej materii nic się nie zmienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Żeby sytuacja zmieniła się na całosezonowe dobre wyniki musiałoby moim zdaniem stać się to co na niektórych wodach pstrągowych. Do limitu rocznego (który chwała Bogu jest od tego sezonu) musiałby dołączyć limit miesięczny np. max 6 szt na miesiąc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 ... czuje , że akurat w tym wypadku robotę by mieli tylko skarbnicy z wypisywaniem "nagminnie gubionych rejestrów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgubiony rejestr nic nie da, bo nowy nie będzie uprawniał do zabierania ryb: szczupak i sandacz. To już działa od tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Powoli się zmienia, limity są co 24 godziny. Powiedzmy jesteś na wodzie o 6;00 łowisz sandacza o 10;00 kolejnego o 12;00, to następnego możesz wziąć dopiero o 10;00 następnego dnia itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Powoli się zmienia, limity są co 24 godziny. Powiedzmy jesteś na wodzie o 6;00 łowisz sandacza o 10;00 kolejnego o 12;00, to następnego możesz wziąć dopiero o 10;00 następnego dnia itd... Nie wprowadzaj w błąd. Przeczytaj dokładnie zezwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Nie wprowadzaj w błąd. Przeczytaj dokładnie zezwolenie Tyle, że go nie mam, wiadomości z drugiej ręki, jeśli możesz to sprostuj te info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishon81 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Liczy się doba czyli do 24 to też jest chore bo gruntowych myślą że jak siedzą nockę to mogą 2 szt mieć w siacie niby 1 przed 24 a drugi po... Robią to na legalu nie wiem jak straż na to reaguje bo zwykłych wedkarzy mają głęboko w... A wcale nie mogą tak robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo26ch Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Przecież jest rubryka w rejestrze ryb drapieżnych, w której wpisujemy godzinę połowu. Sam miałem kontrolę o 23.30 siedząc za leszczem. Jak ktoś będzie chciał oszukiwać to i tak oszuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelson Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Wg mnie rybkę można zabrać o 23:59, a następną już 0:01. Liczy się doba kalendarzowa, co jest głupotą. Jak jedziesz na nockę na łowisko z dopłatami to płacisz za 2 dni, a ostatecznie łowisz 8 godzin i uważam to za bandyctwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Jak już napisał kolega wyżej. Liczy się doba. W zezwoleniu wyraźnie napisane że doba trwa od 00 do 24.Niestety ludzie przyjeżdżający po mięso zawsze będą kombinować...Po prostu trzeba reagować na takie zachowania, a nie siedzieć cicho nad wodą i dopiero w internecie wylewać swoje żale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mam do Was pytanie odnośnie TurawyChcę się z kumplem wybrać na dwa-trzy dni w tygodniu na Turawę, bo choć nigdy tam nie byłem to jakoś mnie ciągnie żeby zobaczyć i spróbować. Potrzebuję namiary na jakiś dobry pensjonat, b&b albo hotel w miarę blisko wody, w miarę blisko slipu i z w miarę bezpiecznym parkingiem, żeby można było na noc łódkę ściągnąć na parking i spać spokojnie, że rano ją jeszcze zobaczę. Cena - powiedzmy nie ma znaczenia więc fajnie byłoby jakby warunki były, powiedzmy sobie, co najmniej dobre. A może jest jakiś pensjonat, który ma własny slip ? Aha - wiem, że to ma dla Was, znających miejsce, spore znaczenie - więc chciałem o tym również napisać - NIE ZABIJAM SANDACZY I nie mam zamiaru ani na Turawie ani nigdzie indziej. Przychodzi Wam coś fajnego do głowy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Masz domki nad samą wodą: http://zatoczkaturawa.pl/galeria-1.htmlI hotel jakieś może 200-300 metrów od wody. https://www.zaciszeturawa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karper Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 zatoczki Turawa , nie polecam z tego powodu ze wali w łeb każdego sandacza ,gościa limity nie obowiązują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ja szczerze polecam apartamenty Bordo, super atmosfera, blisko wody ,daleko od tłumu ludzi ,można również spotkać nie jedną znaną osobę w spininngowym polświatku ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ja szczerze polecam apartamenty Bordo, super atmosfera, blisko wody ,daleko od tłumu ludzi ,można również spotkać nie jedną znaną osobę w spininngowym polświatku ;-)Strach jechać... Półswiatek będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 zatoczki Turawa , nie polecam z tego powodu ze wali w łeb każdego sandacza ,gościa limity nie obowiązują Możesz po Polsku? Kto wali w łeb każdego sandacza? pensjonat? Co to za wpis w ogóle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ja szczerze polecam apartamenty Bordo, super atmosfera, blisko wody ,daleko od tłumu ludzi ,można również spotkać nie jedną znaną osobę w spininngowym polświatku ;-)O Bordo juz znajomy mi mowil, ze bardzo ok. Zadzownie i zapytam o wolne miejsca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Taka woda jako łowisko domowe to skarb. Dobrze jednak choćby bywać od czasu do czasu na niej gościem. Bo to inny świat inne realia inne łowienie i inne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Szczególnie że przez kilka dni ludzie z najdalszych rejonów Polski przyjeżdżali, co skutkuje wyjzdem około 4100 sandaczy w pierwszych dniach. Dane statytyczne oczywiście, którymi podczas rozmowy na rybaczówce pochwalił się strażnik z PSR.150 łodzi x 2 osoby x 2 sandacze x 6 dni x 1,7 kg (średnia waga łowionych ryb). Oby tak dalej to będziemy łowić w studni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Na szczęście sandacze straciły już apetyt. Wzrosła za to częstotliwość przemieszczania łodzi głównie z mazowiecką rejestracją przemieszczających się z dużą szybkością pomiędzy rogiem kotorskim a Libawką i z powrotem. Kiedy oni mają czas połowić? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi