elvis Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Również jestem na wodzie praktycznie codziennie, po 2-3 wypłynięcia w ciągu dnia i kontroli nie uświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Czytam ten wątek i jestem pełen podziwu dla łowiących na Turawie forumowiczów. Zero złośliwości czy cynizmu z mojej strony. Po prostu trzeba mieć stalowe nerwy i nieograniczone pokłady empatii żeby wędkować wśród takiego towarzystwa. Widocznie jestem jakiś nietypowy, bo takie wędkarstwo kojarzy mi się z masochizmem w czystej postaci. Wolę głuszę i powrót do domu ze zdjęciem zimorodka, któremu (w przeciwieństwie do mnie) udało się złowić rybę. Relaks z wędką nie zawsze musi kończyć się użyciem podbieraka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Wszyscy łowiący na Zegrzu tak mówili dopóki nie wyrybili tej wody. Zamiast dbać o swoją wodę za wczasu muszą teraz przedzierać się przez pół Polski, na Siemianowke, Czorsztyn, Rożnów, Turawe, Otmuchów żeby poczuć na kiju charakterystyczny sandaczowy pstryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ograniczenia w postaci jednej sztuki na dobe i do 30 na rok powinno obowiązywać w całym okręgu a nie tylko na jednym akwenie, jak populacja w innych wodach będzie zadowalająca to części wędkarzy nie będzie się kalkulowac gonić ponad 100 km. jak na swoich zbiornikach będą mieli zadowalające wyniki. Mie mam pojęcia na co czekają władze okręgu, ale wprowadzając absurdalny wymiar ochronny gdzie 90% populacji jest poza jego zasięgiem moim skromnym zdaniem jest zamykanie ludziom ust że nic się nie robi by poprawić sytuacje, a kto wie czy to nie jest ostatni gwizdek by powstrzymać zarzynanie kury która karmi swojego właściciela. Chociaż rozmawiając z osobami które przyjechały z daleka i pływały trzy dni beż kontaktu ewentualnie z kilkoma kruciakami to opinie nie są pod żadnym względem na plus i to powinno dać do myślenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Owczy pęd w pierwszych dniach czerwca pokazuje, że na szczęście Turawa nie jest dla wszystkich łatwym zbiornikiem. Kto zna tę wodę tylko z tych dni, nic o niej nie wie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ograniczenia w postaci jednej sztuki na dobe i do 30 na rok powinno obowiązywać w całym okręgu a nie tylko na jednym akwenie (...)O ile dobrze kojarzę to ten limit dobowy obowiązuje na kilku zaporówkach w okręgu , a roczny na wszystkich chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Turawa?Dwie sztuki na dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Wydaje mi się że przyjezdni nie złowią więcej ryb niż miejscowi. Ja opłatę robię roczną , a bywam na Turawie maksymalnie trzy razy w roku. Miejscowi nie wpisują ryb do rejestru , każdego co widziałem jak złowił rybę to wrzucił do siatki i wędka w rękę i dalej macha , a jak policja wypłynęła to błyskawicznie wędkę położył i wziął się za wpisywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 A to cwaniaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Rok 2020 to będzie rok zagubionych rejestrów w woj.opolskim, te limity po 35 sztuk to niektórzy w połowie czerwca mają wykorzystane,te 35 sztuk to powinny być z podziałem na miesiące po, np 6 szt. na miesiąc , prawda jest taka, że dopóki nie będzie masowych kontroli, to możemy sobie te wszystkie obostrzenia w cztery litery wsadzić z widełkami włącznie, kontrole kontrole i jeszcze raz kontrole p.s ciekaw jestem jak koła będą podchodziły do zgubionych rejestrów, bo na logikę każdy z nas raczej trzyma te dokumenty razem tj, kartę legitymację i,,białą książeczkę,, ciekaw jestem czy gubione będą tylko te ostatnie Edytowane 14 Czerwca 2020 przez kornik1978 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo26ch Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgubiony rejestr jest równoznaczny z wykorzystaniem limitu ryb szczupak i sandacz. Można gubić ... wszystko jest w zasadach pzw opole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Witam wszystkich, przymierzam się do Turawy. Z racji tego że będę tam łowić pierwszy raz chciałem poprosić o kilka wskazówek nt łowienia z wału. W grę wchodzi świt lub zmierzch. Jakie gumy się sprawdzają, jak ciężkich główek używać? Może jakiś płytkoschodzacy uklejopodobny wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Czy poziom wody na turawie mocno się podniósł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Czy poziom wody na turawie mocno się podniósł?Dzisiaj byłem zobaczyć. Nie ma jakieś zauważalnej różnicy niż to co było w pierwszych dniach czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Poszedł w górę jakieś 15-20cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ups to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Bedzie ktoś z Was dziś lub jutro w okolicy rybaczówki? Żeby za dobry czteropak zajrzeć czy łódka po deszczach cała i wylać z niej wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Poszedł w górę jakieś 15-20cmPotwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zamontuj sobie najzwyklejszą pompę zęzową automat i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Wszytsko w trakcie załatwiania. W poprzedni weekend trochę spontanicznie zdecydowałem się na wykupienie miejsca w rybaczówce, zamówiłem pokrowiec, ale nie miałem jeszcze czasu żeby tam.skoczyć i go zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jak nie masz tapicerki w łodzi to nawet jak woda w niej postoi pół roku nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Bedzie ktoś z Was dziś lub jutro w okolicy rybaczówki? Żeby za dobry czteropak zajrzeć czy łódka po deszczach cała i wylać z niej wodę?Pomógł bym, jednak 150 km to troszku daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Panowie, sprawa jest, dostałem tel z rybaczówki że łodka jest pod wodą. Ja niestety do piątku jestem w austri. Czy ktoś tam będzie, żeby pomóc to ogarnąć. Mogę zrobić przelew jeszcze dziś albo rozliczyć się w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Będę w Turawie dopiero w czwartek/piątek akurat w tym tygodniu jestem poza domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Naszczęście temat już ogarnięty.Dziękuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi