elvis Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Wody sporo. W sobotę zostawiłem łódkę na 80cm dziś stała jak spławik. Tylko betonowe koło ją trzymało, stała w pionie jak spławik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Dzisiaj po 7 godzinach x 2 =0. Ale jest dobrze. Temperatura wody spadła o 3 stopnie co powinno spowolnić zakwit który w tym roku zaczął się bardzo późno. No i woda zaczęła spadać... . A w ogóle, to porywa mnie ten patos naszych czasów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Po dzisiejszych ulewach woda raczej nie zacznie opadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Niestety masz rację. Szkoda tylko, że RZGW publikuje komunikaty z kilkugodzinnym opóźnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Jakie skutki ma ta podwyższona woda dla Was? Chodzi o te łodzie? Jadę dziś na kilka dni na Turawę i wyższa woda to raczej "+" dla mnie (ale ja drugi raz w życiu będę na zaporówce - stąd moje pytanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Gwałtowny dopływ dużej ilości zimnej wody nie zawsze wpływa pozytywnie na brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Z jednej strony pogoda pomaga w utrzymaniu czystości wody mieszając ją w każdym możliwym kierunku, z drugiej strony nie trudno sobie wyobrazić jakie ilości azotu przyniosły tak obfite ulewy i czym później może to skutkować. No ale trzeba z optymizmem patrzeć w przyszłość i miejmy nadzieje że " wsjo budiet ołrajt" a tak po za tym coś w ostatnich dniach oprócz burzy i deszczu działo się na wodzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Sumki skubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dziś był udany dzień na turawie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Niezła nawałnica była przed chwilą. Teraz trzeba się w aucie suszyć:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 W piątek 4, wczoraj 2 + 1 spad. Jeden dzień na lekko na płytkiej wodzie, drugi Na 3 metrach. Ładne mocne brania, szczególnie w piątek pomiędzy kolejnymi nawalnicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 https://nto.pl/nielegalny-polow-ryb-w-turawie-klusownikowi-grozi-mu-dwuletnia-odsiadka/ar/c1-15050030 Po co odrazu sąd... wystarczy obciąć robaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Takie sprawy faktycznie powinny kończyć się odsiadką, a nie śmieszną grzywną. Wtedy kłusownictwo było by średnio opłacalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Jak nie był wcześniej karany za podobne wykroczenie to dostanie ze 3 miesiące w zawieszeniu na dwa lata i dalej będzie "pracował" z adrenalinką Tylko tych sandaczy żal bo nie było im dane osiągnąć wymiaru i zostawić po sobie potomstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Dla takich delikwentów,sąd powinien wydać zakaz zbliżania się do wody na odległość 100m,chyba, że w celu napicia się,a jak nie to do paki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 A w Turawie woda w dół. Już drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Nie potrafię zrozumieć tej polityki. Jaki jest sens zrzucania wody? Jej wysoki stan przynosi same korzyści, nie tylko dlawędkarzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Zbiornik retencyjny,stan na Odrze,przyjęcie następnej fali po ulewach...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Czy ktoś z tu obecnych widział niedaleko Syrenki te piękne hole ogromnych turawskich sumów "korzennych"? Ta kilkugodzinna przygoda obserwacyjna na zawsze pozostanie w mej pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Przedwczoraj trafił nam się na Libawce mało "korzenny" 150cm. Typowe przy wysokich stanach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Przedwczoraj trafił nam się na Libawce mało "korzenny" 150cm. Typowe przy wysokich stanach.hole żywych nie są tak efektowne jak hole nieżywych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 https://nto.pl/zwloki-wylowione-z-jeziora-duzego-poszukiwany-krzysztof-p-zostal-zamordowany-zatrzymany-41latek-jest-w-areszcie/ar/c1-15059988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Znałem ofiarę...........Kilka dni przed tą tragedią wypiliśmy po piwku... Edytowane 3 Lipca 2020 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Hej, W dniach 18-24.07 wybieram się na Turawę. Z 80-letnim tatą i 18-sto letnim synem. Trzy pokolenia Mam łódkę, która chciałbym zrobić frajdę mojej ekipie, ale przede wszystkim pomieszać gumą wodę.I bardzo Was proszę o podanie namiarów na slip.To nie tak, że poszedłem na łatwiznę i od razu pytam. Szukałem w wątku, ale wśród 139 stron naprawdę ciężko Dodatkowo, padają lokalne nazwy, które mi niestety nic nie mówią Znalazłem w wątku:- "W zatoce Libawki, przy krzyżu". - niestety, o ile znalazłem rzekę, to krzyża niestety nie - "Ja od Szczedrzyka,ale trzeba trochę popchać przyczepkę przez piasek...." - namiar kompletnie nie do odnalezienia - "obok przystani jest świetny slip z którego korzystałem (u "śpiocha")" - również bez szans - "W rybaczówce Pzw przy zaborze" - to odnalazłem P.S. Jestem posiadaczem (niezbyt szczęśliwym) 20-letniego mercedesa. Dostojna, stara maszyna. Niestety z napędem na tył. Slip więc musi być jak dla przedszkolaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) Yelcyn,w Petersie zwodujesz...Łagodna plaża z dojazdem... Edytowane 12 Lipca 2020 przez chlodnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi