Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Z jednej strony pogoda pomaga w utrzymaniu czystości wody mieszając ją w każdym możliwym kierunku, z drugiej strony nie trudno sobie wyobrazić jakie ilości azotu przyniosły tak obfite ulewy i czym później może to skutkować. No ale trzeba z optymizmem patrzeć w przyszłość i miejmy nadzieje że " wsjo budiet ołrajt" a tak po za tym coś w ostatnich dniach oprócz burzy i deszczu działo się na wodzie?

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Hej,

W dniach 18-24.07 wybieram się na Turawę. Z 80-letnim tatą i 18-sto letnim synem. Trzy pokolenia :)
Mam łódkę, która chciałbym zrobić frajdę mojej ekipie, ale przede wszystkim pomieszać gumą wodę.
I bardzo Was proszę o podanie namiarów na slip.

To nie tak, że poszedłem na łatwiznę i od razu pytam. Szukałem w wątku, ale wśród 139 stron naprawdę ciężko :(
Dodatkowo, padają lokalne nazwy, które mi niestety nic nie mówią :(

Znalazłem w wątku:
- "W zatoce Libawki, przy krzyżu". - niestety, o ile znalazłem rzekę, to krzyża niestety nie :(
-  "Ja od Szczedrzyka,ale trzeba trochę popchać przyczepkę przez piasek...." - namiar kompletnie nie do odnalezienia :(
- "obok przystani jest świetny slip z którego korzystałem (u "śpiocha")" - również bez szans :(
- "W rybaczówce Pzw przy zaborze" - to odnalazłem :)
P.S. Jestem posiadaczem (niezbyt szczęśliwym) 20-letniego mercedesa. Dostojna, stara maszyna. Niestety z napędem na tył. Slip więc musi być jak dla przedszkolaka :)