AdrianNaklo Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 P.S. W tygodniu żerowały piękne okonie niestety z tego co widziałem wędkarze nawet 30paro letnie ryby pakują do siatki.... Sorry za offtopa ale trochę przesadziłeś, 20 lat dla okonia to już bardzo dużo jak nie prawie maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Koledze chodziło chyba że 30 paro letni wędkarze, pakują ryby do siatki Tak bynajmniej ja to zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 "30paro letnie " wędkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 30 cm okonie , pakowali wędkarze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Pytanie: ile lat ma @elvis? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 .... Gdzie jest Nemo ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Okoń Jest jedna z najwolniej rosnących ryb, rośnie mniej więcej 2cm rocznie. Na wymiar rośnie około 8 lat, a to ledwo 18cm! Żeby urósł ponad 40cm musi mieć swoje lata, niestety na niektórych nie robi to wrażenia i pakuje się wszystko do siatki, przykre ale prawdziwe. Po czym się narzeka że okoń to legendarna ryba i w Turawie jej praktycznie nie ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Ponoć to stereotyp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Elvis, też tak myślałem i wielu innych ale to jednak nasze przypuszczenia nie poparte faktami.Oczywiście zależy to od wody i warunków tam panujących , ale badania ichtiologów wykluczają że okoń np. 40 cm ma 20 lat...Obejrzyj film dużo wyjaśnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 W akwariach okonie szybko rosną i nie karłowacieją. Ponad 40cm osiagaja bez problemu, musza miec tylko co żreć. Kiedys sam załoze z nimi akwarium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 10 lat = 40 cm średnio. W "studni" pewnie będzie potrzebował z 20,30 lat o ile dożyje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 10 lat = 40cm skąd masz te dane ? bo w stawach hodowlanych które sa koło mojego domu okonie rosną przy okazji hodowli karpi i ponad 30cm maja po 4 latach .W świeżo zalanych zaporówkach to samo max 4 lata i jest masa okonia ponad 30 cm .Jak nie mają co jeść to mogą nigdy nie przekroczyć 20cm .Nie ma czegoś takiego jak tabela przyrostu bo jest zależne od środowiska . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Skąd ? Ze swoich obserwacji i znakowania ryb takimi świecidełkami jak przy okazji łososi. Taka moja mała fanaberia...Każdy może sobie to kupić i robić swoje gryzmoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 i właśnie ze względu na to że sa to tylko twoje fanaberie a nie rzetelne badania naukowe masz zbyt mało danych i są one niewystarczające na wyciągnięcie właściwych i rzetelnych informacji .p.s u mnie w sadzawce okonie nie mają praktycznie żadnego przyrostu mimo że drobnicy są tysiące i czy coś z tego wynika !!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Dla mnie te informacje są wystarczające, a badaniami niech zajmują się doktoranci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 i dzięki temu mamy mitologię i biblię a Darwina na stos 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 A puszki po piwie na złom ????. Wracając do meritum, w końcu powiało, pomieszało i smród na Turawie na dobre puścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Spoko, spoko. Wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Tak spytam z ciekawości, bo nie znalazlem w regulaminie... czy w opolskim mozna łowić na vertical? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Co nie jest zabronione, jest dozwolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Dzisiaj na południowej stronie licznie strat po wczorajszej nawałnicy. Część łódek zatopionych, część zdewastowanych po bliskim spotkaniu z inną łodzią, część wyrzucona na brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 A przy rybaczówce jakieś straty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Wiało z północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Mam nadzieję, że w piątek nie będę miał niemiłej niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Mam nadzieję, że w piątek nie będę miał niemiłej niespodziankiJa nie mialem szczęścia. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi