francisco scaramanga Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Podziękowania dla gwiazdorów za filmy na YouTube, zdjęcia na Facebook itp.Kilka lat temu jeden ze znanych wędkarzy mistrz świata w spinningu Tomasz K wstawił na jerkbait.pl apel o pomoc w odnalezieniu skradzionego sprzętu z auta pozostawionego w okolicach Kanału Szczakowskiego. Było tego całkiem sporo. Z kolei innym razem doczytałem się o szkodach na samochodzie (przebite opony) spowodowanych jednemu z braci Tomsza K., samochód pozostawiony w okolicach rzeki Sztoły / Kanał Szczakowski. A wszystko jak nieoficjalnie mówi się w "kuluarach" za artykuły o rzekach pstrągowych - "jurajskie perełki".Obecnych gwiazdorów traumatyczne doświadczenia gwiazdorów seniorów widać nic nie nauczyło.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Ja myślę, że kto wie jak i gdzie to coś tam łapie. I dorze, że nie biorą tak jak poprzednie lata, przynajmniej na jeziorze pusto i ryba trochę spokoju ma.Niestety urok Turawy jest taki, że jak sandacz bierze to spokoju mu nie dają i do ostatniego będą ciągnęli. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandar Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 jakieś wieści z Turawki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Nikt nic nie pisze w wątku bo nie jeźdzą... A dlaczego?Wiadomo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Ryby już dawno zmieniły postać na fekalia. Żeby nie było rozwiezione po całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandar Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Jak się poszuka to się coś złowi. Trzeba niestety więcej pływać jak łowić W tamtym tygodniu w sobotę były trzy takie po 52-55 cm na 4 godziny pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Ryby już dawno zmieniły postać na fekalia. Żeby nie było rozwiezione po całej Polsce.Jak masz pisać każdy post o filetach na Turawie to sobie daruj, to nic nie wnosi do dyskusji. Tak jak kolega powyżej napisał, trzeba szukać i kombinować z kolorami. Chyba najlepiej obecnie okonio-podobne gumy na lekkiej główce. Skoro świt można trafić łądnego okonia na płytkim, ale żerowanie to max 20-30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Byłem w sobotę z tatą.Piękny dzień.Wyniki mam podać w sztukach, centymetrach, czy kilogramach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Grzechu dawaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Sztuk: 0Centymetrów: 0Kilogramów: (wiem, wiem, może to być szokiem dla Was) też 0.Na wodzie kilka łódek. Nie podglądałem namiętnie, ale nie widziałem by ktokolwiek cos złowił.Wskazania echosondy sugerowały łowienie w studni Oczywiście, sobota to piękny dzień, ale nie dla wędkarzy. Upał, słońce, tysiąc motorówek i milion skuterów. Miałem wrażenie, że jedyne fale na zalewie to te od silników.Rozmawiałem tez z najlepiej poinformowana osobą: szefem slipu. Mówił mi, że od tygodni wędkarze wracają na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Grzechu,tak też myślałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 W tamtym tygodniu w sobotę były trzy takie po 52-55 cm na 4 godziny pływania Nic tylko w TOTKA grać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Ciągle słyszę, że tu ktoś połowił, tam ktoś połowił, jednak wyniki moich TOPOWYCH kolegów tego nie potwierdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Wszystko zjadły kormorany.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumowskyyy Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Potwierdzam, że można połowić sandaczy tylko trzeba odejść od utartych schematów i podejścia typu "kolega nie złapał to mi się też nie uda" Nie twierdzę że łupią jak w poprzednich latach które przyzwyczaiły nas do ilościowego eldorado. Ten sezon jest inny, można powiedzieć że słaby i najtrudniejszy od lat ale daje mi coś czego nie doświadczyłem na Turawskim jeziorze od dawna. A mianowicie satysfakcję z namierzenia ryby, wpasowania się w jej gusta kiedy wokół Ciebie nie ma żadnej jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandar Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Co do szefa slipu - nie wszyscy wędkarze muszą rybę zjeść są jeszcze tacy którzy je wypuszczają A ryb trzeba szukać, niestety !!! i kombinować - jak nie guma to kogut, jak nie ciężko to lekko, jak nie szybko to wolno !Ryby na sondzie widać, tylko w nietypowych miejscach i dlatego pisałem, że więcej się pływa niż używa wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Prawda - trzeba szukać ryb aktywnych. Są w abstrakcyjnych miejscach, na płytkiej wodzie, wśród mułu lub drobnych kamyczków…. Ale wszystko co w tym sezonie złapałem nie było głębiej niż 1-1,5 metra! Cały sierpień sporadyczne brania i ryby krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzisiaj jedno z kół organizowało zawody spinningowe z łódek...Może ktoś wie cokolwiek na ten temat?Wyniki?Po rozmowie z kumplem mogę coś więcej skrobnąć...Sandacze?JEDEN 52cm... Chłopaki wygrali szczupaczkami,złowiono ich raptem chyba 6 sztuk oraz kilka okonków...Także wyniki porażające...A liczba zawodników oscylowała w w granicach 50 CHŁOPA... Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Od kilku dni szczupak dość aktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Od kilku dni szczupak dość aktywny Tylko nie pisz jak sandacz zacznie brać, bo zaraz zacznie się najazd i już ich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 To nastawiam już olej na patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Sandacz nie będzie aktywny, bo jego już tam nie ma .. Odnośnie zawodów, to podobna sytuacja była w niedzielę na Otmuchowie.21 łódek - 42 zawodników - jeden sandacz coś koło 70 cm i tyle.Ten co wygrał łowił bolenie.... Także jeszcze 2-3 lata i Panowie sandacz będzie gatunkiem wymarłym w naszych wodach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Niech najeżdżają 3 miesiące szukałem miejsc gdzie siedzi… i nie są to typowo szczupakowe miejsca Natomiast wielkość ryb nie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Szczupak siedzi tam gdzie zawsze a sandacza nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Od wczoraj straszny syf wpływa z Małą Panwią… woda na rozlewisku czerwona… i jakby ktoś chciał to 3 wolne lodówki pływają! Może komuś wypadły z łódki podczas mrożenia sandacza? Heh „natura 2000” Edytowane 3 Września 2021 przez elvis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi