TAJMIEN Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 I co chcą tam łapać? Okoniki czy małe szczupaczki ?Poza tym, za dwa tygodnie tam już też nie będzie wody. Przecież jest na dole napisane, że łapią worusa nr 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Panowie zapytam tak z ciekawości. Po pierwszym w życiu nieudanym rozpoczęciu sezonu sandaczowego na zbiorniku Turawa w dniach 1-4 czerwiec. Mogę stwierdzić, że tym razem trudne warunki i sandacze Nas pokonały, w porównaniu ze wcześniejszymi kilkoma latami w jakich rozpoczynaliśmy sezon sandaczowy na tej wodzie. Zarówno ilościowo mizernie, a wielkościowo w okolicach i lekko ponad wymiar. Ciekawy jestem z Waszej perspektywy czy te słabe rozpoczęcie czerwca z sandaczami było spowodowane opóźnieniem tarła i zimną wodą jak na ten okres, czy to po prostu sandaczy z roku na rok jest coraz mniej również na Turawie? I jeszcze zapytam Was Panowie czy sandacze ruszyły w tym czerwcu w późniejszym terminie, bo sobie odpuściłem tą wodę aż do jesieni?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syfon Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Sandacze nie ruszyły do dzisiaj. Odpuść sobie tą wodę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Amen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Panowie zapytam tak z ciekawości. Po pierwszym w życiu nieudanym rozpoczęciu sezonu sandaczowego na zbiorniku Turawa w dniach 1-4 czerwiec. Mogę stwierdzić, że tym razem trudne warunki i sandacze Nas pokonały, w porównaniu ze wcześniejszymi kilkoma latami w jakich rozpoczynaliśmy sezon sandaczowy na tej wodzie. Zarówno ilościowo mizernie, a wielkościowo w okolicach i lekko ponad wymiar. Ciekawy jestem z Waszej perspektywy czy te słabe rozpoczęcie czerwca z sandaczami było spowodowane opóźnieniem tarła i zimną wodą jak na ten okres, czy to po prostu sandaczy z roku na rok jest coraz mniej również na Turawie? I jeszcze zapytam Was Panowie czy sandacze ruszyły w tym czerwcu w późniejszym terminie, bo sobie odpuściłem tą wodę aż do jesieni?! Pozdrawiam.Byłem na Turawie 4 dni na początku lipca, w sumie trzy dni na wodzie.. byliśmy bez brania sandacza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Ja byłem tydzień temu na weekend to jedno branie miałem. Rozmawiałem z gościem co siedział tydzień to jednego krótkiego.złowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 To co się dzieje na Turawie w tym roku w porównaniu do poprzedniego jest wielką zagadką. Czy jest możliwe by sandacze prawie całkowicie zniknęły z roku na rok ?Dokładnie to samo było kilka lat temu z okoniami, które teraz zaczynają się odradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 To co się dzieje na Turawie w tym roku w porównaniu do poprzedniego jest wielką zagadką. Czy jest możliwe by sandacze prawie całkowicie zniknęły z roku na rok ?Dokładnie to samo było kilka lat temu z okoniami, które teraz zaczynają się odradzać.Podobna sytuacja jest na jednej ze słowackich zaporówek gdzie w poprzednich latach łowiło się bez problemu po kilkanaście grubych sandaczy dziennie w tym roku sandacze dosłownie zniknęły.. na tydzień pływania w 4 osoby mieliśmy 7 ryb na pokładzie. Rozmawialiśmy z miejscowymi, którzy twierdzili ze sandacze zachorowały i nie żerują a na dnie zbiornika jest sporo padnietych ryb. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Masz na myśli Liptoska Mare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Masz na myśli Liptoska Mare? Zemplinska Sirava Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Podobna sytuacja jest na jednej ze słowackich zaporówek gdzie w poprzednich latach łowiło się bez problemu po kilkanaście grubych sandaczy dziennie w tym roku sandacze dosłownie zniknęły..na tydzień pływania w 4 osoby mieliśmy 7 ryb na pokładzie.Rozmawialiśmy z miejscowymi, którzy twierdzili ze sandacze zachorowały i nie żerują a na dnie zbiornika jest sporo padnietych ryb. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPodobna sytuacja byla ok. roku 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Czemu nie prowadzi się badań pod tym kątem ? Nasi naukowcy potrafią prowadzić mnóstwo bezsensownych badań a co dzieje się w takim ekosystemie nikogo nie obchodzi.A właśnie musiałby ktoś im za to zapłacić i jeszcze wskazać jaki wynik badań oczekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 W ZO PZW Opole mamy dwóch ichtiologów. Możesz im zadać konkretne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Witam jak by kto plywal w wekend na Turawie a mial wolne miejsce na lodce chetnie sie dosiade oczywiscie z dobra opatą bede w osrodku strazak od piatku i moze bym poplywal a nie chce mi sie targac lodki bo nie wiem co sie na tej wodzie dzieje szczegoly ustalimy na priv pozdr Michal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Mimo pierwszych przymrozków jedyne co odpaliło to lawina kataru z mojego nosa… 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Mimo pierwszych przymrozków jedyne co odpaliło to lawina kataru z mojego nosa…A miałem ruszyć tyłek kajakiem - może w przyszły weekend! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Naiwny ten który myśli, że coś odpali... Dalej pielęgnujcie wątki o zbiornikach w necie to za 3 lata jeden pstryk będzie wydarzeniem roku.... A puki co dla chcących łowić a nie wypuszczać ryby przez odbyt polecam Szwecję, Finlandię, Danię, Holandię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 W tym sezonie udało mi się powalczyć z 4 sandaczami z czego 2 razy z tym samym. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też się z nim spotkam. Ogólnie licząc byłem na wodzie 32 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 W niedzielę miały być na Turawie zawody spiningowe. Wie ktoś jakie były wyniki ? Coś połowili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Słyszałem, że był trafili jednego sandacza a wygrało kilkanaście okoników. Pewnie na PZW Opole będą lada dzień wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Jeden, jedyny sandacz dał drugie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Dobra wiadomość.Coś tam jeszcze jednak pływa.Ale mają być odłowy kontrolne więc chyba chodzi o to żeby zapolować na tego ostatniego sandacza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Chodzą słuchy że COVID je załatwił. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Są już wyniki zawodów na Turawie. Na 24 wędkarzy padł 1 sandacz 4 szczupaki i 28 okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Są już wyniki zawodów na Turawie. Na 24 wędkarzy padł 1 sandacz 4 szczupaki i 28 okoni. czyli było grubo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi