Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zapytam tak z ciekawości. Po pierwszym w życiu nieudanym rozpoczęciu sezonu sandaczowego na zbiorniku Turawa w dniach 1-4 czerwiec. Mogę stwierdzić, że tym razem trudne warunki i sandacze Nas pokonały, w porównaniu ze wcześniejszymi kilkoma latami w jakich rozpoczynaliśmy sezon sandaczowy na tej wodzie. Zarówno ilościowo mizernie, a wielkościowo w okolicach i lekko ponad wymiar. Ciekawy jestem z Waszej perspektywy czy te słabe rozpoczęcie czerwca z sandaczami było spowodowane opóźnieniem tarła i zimną wodą jak na ten okres, czy to po prostu sandaczy z roku na rok jest coraz mniej również na Turawie? I jeszcze zapytam Was Panowie czy sandacze ruszyły w tym czerwcu w późniejszym terminie, bo sobie odpuściłem tą wodę aż do jesieni?! Pozdrawiam.

Panowie zapytam tak z ciekawości. Po pierwszym w życiu nieudanym rozpoczęciu sezonu sandaczowego na zbiorniku Turawa w dniach 1-4 czerwiec. Mogę stwierdzić, że tym razem trudne warunki i sandacze Nas pokonały, w porównaniu ze wcześniejszymi kilkoma latami w jakich rozpoczynaliśmy sezon sandaczowy na tej wodzie. Zarówno ilościowo mizernie, a wielkościowo w okolicach i lekko ponad wymiar. Ciekawy jestem z Waszej perspektywy czy te słabe rozpoczęcie czerwca z sandaczami było spowodowane opóźnieniem tarła i zimną wodą jak na ten okres, czy to po prostu sandaczy z roku na rok jest coraz mniej również na Turawie? I jeszcze zapytam Was Panowie czy sandacze ruszyły w tym czerwcu w późniejszym terminie, bo sobie odpuściłem tą wodę aż do jesieni?! Pozdrawiam.

Byłem na Turawie 4 dni na początku lipca, w sumie trzy dni na wodzie.. byliśmy bez brania sandacza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To co się dzieje na Turawie w tym roku w porównaniu do poprzedniego jest wielką zagadką. Czy jest możliwe by sandacze prawie całkowicie zniknęły z roku na rok ?

Dokładnie to samo było kilka lat temu z okoniami, które teraz zaczynają się odradzać.

Podobna sytuacja jest na jednej ze słowackich zaporówek gdzie w poprzednich latach łowiło się bez problemu po kilkanaście grubych sandaczy dziennie w tym roku sandacze dosłownie zniknęły..

na tydzień pływania w 4 osoby mieliśmy 7 ryb na pokładzie.

Rozmawialiśmy z miejscowymi, którzy twierdzili ze sandacze zachorowały i nie żerują a na dnie zbiornika jest sporo padnietych ryb.

Podobna sytuacja jest na jednej ze słowackich zaporówek gdzie w poprzednich latach łowiło się bez problemu po kilkanaście grubych sandaczy dziennie w tym roku sandacze dosłownie zniknęły..

na tydzień pływania w 4 osoby mieliśmy 7 ryb na pokładzie.

Rozmawialiśmy z miejscowymi, którzy twierdzili ze sandacze zachorowały i nie żerują a na dnie zbiornika jest sporo padnietych ryb.

Podobna sytuacja byla ok. roku 2005. 

Witam jak by kto plywal w wekend na Turawie a mial wolne miejsce na lodce chetnie sie dosiade oczywiscie z dobra opatą bede w osrodku strazak od piatku i moze bym poplywal a nie chce mi sie targac lodki bo nie wiem co sie na tej wodzie dzieje szczegoly ustalimy na priv pozdr Michal .

Naiwny ten który myśli, że coś odpali...

Dalej pielęgnujcie wątki o zbiornikach w necie to za 3 lata jeden pstryk będzie wydarzeniem roku....

A puki co dla chcących łowić a nie wypuszczać ryby przez odbyt polecam Szwecję, Finlandię, Danię, Holandię.