Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Pokoje w ośrodku Syrenka lub Wiking.

Poważnie polecasz Syrenkę gościowi, który chce wpaść z rodzinką? O ile jeszcze zrozumiem wędkarski wypad w spartańskich warunkach, to rodziny do slumsu bym nie zabierał - no chyba, że ktoś chcę przenieść się w czasie i ponownie zawitać do PRLu. Nie jest to żaden atak na OW Syrenka, bo jak nie było gdzie to i ja tam spałem, ale jest różnica między - Dobra, biorę bo jadę na ryby i nie ważne jaki będzie pokój, bo będę tam spał ze 4h, a czymś w stylu biorę rodzinę i chcę odpocząć w spokojnym i przytulnym miejscu.  

• Like 11

Znalezione chwilę po godzinie 17.... rzucam, rzucam, zmieniam ciężar, barwę, kolejne modele przynęt.... prowadzę wysoki wolny opad, zmiana na duży ciężar.... nic... no to delikatne szuranie, małe podskoki... wciąż nic... aż o 17:30 odpaliły... Nie miał znaczenia kolor, modle gumy czy jak ją prowadzę... po prostu 30 min żarcia! Ponad 20 brań, około 10-11 ryb wyjętych... niestety rozmiar od 20 do 42 cm... jest to pierwszy raz jak w tym roku namierzyłem je na echo :)

post-54461-0-47982800-1661498575_thumb.png

• Like 4

Znalezione chwilę po godzinie 17.... rzucam, rzucam, zmieniam ciężar, barwę, kolejne modele przynęt.... prowadzę wysoki wolny opad, zmiana na duży ciężar.... nic... no to delikatne szuranie, małe podskoki... wciąż nic... aż o 17:30 odpaliły... Nie miał znaczenia kolor, modle gumy czy jak ją prowadzę... po prostu 30 min żarcia! Ponad 20 brań, około 10-11 ryb wyjętych... niestety rozmiar od 20 do 42 cm... jest to pierwszy raz jak w tym roku namierzyłem je na echo :)

Ja bym tutaj takich rzeczy nie pisał bo się jutro po 17 tłoczno na Turawie zrobi .  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez cabage
  • Like 1

Jakby Ci to napisać... Taki sierpniowy standard, na wielu wielu wodach, dotyczący tego gatunku :D

No gdzie bym nie łowił w sierpniu jak do tej pory to tak mam, że ryby są mega kapryśne, mają krótkie okresy żerowania i więcej dłubaniny niż wędkowania.

Na szczęście czasem coś tam idzie wydłubać

• Like 1

Wczoraj warunki bez zmian i zachowanie podobne ar coś tam dało się wyjąć. Zgadzam się w pełni ze sierpniowe dranie są dość kapryśne.

@Sailfish - ty masz jakiś problem, kompleks? Czy to zwykła zazdrość? Praktycznie za każdym razem komentujesz moje wpisy prześmiewczo. Coś Ci zrobiłem?

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj ZO Opole ogłosił wyniki 3 tury Grand Prix o Mistrzostwo Okręgu Teamów Spinningowych, które odbyły się w niedzielę na Jeziorze Turawskim. Nie złowiono ani jednego sandacza. Na 154 złowione okonie, największy miał 28,3 cm. Odra wytruta, Turawa wyjedzona. W przyszłym roku zostaje tylko Szwecja. ZO Opole nadal ma się dobrze.

Dzisiaj ZO Opole ogłosił wyniki 3 tury Grand Prix o Mistrzostwo Okręgu Teamów Spinningowych, które odbyły się w niedzielę na Jeziorze Turawskim. Nie złowiono ani jednego sandacza. Na 154 złowione okonie, największy miał 28,3 cm. Odra wytruta, Turawa wyjedzona. W przyszłym roku zostaje tylko Szwecja. ZO Opole nadal ma się dobrze.

Jprdl.