amalker Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Hej,- "W rybaczówce Pzw przy zaborze" - to odnalazłem P.S. Jestem posiadaczem (niezbyt szczęśliwym) 20-letniego mercedesa. Dostojna, stara maszyna. Niestety z napędem na tył. Slip więc musi być jak dla przedszkolaka PZW rybaczówka ma szeroki betonowy slip, nie powinno być problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo26ch Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Rybaczówka, Grobla , LOK , Ventura , wszystko obok siebie. Gdzie noclegi to będzie łatwiej doradzić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Rybaczówka, Grobla , LOK , Ventura , wszystko obok siebie. Gdzie noclegi to będzie łatwiej doradzić?Dziwnie zabrzmi, ale w restauracji rybnej Tam na górze maja pokoje, i naprawdę nie ma żadnego przykrego zapachu. To na głównej plaży, bardzo blisko dużego osrodka Jowisz - tego północnego (wiem, że sa dwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Yelcyn,w Petersie zwodujesz...Łagodna plaża z dojazdem... PZW rybaczówka ma szeroki betonowy slip, nie powinno być problemu.Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo26ch Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Jowisz ma slip to masz do niego z 20 metrów. Połamania na dużym sandaczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Jowisz ma slip to masz do niego z 20 metrów. Połamania na dużym sandaczu.dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Hej, W dniach 18-24.07 wybieram się na Turawę. Z 80-letnim tatą i 18-sto letnim synem. Trzy pokolenia Mam łódkę, która chciałbym zrobić frajdę mojej ekipie, ale przede wszystkim pomieszać gumą wodę.I bardzo Was proszę o podanie namiarów na slip.To nie tak, że poszedłem na łatwiznę i od razu pytam. Szukałem w wątku, ale wśród 139 stron naprawdę ciężko Dodatkowo, padają lokalne nazwy, które mi niestety nic nie mówią Znalazłem w wątku:- "W zatoce Libawki, przy krzyżu". - niestety, o ile znalazłem rzekę, to krzyża niestety nie - "Ja od Szczedrzyka,ale trzeba trochę popchać przyczepkę przez piasek...." - namiar kompletnie nie do odnalezienia - "obok przystani jest świetny slip z którego korzystałem (u "śpiocha")" - również bez szans - "W rybaczówce Pzw przy zaborze" - to odnalazłem P.S. Jestem posiadaczem (niezbyt szczęśliwym) 20-letniego mercedesa. Dostojna, stara maszyna. Niestety z napędem na tył. Slip więc musi być jak dla przedszkolaka Turawa to nie Asnen, ale i tu czasami da się połowić. A propos, wypalił czerwcowy wyjazd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) Połapał ktoś dzisiaj ? Wczoraj jeszcze fajne brania były, a dziś jakby ktoś wyłącznik przekręcił. ZERO Edytowane 12 Lipca 2020 przez jozek_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Turawa to nie Asnen, ale i tu czasami da się połowić. A propos, wypalił czerwcowy wyjazd?Hej, niestety nie.Mieliśmy fajna ekipę: Kamil i Hubertus, mój kolega i ja, ale musieliśmy wpłacić 100% max do dnia 13 maja.Wtedy jeszcze była kwarantanna. I nie zrobiliśmy tego.Szwed chciał nam przenieść rezerwację na wrzesień, ale okazało się, że we wrześniu nie mam szans na urlop.W zamian pojechałem z kumplem na jezioro Szczytno i Krępsko. Dramat.O tej bezrybnej pustyni codziennie plądrowanej (legalnie) przez prywatne gospodarstwo rybackie chcę napisać oddzielny post na zasadzie: dla ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Dzięki Panowie jeszcze raz za pomoc. Dziś podjechałem na Turawę, by na własne oczy zobaczyć slipy, które mi podaliście:- slip w Jowiszu - dziwny właściciel. Każe mi przyjechać o 9 rano, bo o 12-tej (tak jak ja planuję przyjechać) slip może być zajęty... dziwne. Trzeba także biegac wpierw po klucz, później z kluczem. Koszt 30 zł. Mimo wszystko trochę stromo.- slip w rybaczówce, fajny, koszt 20 zł dla hmm członków PZW Opole, czyli dla mnie - slip w Grobli, również 20 zł. Ten wybiorę, gdyż mają w pogotowiu traktor, gdyby mój leciwy Miecio nie mógł o własnych siłach wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Połapał ktoś dzisiaj ?Wczoraj jeszcze fajne brania były, a dziś jakby ktoś wyłącznik przekręcił. ZERODziś około 17 do Rybaczówki podpłynęła ekipa. Mieli w wiadrze 2 duże sandacze... Rozmawiałem także z sympatycznymi kolesiami z pieknej łodzi z charakterystycznym napisam Shimano. Oni dziś bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Na grobli to policz 20 zł x 2 . Wjazd i wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Jak się zmieściły do wiadra to rzeczywiście musiały byłć duże ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 (edytowane) Od jakiegoś czasu duży sandacz na Turawie to pojęcie z dosyć rozbieżnymi widełkami i wymiarami właśnie wiadrowymi. No ale nareszcie mamy górny wymiar 90cm. co napewno wielu amatorów białka zadowala Edytowane 13 Lipca 2020 przez Damiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Tylny naped lepiej wyciaga lodz niz przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Na grobli to policz 20 zł x 2 . Wjazd i wyjazd Hej,Wjadę w sobotę, wyjadę w piątek. Na pozostałych slipach również tak policzą:Rybaczowka = 2 x 20Jowisz = 2 x 30 Informacyjnie: na Grobli pomoc traktorem kosztuje 20 zł Parking przyczepy na dozorowanym parkingu: 10 zł doba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Jak się zmieściły do wiadra to rzeczywiście musiały byłć duże ...Wiadro duże, takie wysokie jak na śmieci, głowy wystawały, mi wyglądały na Ok. 60-70 cm ale moge oczywiście sie mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Tylny naped lepiej wyciaga lodz niz przedni.Slipowalem raptem trzykrotnie (od niedawna mam łódkę): na jeziorze Szczytno tylne koła zakopały sie w mokrym piasku, w KK ślizgały sie po glonach narosłych od lini wody, w Nysie było Ok. Tak wiec teza, ze tylny napęd wyciąga lepiej dla mnie jest.. lekko brawurowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Hej,Wjadę w sobotę, wyjadę w piątek. Na pozostałych slipach również tak policzą:Rybaczowka = 2 x 20Jowisz = 2 x 30 Informacyjnie: na Grobli pomoc traktorem kosztuje 20 zł Parking przyczepy na dozorowanym parkingu: 10 zł dobaNa Rybaczowce płacisz jednorazowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Na Rybaczowce płacisz jednorazowo.Pytałem Pana z obsługi: generalnie tak jak piszesz, ale jak wodujesz w tym samym dniu. A w moim przypadku: na wodę w sobotę, powrót w czwartek - wtedy trzeba jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 OMG bandyckie ceny. 2x30 pln za slipowanie łodzi? Kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Tak naprawdę to o ile ktoś nie ma jakiś specjalnych wymagań to taniej jest wynająć na miejscu 40-50 zł bez zmartwień o auto slip itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 OMG bandyckie ceny. 2x30 pln za slipowanie łodzi? KosmosNa rybaczówce, jest bardzo fajny slip, łagodny, szeroki, utwardzony. Obok jest myjka ciśnieniowa i można od razu umyć łódkę. Ja zawsze płaciłem łącznie 30 zł za zwodowanie i wyciągnięcie. Jak dla mnie w tamtym miejscu cena odpowiada jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 (edytowane) OMG bandyckie ceny. 2x30 pln za slipowanie łodzi? Kosmos Na rybaczówce, jest bardzo fajny slip, łagodny, szeroki, utwardzony. Obok jest myjka ciśnieniowa i można od razu umyć łódkę. Ja zawsze płaciłem łącznie 30 zł za zwodowanie i wyciągnięcie. Jak dla mnie w tamtym miejscu cena odpowiada jakości.Panowie, Aby nie było nieporozumień: w moim przypadku jest sytuacja następująca: slipuję na wodę w jeden dzień, a wyciągam z wody za dni pięć. W tym samym dniu cena za slipowanie "w dwie strony" łodzi wynosi 30 zł Jowisz, a 20 zł (członkowie PZW Opole, 30 zł pozostali) na Rybaczówce.P.S. Oczywiście pozostaje pytanie: jeśli otrzymuje się jakiś dowód zapłaty, to powinno być honorowane także wyciąganie z wody za dni kilka. Natomiast pracownik slipu z rozbrajającym uśmiechem powiedział, że nie. Za kilka dni sprawdzę już na własnej skórze to dam znać.P.S. II: a wędkarsko coś słychać na Turawie? Edytowane 14 Lipca 2020 przez Yelcyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Łódka 50tyś, wędki, sprzęt i przynęty 2tyś, skrzynka piwa i wódka na wyjazd 400 zł, ale 30 zł na slip to już szkoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi