Korczas Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 #KorczasPod koniec września zwróciłem uwagę dwóm panom po 40-tce którzy łowili z brzegu koło miejsca gdzie cumuje łódkę…. Ze jest ich 2 a maja 8 wędek zarzuconych, chciałbym tylko wypłynąć z zatoczki, gdzie łódki trzyma 12 osób. Jeden z nich wyciągnął odznakę rzucając „spierd…j jak nie chcesz mieć problemów”. Jak to z komentować? Finał finałów barany po niecałej godzinie awantur z innymi sąsiadami przenieśli się na wały obok tamy.I super!Wazne ze zareagowałeś i inni podążyli twoim tokiem myślenia wspierając twoje zachowanie.Zroby może coś tutaj na początek piętnując takie zachowania,może jakiś osoby wątek z opisem sytuacji i fotkami co kolwiek aby tylko ruszyć temat a wiadomo jaka jest teraz siła neta i mediów społecznościowych.Wydaje mi się raczej napewno ze większa niż siła PSR i Policji razem wziętych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Jestem tego samego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruha41 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 I zamarzło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Toż to zimę mamy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 W sobotę koło 16 już ledwo spłynąłem. Sandacze konsekwentnie grają niedostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Dzisiejsza próba wypłynięcia z południowego brzegu zakończyła się niepowodzeniem. Po 300 metrach przebijania się na silniku przez lód grubości około centymetra, dałem za wygraną. Nie wiem jak wyglądało dalej bo była mgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 https://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/38/cms/szablony/17093/pliki/protokol_polowowy_zb_turawa.pdf Okonia i szczupaka brak. Chyba już pod choinką czeka… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Myślę że znaleźli by się tacy u których można by było z Turawskiego sandacza i szczupaka zrobić pod lodowe mistrzostwa w zamrażarkach :/Ehh... Edytowane 19 Grudnia 2021 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Czyli wynika z tego że sandacza nie ma i zostawmy zbiornik tak jak jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 (edytowane) https://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/230591/60/spotkanie_na_terenie_zbiornika_turawa Są szanse na horyzoncie. Zgłosiłem niedrożność mojej zatoczki, jeszcze 5-7 lat temu było tam piękne tarlisko wszelakiej ryby. Niestety wiatr zrobił swoje i piasek zamknął dopływ wody z dwóch stron. Jednocześnie utrudniając dostęp do Łodzi i jeziora. Niestety ale walka z Wodami Polskimi o udrożnienie na własną rękę to wieloletnia batalia urzędnicza. Czekam na efekty. Edytowane 18 Stycznia 2022 przez elvis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Idzie nowe. https://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/231089/60/do_tarlisk_lepszy_dostep_maja_ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Edytowane 1 Lutego 2022 przez jozek_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 https://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/232255/60/v_akcja_sprzatania_turawy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Widzieliście analizę połowów za 2020r? Rok w którym sandacze na jesień przestały brać! 14 ton ryby wyjechało na patelnię. A ile ryb nie było wpisanych, bądź nie oddano rejestru.... Myślę że realnie 20 ton sandacza mogło wyjechać. To naprawdę porażająca ilość. Przyjmując średnią wagę 1.5kg ryba to około 12 tyś ryb. Łowić można przez około 210 dni. To daje około 600 ryb dziennie. Coś tu nie gra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 (edytowane) Nie widziałem, ale w rejestrze podajesz rozmiar a nie wagę więc tu może jest przekłamanie... Edytowane 12 Marca 2022 przez amalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Przepraszam, mała pomylka wychodzi 60 dziennie, ale to i tak znając turawskie realia trochę zawyżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Tak, 60 dziennie. Najlepszy jest zapis 1670 kg brzany w 2018 roku, pstrągi tęczowe i potokowe, a nawet świnki....Panowie to jest komedia, a nie prawdziwe dane.... Zarząd tylko się ośmiesza publikując takie dane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 (edytowane) Średnio 600 sztuk dziennie to niemożliwe. Codziennie 300 wędkarzy musiało by wracać z dwoma sandaczami. Wydaje mi się, że tylu wędkarzy dziennie nawet nie ma na jeziorze, co najwyżej w dni weekendowe. 60 sztuk dziennie to też mało prawdopodobne. Może w niektóre dni nawet więcej ale w średnio 60 dziennie nie wierzę. Edytowane 15 Marca 2022 przez jozek_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek_d Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Tak, 60 dziennie. Najlepszy jest zapis 1670 kg brzany w 2018 roku, pstrągi tęczowe i potokowe, a nawet świnki....Panowie to jest komedia, a nie prawdziwe dane.... Zarząd tylko się ośmiesza publikując takie dane....Tu akurat do zarządu nie można mieć pretensji, publikują to co wpisują wędkarze. Może z tymi sandaczami jest tak samo, wędkarze pewnie wpisują sobie by tabelka nie była zbyt pusta gdy chwalą się przed kolegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Pytanie jakimi mechanizmami kieruje się osoba zajmująca się ochrona i zagospodarowaniem wód:1. jak dużo wyłowili to trzeba zarybiać bo rybostan się uszczuplił2. jak dużo wyłowili to znaczy że ryb w ciul i nie trzeba zarybiaćZakładam, że pisanie w rejestrze czegoś ma swoje konsekwencje. Chyba, że zlewają te dane bo wiedzą lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Nie dokopałem się na stronie pzw..., czy okres ochronny sandacza w tym roku został wydłużony do 15.06 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpfishing Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zezwolenie i regulamin na 2022https://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/38/cms/szablony/28697/pliki/zezwolenie_na_2022_rok_pzw_opole.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Dzień do D-day... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Coś natłoku łodzi nie widać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Kamuflaż jak w czterdziestym czwartym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi