Skocz do zawartości

TURAWA

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem tydzień temu w niedziele, ale ciężkie warunki pogodowe (bardzo silny wiatr i deszcz) uniemożliwiły normalne wędkowanie. O sandaczach mogłem zapomnieć....wiec przy brzegu szukałem okoni....padło kilka sztuk w tym 4 ponad 30 cm....Przyszły weekend też będę w Turawie i mam nadzieje, że będzie lepiej....Pozdro

Byłem wczoraj  z kolegą . Miałem 2 brania, 2 sandacze około  65cm spadły przy burcie łódki...  

Kolega miał szczupaka 112,5cm (około 11-12kg), a podbierak w aucie zostawiliśmy bo po co go brać.... miałem stracha go podbierając...  :wacko:

• Like 2

Wychodzi na to że rybka powoli się grupuje na głębokiej wodzie :) Byłem 2 tyg. temu i trafiliśmy w okres migracji, wyniosły się z karczy i ruszyły na głębokie,co potwierdzał znajomy, ryba była mocno rozproszona na 3-5m, wydłubane 4 króciaki i okoń 40cm kolegi...

Gratulacje mamuśki :)

• Like 1

@kogut

To po co jest ten wątek? :-)

Żeby pisać o zielonej wodzie i pokazywać fotki?

No daj że spokój. ;-)

Poza tym mięsiarze to nie głupie i napite gumofilce, tylko ludzie ze sprzętem pływającym o jakim możesz pomarzyć więc problemu z namierzeniem ryb mieć nie będą :-)

Edytowane przez count_martin3z
  • Like 3

Dawid,bez obrazy,ale myśl szybciej niż piszesz.Nie tylko zwolennicy c&r czytają to forum.

Kolego nie podaję namiarów gps, ani miejscówek a informacja że ryba była rozproszona na 3-5m nie jest precyzyjną info. Niech sobie mięsiarze pływają po niemalże całym zbiorniku, moim zdaniem kolega post wyżej od mojego poprzedniego, bardziej sprecyzował przepis na rybę -_- Nic złego nie widzę w moim poprzednim wpisie ;) 

Pozdrawiam i zachęcam do ,,schwytaj & ułaskawiaj!,, :)

• Like 1

W zeszłym roku spędziłem pare ładnych godzin goniąc za okoniami z wału. I tak przyglądając się dziadom pod samą sluza na wodzie i brzegu serce mnie bolało. Siaty z biedry az pękały w szwach od ilości ryb. Miarowe czy nie ważne że ryba "Panie święta idą a karp drogi i paskudny a rodzina sie zjeżdża"... szkoda gadać