Skocz do zawartości

Wyjazd na 3 dni bez wędki z Warszawy ;

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym odpocząć kilka dni z kobietą, szukam jakiegoś ciekawego miejsca, najlepiej niedaleko Warszawy max 300km. Panowie macie jakieś propozycje, gdzie warto pojechać? Fajnie jakby można było coś zobaczyć, nie tylko leżeć i jeść ;) 

Pozdrawiam Kuba

Ps. Biorę wszystko pod uwagę w miarę rozsądnej cenie. Jedynie Kraków odpada

Edytowane przez dekosz

Witam

Chciałbym odpocząć kilka dni z kobietą, szukam jakiegoś ciekawego miejsca, najlepiej niedaleko Warszawy max 300km. Panowie macie jakieś propozycje, gdzie warto pojechać? Fajnie jakby można było coś zobaczyć, nie tylko leżeć i jeść ;)

Pozdrawiam Kuba

Ps. Biorę wszystko pod uwagę w miarę rozsądnej cenie. Jedynie Kraków odpada

Ciekawe dlaczego odpada? Coś z Wawelem nie tak ? ;)

Góry Świętokrzyskie, Ponidzie, Sandomierz (może uda wam się Góry Pieprzowe znaleźć, bo mnie się nie udało :) ), Zamek Chęciny, Krzemionki Opatowskie, jakiś spływ kajakowy można też w okolicy zaliczyć, Bałtów raczej jest dla par z potomstwem. Na 3 dni spokojnie się coś wybierze.

Jura . Jest co oglądać i zwiedzać. Skałki, drzewostan, zamek w Olsztynie (pod Częstochową), szlaki, pieczary, jaskinie itp. Mam kumpla, który był kiedyś skałkowcem.. Co roku robi urodziny na Jurze krakowsko-częstochowskiej.Ktoś zapyta: No i co z tego? Ano nic. Urodziny odbywają się w połowie grudnia, a towarzystwo śpi w jaskiniach, bądź pod namiotami. Byłem na jednych. Aha, około połowa towarzystwa to... kobiety. Zszedłem z tematu. Polecam naprawdę te okolice. Są piękne.

Góry Świętokrzyskie, Ponidzie, Sandomierz (może uda wam się Góry Pieprzowe znaleźć, bo mnie się nie udało :) ), Zamek Chęciny, Krzemionki Opatowskie, jakiś spływ kajakowy można też w okolicy zaliczyć, Bałtów raczej jest dla par z potomstwem. Na 3 dni spokojnie się coś wybierze.

Pieprzówki są na lewym brzegu Wisły poniżej mostu drogowego. Góry to są tylko z nazwy, raczej skarpy nad Wisła.

Eeeee......... chyba szukałem na prawym? Choć już teraz nie pamiętam dokładnie, tyle tylko że szlak którym się miało do nich dojść gdzieś zanikał w okolicy cmentarza. :)

Ale i tak miło wycieczkę wspominam, ogólne wrażenie takie, że Sandomierz jest na tyle niedoceniony, na ile Kazimierz przereklamowany.

a nie boicie się jeździć do tego Sandomierza? tam przecież przestępca na przestępcy, aż dziw że ktoś tam jeszcze żyje, przecież tam nawet nie policja łapie bandytów a ksiądz. W telewizji co rusz pokazują jakieś przestępstwa w tym Sandomierzu, kiedyś jak był 997 o pokazywali sprawy z całej Polski, a teraz to sam Sandomierz dostarcza tyle przestępstw że aż ze 200 odcinków tego zrobili

• Like 5

• 11 miesięcy temu...

Koledzy, podłączę się do tematu. Szukam miejsca na tygodniowy, wakacyjny wyjazd w promieniu max 3h jazdy z Warszawy. Najlepiej jakaś agroturystyka z dobrym domowym jedzeniem, rozsądnym  internetem i opcją wędkowania w okolicy, inne opcje typu pensjonat czy hotel również mile widziane.

Możecie coś polecić?