Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarskie plany 2011

tpe

Pytanie

Piszcie co planujecie na 2011, wyprawy, nowy sprzęt, metody itd.

Ja skupiam się na bassach, ale muszę tez znaleźć czas na szczupaki i w końcu złowić łososia. Ze sprzętu mam w planach kołowrotek w wielkości 3000 do pstrąg?łwki. Coraz bardziej korci mnie nowa much?łwka do połow?łw morskich.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja planuję powalczyć powa?źnie z białymi drapie?źnikami.

Na pierwszy ogień idą jazie i klenie. Wydaje mi się, ?źe obczaiłem dobrą miejsc?łwkę na poroztopowe łowienie tych rybek. Czekam na pierwsze ciepłe marcowe dni :D

Cały rok zbierałem sprzęt, uczyłem się wody, czytałem wszystko co się da na ten temat. Czas najwy?źszy ?źeby przyniosło to profity w postaci rybek.

Ambicją byłoby otworzyć wątek Jazie 2011, ale o tym cicho sza...

• 0

Witam,

Sprzetu nowego nie mam w planach, raczej odwrotnie, za duzo wedek lezy i sie kurzy za szafa.

Moim najwiekszym planem jest czeste lowienie na ukochanym Bugu, polskich rzeczkach pstragowo-lipieniowych, zlowienie bolenia, troci i lososia na muche.

Jestem tego blizej niz kiedykolwiek :D :D :D

bujo

• 0

Michał, TEN z wioski z tramwajami od kiedy się o?źenił stał się strasznie złośliwy :D.

Ja mam plany połowić pstrągi na Sanie,lecz pierwszy będzie lodzio na sieniawce, mo?źe spr?łbuję sił w zawodach spinningowych GP okręgu krośnieńkiego.Jak mi będą lać d... to ucieknę w krzaczory na swoje włości.Restaffine się zbroi, zakupione 2 nowe stelki - przygotowania do nowego sezonu w pełni.

• 0

JOZI ja tylko motywuje kolege z londka do racjonalnych i jakze odpowiednich posuniec... w koncu ile mozna lowic te biedne lipienie 50+ na tamtejszych rzeczkach ;)

a z ta zlosliwoscia to przesadzasz... zawsze taki byłem - tylko wcześniej się ukrywałem

• 0

Mifas- takich lipieni nawet tu nie lowie :( Za czesto nie spadaja ( dlugie miekkie wedki) na szczescie :D Nawet sie na ryby nie moge wybrac od dwoch tygodni, pogoda do bani, autostrady zamkniete, normalnie jak bym byl w Polsce :( , moze oprocz tych autostrad :D

W planach mam tez oczywiscie Szwecje, w tym roku nie udalo sie pojechac ze wzgledu na obowiazki zawodowe ale w przyszlym nie ma takiej sily co by mnie zatrzymala :D :D :D

Bujo

• 0

Ja planuję połowić intensywnie okonie. Mo?źe jakiś medalowy się trafi ;)

Poza tym planuję zakupić zestaw na sandacza kij i kręciołek :D I w tym sezonie się z nim oswoić, a powa?źne sandaczowanie to ju?ź plan na kolejne sezony...

Z wypraw to na razie nic powa?źniejszego w planach nie mam, ale bardzo chciałbym chocia?ź weekend spędzić na Buk?łwce

• 0

Ł?łdka się robi. Wędka jakaś tam te?ź. Najbaedziej mnie nurtuje czy woblery na bolenie wypalą. Plan oczywiście złowić jak największego. 85 to moje marzenie na przyszły sezon. W styczniu kończy się lokatka terminowa na wyjazd do Szwecji. Na pewno przynajmniej dwa razy morze. Raz na belonę i raz na trotkę pewnie na zlot. Więcej nie będę miał czasu.

• 0

Nawijacie to o boleniach 80cm+, ja chce zlowic jakiegos, moze byc 60 cm. Ostatni trafil sie bedzie pewnie z 5 lat temu :( :( :( W UK tych rybow niet :(

Z zyczen rybnych: orring 70+ w Szwecji,pstrag 55 cm+ dzikus z polskiej rzeki itd :D

No i oczywiscie glowacica na zlocie, pieknie ja wyfiletuje :D :D :D ( dla nieznajacych tematu- zawsze tak mowie, gatunek obcy itd :D :D :D )

Bujo

• 0

Witam,

Piszemy zyczenia do Mikolaja ? :D

To ja w 2011 chcialbym :

jak co roku planuje sobie poprawic 3 zyciowki ;)

*sum

*bolen

...*szczupak, lub pstrag Embarassed

Wymiarow nie podam, bo sie wstydze ;)

A sprzetowo to sie ostatnio mocno odchudzilem, i nawet mi lepiej - tak jakos to czuje :D

Cos tam sie pewnie wydarzy, jakies zakupy, ale wieksze nadzieje wiaze z nowymi przynetami niz z nowymi kijami czy kolowrotkami ;)

• 0

A ja dla odmiany spędzę sezon na Wiśle :mellow: Mam tylko nadzieję ?źe woda w końcu przestanie wariować i nie będzie jak w tym roku, g?łra-d?łł-g?łra-d?łł i to jest moje marzenie, wtedy się popływa, a i ryby pewnie się jakieś znajdą.

Mam te?ź w planach przyszykować sobie nowy kijek :)Ju?ź się nie mogę doczekać, będzie nowa zabaweczka.

pozdrawiam

wujek

• 0

ehhh..du?źo ?źeby pisać;/ ale polatać po Olsztyńskich jeziorach za bolkami i przekroczyć 80cm, złowić trotke albo łosia w rzece. Wybrać się do @Krisa23 na ryby!!! Napisać jakaś fajna magisterkę o boleniu. No i jakby jakiś potokowiec 60cm sie uczepił to bym nie płakał!!

• 0

Cel?łw „długościowych” sobie nie stawiam, bo po co. W najlepszym razie poprawiłbym ?źyci?łwki, w najgorszym prze?źył rozczarowanie. Planuję 2 wyprawy do Skandynawii. Mam nadzieję wypocząć w doborowym towarzystwie z wędką w ręku i wyszaleć się wędkarsko. Mo?źe do tego z jedna – dwie wyprawy w Polskę… Nie oszczędzę Wam relacji <_<