Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarskie plany 2011

tpe

Pytanie

Piszcie co planujecie na 2011, wyprawy, nowy sprzęt, metody itd.

Ja skupiam się na bassach, ale muszę tez znaleźć czas na szczupaki i w końcu złowić łososia. Ze sprzętu mam w planach kołowrotek w wielkości 3000 do pstrąg?łwki. Coraz bardziej korci mnie nowa much?łwka do połow?łw morskich.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Moje plany zabrzmią jak herezja, ale co tam <_<

Tak jak w tym roku, nie zamierzam płacić ?źadnych składek. Jakoś nie widzę sensu widząc jakie ilości ryb pływają w naszych wodach. :unsure:

W tym roku byłem na rybach 5 razy, w przyszłym pewnie będzie podobnie.

Wędkarskich zakup?łw pewnie nie zrobię ?źadnych a zaoszczędzone pieniądze zainwestuje w rozrywki przynoszące więcej satysfakcji :D

• 0

Ja to plany mam dwojakie - małe i du?źe

Małe - to więcej łowić i łowić a p?łźniej to...

Lekka much?łwka dwuręczna i coś delikatnego pod sucharka

A du?źe?

Być w stanie w połowie sierpnia wyruszyć w kilka aut na pogranicze Rosja - Mongolia, na ryby i offroad. Kwestia dobrania ekipy i sponsor?łw, auta i kierowcy są :D a $$$ jak zwykle - :angry:

• 0

Klenie, klenie, klenie!

Z Wisły, Narwi, Pisy, Sanu...

Dostaną nową wędkę i nowy kołowrotek.

W mijającym roku byłem nad Łupawą - przepiękna rzeka, z jedną tylko wadą: nie ma w niej kleni!

W nowym roku i tak zn?łw tam pojadę, polować na te nakrapiane substytuty kleni - mo?źe i brzydsze od oryginału, ale mają ślicznie kremowe brzuszki...

• 0

kropkowane substytuty kleni, dobre!

Plany, plany... prawie nic mi z nich nie wyszło w tym roku Embarassed Napiszę więc co chciałbym, nie mieszając w to Świętych i spadających gwiazdek.

*Chciałbym zbudować pierwszy kijek własnoręcznie, plan mam na kilka lub dwa. Kilka, jak uda mi się zwodować na jednym jeziorku, dwa jeśli skupię się na rzece z braku ł?łdki. Ze dwa kołowrotki te?ź się przydadzą, do tych wędek rzecz jasna.

*Łowić! Tak zrobić, ?źeby łowić jak najwięcej. Chciałbym pobić ?źyci?łwki w ka?źdym z rzecznych gatunk?łw i nie jest to nierealne, bo te rekordy nie powalają, więc kwestia mo?źliwości czasowych i łaskawości rzeki.. <_<

*Zloty! Uczestniczyć w mo?źliwie du?źej ich ilości!

Pozdrawiam

Grzesiek

• 0

Moje plany wyglądają następująco :D

-wypuścić z powrotem do wody ponad 100 bolk?łw :mellow:

-troszkę popływać za sandaczykami po jeziorkach

-zło?źyć ze 3 nowe kijki

-wziąć się w końcu porządnie za wobki

-i najwa?źniejsze co najmniej potroić czas spędzony nad wodą

• 0

Zaraz po roztopach ruszam na jazie/klenie. Chciałbym połowić ich troszkę więcej ni?ź w tym roku i w nieco bardziej słusznych rozmiarach, myślę, ?źe się uda. W międzyczasie będę szukał okoni na pobliskich gliniankach. Pewnie uda się oszukać kilka sztuk.

W maju planuje m?łj prawdziwy wielkorzeczny debiut- Boleń. Sprzęt na niego kompletuje ju?ź chyba z p?łł roku. Mo?źe nie najwy?źszych lot?łw, ale zawsze na początek da radę. Wisełkę w tym miejscu jako tako znam, choć zawsze bardziej ciągnęło mnie nad Bzurkę.

Mo?źe w tzw. międzyczasie uda mi się pojechać gdzieś na kropki, niestety odległość sprawia, ?źe to dla mnie spory znak zapytania.

Z zakup?łw planuję jeszcze dokupić kilka wobk?łw (ze 3-4 boleniowe i ju?ź wybrane 6 kleniowo-jaziowych) i spodniobuty. Mo?źe mikołaj przyniesie mi kijek na średniej wielkości szczupaki to wtedy zweryfikuje moje plany.

No i najwa?źniejsze- chcę złowić godną mojego avatara rybę! Niech to będzie kleń, okoń albo boleń

• 0

Plan jest jeden , złapać minimum 30 sum?łw w tym jeden ponad 185 cm. Dam znać czy się udało i oczywiśćie fotki na potwierdzenie

wstawie. Pozdrawiam i ?źycze spełnienia ma?źeń

Trzymam kciuki :D

Plan ambitny, ja ilosciowo celuje poziom nizej ;)

pozdrawiam

• 0

Dla mnie 2010 to rok całkowicie pozbawiony wędkarskich przyg?łd. Było ich tak niewiele, ?źe nie ma o czym w zasadzie pisać. Chyba najgorzej od kilkunastu lat. Niestety musiałem odpuścić by podgonić inną rzecz.

Mam nadzieję, ?źe w tym roku będzie zdecydowanie lepiej - tego dokładnie sobie ?źyczę. Nie oczekuję rekord?łw, nie mam w planach zakupu nowego sprzętu. No mo?źe skończę jedynie much?łwkę #6, na kt?łrą komponenty ju?ź mam, ale nadal czekają cierpiwie na rodbuildera - wszystko jednak wskazuje, ?źe osiągnę ten cel w 2011r.

Wyprawa? Marzę. Szczerze? Po kilku latach nieobecności w Szwecji - mo?źe tam. Niezbyt daleko, a atrakcji sporo, odpocząć r?łwnie?ź mo?źna - to najwa?źniejsze.

Życzę Wszystkim spełnienia marzeń. Piszcie na forum czy się spełniają. Pamiętam ... moje ... spełniały się zwykle bardzo szybko (te pisane na tym forum :D). Zobaczymy jak Wasze.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Mieniony rok wędkarsko zacząłem dosyć p?łźno bo w wakacje ,a to wszytko przez brak czasu ,ale kolejna polowa roku byla całkiem udana i kilkanaście rybek udało sie złapac moze nie było rekordow ale mysle ze 2011 przyniesie same ładne rybki.

2011 chce zaczac od kompletowania sprzetu na Klenia ,Jazia i Bolenia ,w prawdzie troche wobk?łw w pudelku juz jest. Ale nigdy nie nastawiałem sie na te rybki ,wiec chce poświecić im w nowym roku najwięcej czasu.

Kolejny Plan to więcej start?łw w zawodach ,w tym roku tylko jeden start i druga lokata ,to r?łwnie?ź nadrobię w nowym roku.

No i chyba to by było na tyle