Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarskie plany 2011

tpe

Pytanie

Piszcie co planujecie na 2011, wyprawy, nowy sprzęt, metody itd.

Ja skupiam się na bassach, ale muszę tez znaleźć czas na szczupaki i w końcu złowić łososia. Ze sprzętu mam w planach kołowrotek w wielkości 3000 do pstrąg?łwki. Coraz bardziej korci mnie nowa much?łwka do połow?łw morskich.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Polska:

- jak zwykle moja Wisełka będzie okupowana, ale tym razem zupełnie nowy dla mnie odcinek :mellow:

- w ramach pełnego relaksu - mucha i pstrągi

Zagranica:

- przede wszystkim wyjazd w jedno z najbardziej dzikich i niezeksplorowanych (nie tylko wędkarsko) miejsc na świecie

- dla relaksu trochę sumki i trochę sandacze :D

• 0

Zagranica:

- przede wszystkim wyjazd w jedno z najbardziej dzikich i niezeksplorowanych (nie tylko wędkarsko) miejsc na świecie

Zazdroszczę. Na razie nieosiągalne dla mnie - brak czasu na takie wyjazdy, ale kiedyś sobie pojadę w takie miejsce :D Trzymam kciuki za realizację.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Zagranica:

Zazdroszczę. Na razie nieosiągalne dla mnie - brak czasu na takie wyjazdy, ale kiedyś sobie pojadę w takie miejsce :D Trzymam kciuki za realizację.

Pozdrawiam

Remek

Kiedyś to takich miejsc nie będzie <_<

Czasowo nie jest łatwo, ale planujemy wyrobić się w 16 dni (12 dni urlopu).

• 0

No Panowie chyba trzeba zrobić rachunek sumienia!

Więc, z moich plan?łw trochę się spełniło, złowiłem sporo jeziorowych bolk?łw ale do 80 zabrakło 3cm... Udało mi się złowić troć w rzece, niedu?źa to niedu?źa ale cieszyła jak cholera!!! Potokowca 60taka nie ułowiłem, ale strasznie mi się spodobało latanie za nimi, i w przyszłym roku poświęcę im więcej czasu i uwagi.

• 0

Ja planuję powalczyć powa?źnie z białymi drapie?źnikami.

Na pierwszy ogień idą jazie i klenie. Wydaje mi się, ?źe obczaiłem dobrą miejsc?łwkę na poroztopowe łowienie tych rybek. Czekam na pierwsze ciepłe marcowe dni :D

Cały rok zbierałem sprzęt, uczyłem się wody, czytałem wszystko co się da na ten temat. Czas najwy?źszy ?źeby przyniosło to profity w postaci rybek.

Ambicją byłoby otworzyć wątek Jazie 2011, ale o tym cicho sza...

Rachunek sumienia:

Nie udało się otworzyć wątku jazie 2011. Okazało się, ?źe został otwarty zanim opłaciłem składki, ale...

Pobiłem ?źyci?łwkę jazia i klenia. Zacząłem łowić te gatunki z rozmysłem i premedytacją :D

Zrobiłem pierwsze podchody do boleni, efekty od maja 2012 mam nadzieję <_<

• 0

Piszcie co planujecie na 2011, wyprawy, nowy sprzęt, metody itd.

Ja skupiam się na bassach, ale muszę tez znaleźć czas na szczupaki i w końcu złowić łososia. Ze sprzętu mam w planach kołowrotek w wielkości 3000 do pstrąg?łwki. Coraz bardziej korci mnie nowa much?łwka do połow?łw morskich.

Bass?łw połowiłem, złowiłem łososia, kupiłem Stellę FE C3000 i much?łwkę. Tylko na szczupaki brakło czasu...

• 0

Ach te plany no ale planowac trza...

Za jakis tydzien sprobowac zlowic na muche trotke na Inie,pozniej posmigac za kropkami w malych rzeczkach ktore plyna sobie pod moim nosem a pozniej...???Byle do wiosny,lata i moze Slowenia...

No i udało się Słowenia zaliczona :mellow:

• 0

Ja to plany mam dwojakie - małe i du?źe

Małe - to więcej łowić i łowić a p?łźniej to...

Lekka much?łwka dwuręczna i coś delikatnego pod sucharka

A du?źe?

Być w stanie w połowie sierpnia wyruszyć w kilka aut na pogranicze Rosja - Mongolia, na ryby i offroad. Kwestia dobrania ekipy i sponsor?łw, auta i kierowcy są :D a $$$ jak zwykle - :angry:

Hmm, nic z tych plan?łw nie wyszło.

Choć, opanowałem temat lekkiej dwuręcznej i teraz to moje podstawowe narzędzie na rzekach.

Za to - zabrał mnie Bujo do Skandynawii i było super!!

• 0

Ja podobnie do Niedźwiedzia sumy sumy sumy wszystkie przygotowania trwają jak złowisz kilka to jesteś stracony,Odra fajnie darzy a i pływać po niej lubię. Poza tym sw?łj zalew i to co z zębatych tam pływa,

. Wielkich plan?łw nie mam po za wymianą bryczki. Wszystkiego najlepszego. Tornado

• 0

Mam tu u siebie pod domem taką niepozorną rzeczkę z kropkami, zawsze myślałem, ?źe tam nic konkretnego się nie trafi, a wiosną tego roku miałem na kiju pstrąga 50 + i to dwa razy. Za pierwszym razem pomyślałem; przypadek, niemo?źliwe a mo?źe to Trotka, za drugim razem ju?ź nie było wątpliwości, piękny kropek wypiął się pod nogami. Dlatego w nowym sezonie podejdę do tematu z całą powagą i starannością. B)

• 0

Witam,

Piszemy zyczenia do Mikolaja ? :D

To ja w 2011 chcialbym :

jak co roku planuje sobie poprawic 3 zyciowki ;)

*sum

*bolen

...*szczupak, lub pstrag Embarassed

Wymiarow nie podam, bo sie wstydze ;)

A sprzetowo to sie ostatnio mocno odchudzilem, i nawet mi lepiej - tak jakos to czuje :D

Cos tam sie pewnie wydarzy, jakies zakupy, ale wieksze nadzieje wiaze z nowymi przynetami niz z nowymi kijami czy kolowrotkami ;)

Tak sobie wyobrazalem 2011, a wyszedl ...lepiej :D

5 rekordow zyciowych poprawionych :

sum (i to dwie ryby powyzej poprzedniej zyciowki)

sandacz

pstrag teczowy (kilka ryb)

karp (przylow na spining sie trafil)

black bass (nie liczylem, a poprawilem, tez przylow)

Do tego sporo nowych doswiadczen :

belly boat

nowe lowiska

Musze powiedziec ze dla mnie ten 2011 to byl bardzo udany wedkarsko rok.

A apetyty/zamierzenia i plany na 2012 sa jeszcze wieksze!

post-16-1348916164,7743_thumb.jpg

• 0

1 Budowa swojego pierwszego kija

2 Pobicie ?źyci?łwki szczupaka

3 Du?źo więcej zdjęć i film?łw znad wody

4 Du?źo czasu spędzonego nad wodą

5 Poznanie nowych w?łd

6 Zamontowania haka do auta :D

1 nie spełnione, do dziś co chwilę się tylko ocieram o temat, ale narazie nie potrzebne mi ?źadne new kije

2 podwojnie pobita ?źyci?łwa

3 fot i filmow mam duzo wiecej

4 z czasem tez bylo super

5 nowe wody i miejsowki obadane

6 hak zamontowany

Nieźle :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: