Skocz do zawartości

Blanki Pacific Bay

popper

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Blanki Tradition - ale od 2003 już chińskie - stały u Wojtka w przegródkach przez kilka ładnych lat, i nikt ich nie chciał, choć były wyjątkowo tanie - coś około 200 złotych. Woleli Scotta G.. :) One i ówczesne RX6 były prawie identyczne - miały tego samego konstruktora..

Różnica między TR a RF sprowadzała się do niewielkiej materiałowej różnicy. Pierwszą firma określała jako IM6, a drugą pomiędzy IM6 a IM7 - przy tej samej wadze i wymiarach. Wieloskłady też produkowali..

Dużo było bardzo podobnych, prawie nieodróżnialnych blanków - Avid i Premier przed IPC, czy Perigee oraz IM700 - czemuś nie kupował ?

Od razu że nikt nie kupował ;)

Kupiłem zarówno Perigee jaki i Traditiona- tą ostatnią piątką o akcji medium łowi obecnie mój syn. I chociaż sam oceniałem ją jako kij do krótkich i średnich dystansów, Adam Sikora bez wysiłku odwinął na niej całą linkę, pokazując mi różnicę pomiędzy Mistrzem Świata, a....nie mistrzem świata

PS Traditiony dwa lata temu były dostępne zagramanicą za100 usd/sztuka. Obecnie nie sprawdzałem

• Like 1

Cześć Michał, gdzie żeś przepadł ?! Świetne i niedrogie, muchowe blanki bywały w Wojtka, ale mało kto potrafił je docenić, a on sam nie był i nie jest przesadnie ekspansywny. U mnie dwa "żółtki" zostały. Stare czasy.. 

Cześć Michał, gdzie żeś przepadł ?! Świetne i niedrogie, muchowe blanki bywały w Wojtka, ale mało kto potrafił je docenić, a on sam nie był i nie jest przesadnie ekspansywny. U mnie dwa "żółtki" zostały. Stare czasy.. 

Chciałbym napisać, że byłem z misją naukową na Spitsbergenie albo opływałem samotnie świat jak kapitan Baranowski ale raczej koncertowo marnowałem czas. Synowie mi trochę podrośli i młodszy też jest wędkarzem, więc jak również częściej  łowię.

Serdeczne Cześć!

• Like 1