PrzemekL Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Panowie, Poszukuję pomocy. W czerwcu będę kilka dni w okolicach Lozanny w Szwajcarii. A że miejscowość leży na brzegiem jeziora Genewskiego to zapewne wrzucę do walizki wędkę. Koleżanka z Ukrainy mieszkająca w Lozannie (ale nie mająca pojęcie o wędkarstwie) próbowała sprawdzić jakie są konieczne zezwolenia. Niemniej odp w stylu można za darmo na jakiś przystaniach jest bardzo mało precyzyjna. Lub można koszt 10CHF ale nie wiadomo gdzie kupić zezwolenie. Jeśli ktoś wie jak i gdzie wykupić zezwolenie to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Panowie, na prawdę nikt nie jest wstanie podpowiedzieć jak z pozwoleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Kiedyś można było nabyć zezwolenie w sklepach wędkarskich w pobliżu jeziora, ja kupowałem w Versoix. Jak dobrze pamiętam dla obcokrajowców było dość drogo.Nie będę strzelał ile bo już nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybnycasanova Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Panowie, Poszukuję pomocy. W czerwcu będę kilka dni w okolicach Lozanny w Szwajcarii. A że miejscowość leży na brzegiem jeziora Genewskiego to zapewne wrzucę do walizki wędkę. Koleżanka z Ukrainy mieszkająca w Lozannie (ale nie mająca pojęcie o wędkarstwie) próbowała sprawdzić jakie są konieczne zezwolenia. Niemniej odp w stylu można za darmo na jakiś przystaniach jest bardzo mało precyzyjna. Lub można koszt 10CHF ale nie wiadomo gdzie kupić zezwolenie. Jeśli ktoś wie jak i gdzie wykupić zezwolenie to będę wdzięczny nie mam zielonego pojęcia ale jezioro piękne zazdroszczę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Kilka słów w tym wątku - może komuś się przyda. Zezwolenie można wykupić w sklepie wędkarskim. Ja o miejsce do wykupienia zezwolenia pytałem w hotelu. Z napotkanym nad wodą "miejscowym" pochodzącym chyba z Albanii było ciężko się dogadać - bariery językowe. O ile dobrze wszystko zrozumiałem można wędkować na spławik bez opłat. Ale o to lepiej dopytać w miejscu wykupowania zezwoleń. Opłata wynosi za jeden dzień 10 CHF. Dzień rozumiany do zachodu słońca. Z rybek ze względu na warunki brzegowe i brak czasu na szukanie lepszych miejsc zdecydowałem się na okonie. Główki grzęzły z przybrzeżnych kamieniach więc boczny trok. Coś tam brało ale maluchy. Ten "miejscowy" łapał na strasznie gruba żyłkę z oliwką zawiązaną jakiś 1-1,5 metra przed przynętą na małe gumki. Poławiał okonie. Mniej niż ja ale miał ze 3 powyżej 30 cm i kilka mniejszych. Na pewno widoki w porównaniu do moich stałych łowisk fajniejsze - może dlatego, że "inne" Edytowane 27 Czerwca 2016 przez PrzemekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi