Skocz do zawartości
  • 0

Syrsan - zatoka świerszczy - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

... Wszyscy stawiamy sobie jakieś cele. Od pewnego czasu moim wędkarskim celem numer jeden było złowienie szczupaka, którego długość przekroczy magiczną granicę 1 metra. Właściwie nie wiem, dlaczego akurat ta długość jest taka niezwykła. Przecież 1 metr to jedynie odległość pomiędzy dwiema rysami na wzorcu znajdującym się w Sevre pod Paryżem. A jednak właśnie te 100cm jest dla łowców szczupaków celem, który spędza im sen z powiek. Zapraszam serdecznie na nowy artykuł (relację) naszego kolegi Phalacrocorax'a z jego wyprawy życia.

Phala, gratulacje jeszcze raz dla Ciebie oraz dla całej Waszej ekipy. Przepiękny wyjazd, może za rok przyjdzie nam odwiedzić właśnie ten zakątek Szwecji.

Pozdrawiam

Remek

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Phala - artykuł rewelacja - ma klimat i super się czyta. Opis i zdjęcia nie zawsze wystarczą - tekst musi mieć to coś i u Ciebie ma :D .

A ja przy najbliższej możliwej okazji jadę do Szwecji (jesień 2006? - ktoś się szykuje?) - bo nie wiem, czy jak przeczytam jeszcze artykuł z Roslagen, to mi gul nie wypadnie otworem gębowym :wacko: :mellow: ...

• 0

____________________________________________________________ _-

Phala napisał:

Jeszcze dziś, gdy o tym piszę nie mogę opanować drżenia rąk i szybszego bicia serca.

Jeżeli to sen, to ja nie chcę się obudzić.

____________________________________________________________ _-

Phala - super, x-tra :mellow:

Świetna relacja.

Czytałem z zapartym tchem. :mellow:

Te szczupaki to się normalnie rozlewają na twoich kolanach. :o

Można jedynie dodać - ale KLOCE :o

I no i te fotki, WOW.

Wielkie gratulacje.

Pozdrawiam

Rafał B)

• 0

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Wyprawa naprawdę była bardzo udana i nie tylko ze względu na złowione ryby. Atmosfera była fantastyczna, gospodarze bardzo mili, warunki bytowe świetne... po prostu raj :D

@Bassy: tak łowiłem Rozemeijerem 2jerk-it 80-120g i multikiem Tica Sculptor 101HL z plecionką 30lb.

@Orion: te szczupaki były faktycznie bardzo grube. Czasami żałowałem że nie mam wagi (szczupaki się z tego pewnie bardzo cieszyły bo szybciej wracały do wody :D ).

• 0

@Bassy: tak łowiłem Rozemeijerem 2jerk-it 80-120g i multikiem Tica Sculptor 101HL z plecionką 30lb.

Świetny zestaw za bardzo dobrą cenę. Łowiłem w zeszłym roku na identyczny (prawie - miałem innego rozemeijera - starszego; no i plecionkę 20 lb). Sprawdzał się wyśmienicie! Wogóle ten scupltorek do cięższych przynęt bardzo dobrze się nadawał. Sztywna i solidna konstrukcja.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Sculptorek jest świetny poza jedną rzeczą, mechanizm zwalniania szpuli jest fatalny. A właściwie chodzi o to że nie odskakuje po przekręceniu korbką. Na początku zdażało mi się to rzadko ale teraz nie przeskakuje w ogóle i nie jest to odosobniony przypadek. Już 3 takie spotkałem. Mój jest na szczęście na gwarancji... zobaczymy jak się sprawa zakończy :D

• 0

@Phala,

...Sculptorek jest świetny poza jedną rzeczą, mechanizm zwalniania szpuli jest fatalny. A właściwie chodzi o to że nie odskakuje po przekręceniu korbką...

- potwierdzam ponieważ mam identyczną usterkę w swoim Sculptorze. Powiem szczerze, że już się nawet do tego przyzwyczaiłem i nawet nie próbowałem naprawić.

• 0

Phala :mellow: gratuluje Ci pieknego tygodnia w Szwecji . Wiem ze bedziesz caly rok wspominal , ogladal zdiecia i analizowal kazdy szczegol . Wiem tez ze po powrocie juz sie mysli o nastepnej wyprawie i o przynetach i technikach jakie uzyc . Mi zdarza sie w srodku zimy analizowac jakas akcje z ryba z Kanady i bardzo wyraznie pamietam wszystkie szczegoly . No i poniewaz duzo o tym mysle wiec czesto mi sie snia piekna rybie sny :mellow: .

Z takiej przygody wyplywa podstawowy wniosek dla wszystkich ...trzeba planowac i konsekwentnie dazyc aby te jedna [przynajmniej] wyprawe , najwazniejsza w roku zaplanowac i urzeczywistnic . To powinien byc cel numer 1 B) To jest nagroda za caly rok . Mi od 7 lat udaje sie odwiedzac Kanade i obiecalem sobie ze tak bedzie do urwania mojej nitki :D . Zdaje sobie doskonale sprawe ze pieniadze sa dla wiekszosci najwazniejszym problemem . Ten problem dwa razy i mnie przytlumil, kilka lat temu wygranie 3,5 tys $ totka uratowalo mi wyjazd w ostatniej chwili , a w zeszlym stracilem prace i tylko na rozpedzie jeszcze mi sie udalo wyjechac . Zdarzyl mi sie tez piekny rok w ktorym bylem dwa razy . Zauwazam ze duzo naszych chlopakow jedzie do Skandynawi [i nie tylko] i realizuja sie piekne wyprawy ...i marzenia :D . Zarowno Przyroda jak i wielkosci i ilosci ryb , oraz dobra kompania pozwala naladowac akumulatory i chce sie zyc .

Witam Cie Phala w Klubie Metrowych Szczupakow ....ja jeszcze ide sciezka do tego Klubu , zawila sciezka i nie moge trafic :lol: musze sobie kupic kompas hi,hi,hi