sowos Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Koledzy czy orjentujecie sie moze czy obecnie kanałek jest zamarzniety?? I czy da rade sie wybrac na niego na zakonczenie sezonu nizinnego ze spinem... Bo niestety na wisle straszna kra płynie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Skoro po Wiśle kra płynie to tym bardziej niemożliwe będzie wędkowanie na kanałku. Tam jest dużo spokojniejsza woda niż na Wiśle. Pozostają Ci ciepłe kanały zrzutowe z z elektrociepłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 gdzie do mostu jest lód a od mostu w stronę elektrociepłowni wędkowanie jest nie dozwolone :> chyba ze ma się wtyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przy wypływie ciepłej wody można śmigac z kijkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jak można Kanał Żerański zwany też Królewskim nazywać kanałkiem?Przejeżdżam przezeń koło Rembelszczyzny codziennie w te i wewte, bo mieszkam 50 m od Kanału. Jest zamarznięty, przedwczoraj pokazała się woda na lodzie. W niedzielę próbowałem chodzić po lodzie, dało się, ale było z 5cm lodu i żona zabroniła mi wziąć na lód wnuczkę, a chciałem jej pokazać gile żerujące chyba na owocach róży.Tak że do spininngowania zostaje Wisła, choć niewykluczone, że jak przyjdzie znów odwilż to kanał odmarźnie, bo zamarzł już drugi raz tej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 mądrą masz żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przy wypływie ciepłej wody można śmigac z kijkiem:) Jak drugi raz tej zimy, skoro ona (ta zima) dzisiaj się zaczęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Umfa!Cały czas mi się cóś zajączkuje.To chyba z powodu nawisów szarych komórek, cy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Narescie jest troche cieplej i wisła jest zdatna do łapania Ale kanałek pewnie jeszcze jest zamarzniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 W święta kanał koło Rembelszczyzny nie był całkiem zamarznięty, dopiero wczoraj zamarzł całkiem, ale wejścia na lód nie zaryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A swoją drogą, to w którym miejscu te gile się pojawiają? Nie widziałem ich z 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Trochę nie nad Kanałem, ale w W-wie: kiedyś bywały na fosie przy Kocjana, podjadały coś sobie na ogródkach działkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Gile - koło Rembelszczyzny.Ale w święta nie widziałem. Widziałem za to zielonego dzięcioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Gile zimą można spotkać praktycznie wszędzie, problemem może być ich wypatrzenie, ale jak ktoś zna ich głos to jest sporo łatwiej. Dzięcioł zielony jest fajny, ale ciekawsze są czarne, wielkości gawrona które regularnie widuje nad Wisłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Melduję szczupaczka 55 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 To juz sukces w porównianiu do moich dwoch z niedzieli wieczór. Chwyciłem je niedaleko mostu na Białołece. A Ty gdzie go dopadłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Koło mostu w Rembelszczyźnie.Ale byłem od tego czasu trzy razy i nawet brania. Muszę chyba zmienić sprzęt na delikatniejszy nieszczupaczy. Chodzą krasnopiórki, boleń, widziałem też sporego klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Odświeżam temat. Na stronie RZGW znalazłem taki tekst:Kanał Żerański jest drogą wodną II klasy łączącą Wisłę z Jeziorem Zegrzyńskim. Kanał zaczyna się w km 520 Wisły i ma długość 17,3 km. Normalny przekrój Kanału ma szerokość w dnie 25 m, głębokość około 3 m. Skarpy mają pochylenie łamane 1:3 od dna do wysokości 2 m oraz 1:2 od wysokości 2,0 m nad dnem aż do poziomu brzegów kanału. W km 16,4 zlokalizowany jest jaz awaryjny w Nieporęcie który w przypadku opróżnienia Jeziora Zegrzyńskiego ma utrzymać wodę w kanale na poziomie 78,60 m npm za pomocą klapy powłokowej o szerokości 37,04 m i wysokości 2,46 m. Chodzi mi o lokalizację w terenie tego jazu awaryjnego, który ma utrzymywać wodę w Kanale. Widział go ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi