Skocz do zawartości

Cepy i cośki od Lysego.

lysy69

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za uznanie , ale tak jak już wspomniałem to nie żadne dzieła tylko przedmioty użytkowe służące do połowu ryb  :) . Coś tam dłubie ale to jest dłubanie etapowe miedzy moim chciejstwem a lenistwem  :)  (to drugie u mnie przeważa ). Fotki oczywiście zrobię  ale jeszcze nie teraz ,na razie muszę poukładać w głowie nowe pomysły . Luty już tuż tuż a ja mało co klasyków mam ,lipa jest, tylko lipa z brzeszczotami do mojej piły ,czekam na dostawę. 

Ps. Wobler owadopodobny  tak czy inaczej będzie dla mnie smużką  :P  :P  :P .

Edytowane przez lysy69

Gratulacje zmiany statusu  ;) i też zmień ten tytuł bo te cepy trochę odstraszają  :D  :D  :D  :D  :D

Raczej nie zmienię tytułu ,bo właśnie tu prezentuje dość proste ale skuteczne konstrukcje przynęt . Moim zdaniem jest to łatwe jak przysłowiowa konstrukcja cepa  :) . Wystarczą minimalne zdolności manualne  ;) .

• 2 tygodnie później...

Może, pochwaliłbyś się robalkiem, którego wykonałeś z tych patyczków

Witam z tych patyczków wyszła larwa ważki  :) . Pływająca ze zmienionym sterem, praca dość wyrazista , w bardziej jasnym ubarwieniu.

Zima a żabki się mnożą  :D .Taki to żabi poperek ,wszystkie tak ustawione jak ta w szklance. Robiąc tego poperka miałem na myśli okonie na zarośniętych wyrobiskach .Tak się zastanawiam jak by on spisywał się w rzece (klenie ,pstrągi). Praca przy szarpnięciach żabowata  :D . Przy jednostajnym prowadzenia fajny warkocz się robi za poperkiem.

post-58484-0-83579800-1481753280_thumb.jpg

post-58484-0-96414400-1481753292_thumb.jpg

post-58484-0-90017200-1481753304_thumb.jpg

post-58484-0-20482700-1481753318_thumb.jpg

• Like 8