LOLO Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 No nareszcie skończyłeś,ładnie się prezentują no i chyba nie muszę Ci przypominać byś z tego pudelka od razu dwa jaśniutkie odłożył na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dla Ciebie to nawet tego Filipowego odłożę :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Te Twoje boleniówki w oryginale wyglądają o niebo lepiej niż na zdjęciach. Super robota robią wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Te Twoje niby boleniówki smakują nie tylko kleniom, okonie też je lubią. Takie dzisiejsze skromne 32 z Dunajca, w samo południe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Jazgarki też Dunajcowym okoniom smakują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Chyba robię coś źle .Jazgarze robiłem typowo pod wody stojące miały być pod okonia i szczupaka a tu i na Dunajcu się sprawdzają . Ta niby boleniówka ,też z nią jakiś problem jest, tylko jeden boleń a kleni już kilka na niej było i jeszcze ten okoń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zrób uniwersalnego woblera, to będzie łowił bolenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam.Od pewnego czasy chodzi mi pogłowie taki projekcik.Długość korpusu 11cm,waga jeszcze nie znane.Prawdopodobnie będzie ze sterem ale to się okaże. Oprócz typowych woblerów na szczupaka będzie to jeden z większych woblerów dedykowany boleniowi.Krótka migawka z ustawiania nowej serii "T.R jazgarz".https://www.youtube.com/watch?v=RkW61V5tCds 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Dedykowany boleniowi a przełowami będą szczupaki, klemie, okonie i co jeszcze będzie w jego zasięgu. Nie pisz, że to ma być typowy boleniowy tylko uniwersalny jak ostatnie wszystkie z Twojej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Jeśli mam być szczery,to ta boleniówka nie jest Twoim najlepszym projektem Pawle, ale kto wie-może malowanie zrobi swoje...Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Jeśli mam być szczery,to ta boleniówka nie jest Twoim najlepszym projektem Pawle, ale kto wie-może malowanie zrobi swoje...Czekam na efekt końcowy.To aż tak źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Jak zaznaczyłem czekam na efekt końcowy,bo wiele można uzyskać malowaniem,natomiast surówka nie rzuciła mnie na kolana.Mam jazgarza i widziałem kilka rzeczy z pod Twojej ręki,które wyszły pięknie i myślę że stać Cię na dużżżżżżżżżżżo więcej.Pozdrowionka. Edytowane 6 Września 2017 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Sto lat!W miarę możliwości spędzonych na wędkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Zdrówka Pawle i oczywiście samych OKAZÓW!Obyś miar również ,dużo czasu i pomysłów na nowe przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Dzięki panowie,tyle już latek ale nie żałuje,większość na rybach . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Sto lat, 50 na rybach,25 przy wobkach i 25 myślenia nad nimi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Witam. Może się to komuś przyda. Tylko jedna forma, można nawet na stu tak robić . Przepraszam, nie potrafię łączyć filmików . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Jeśli mogę coś doradzić - warto mikrobalon połączyć z żywicą, odczekać kolka minut na odgazowanie, a dopiero później dodać utwardzacz. W ten sposób wyrób finalny będzie miał mniej pęcherzy powietrza, które lubią zepsuć odlew. Pamiętać też należy, że żywice przed utwardzeniem nie są obojętne dla zdrowia i mają paskudną właściwość - uczulają. Zalecany jest nawet najskromniejszy wyciąg. I naprawdę warto zainwestować kilka groszy w jednorazowe rękawiczki lateksowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Witam.Pewnie Januszu masz racje ale nie bardzo rozumie. Odgazować? Po wymieszaniu 3ml żywicy i 5ml mikrobalonu(mieszanka na jednego woba) robi się beton dlatego mieszam wszystko na raz. Co do pęcherzyków powietrza, na początku zdarzały się jakieś niedolewki ale w miarę dochodzenia do wprawy nie ma już żadnych. Kiedyś już pisałem co do żywic używanych w odlewaniu woblerów. Nie przesadzajmy z tym uczuleniem,jednego uczuli drugiego nie . Na co dzień każdy z nas ma styczność z bardziej toksycznymi substancjami które nawet zagrażają życiu ( wędlina z marketu czy mrożone pieczywo z chin ) . Rękawiczki by się przydały tylko dla tego że się ciężko ręce czyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (...)Po wymieszaniu 3ml żywicy i 5ml mikrobalonu(mieszanka na jednego woba) robi się beton dlatego mieszam wszystko na raz. (...)Przyznam się, że tak małej ilości nigdy nie rozrabiałem. Zwykle było to 80-100 ml żywicy plus mikrobalon, robiła się z tego półpłynna pasta zawierająca sporo powietrza. Dopiero po odczekaniu pewnego czasu, połączonego z ostukiwaniem pojemnikiem o stół, powietrze opuszczało mieszankę i mogłem dodawać utwardzacz. Formy również zalewałem, a nie wstrzykiwałem żywicę i może (zapewne tak jest) być to powodem lepszego wypełniania formy. Bardzo fajnie, że pokazałeś swój sposób odlewania woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Kiedyś formy robiłem w tradycyjny sposób ale bardzo mnie irytowało zalewanie takich form,czyszczenie nadlewek i zdarzały się też pęcherzyki powietrza.Jak przeszedłem na formy "strzykawkowe" żadnych problemów nie ma. Polecam taki sposób zalewania formy. Wstrzyknąć i po kłopocie . A tu kilka modeli przygotowanych pod zalanie silikonem dla znajomego. Trochę czasu już na to czeka ale u mnie zawsze wszystko długo trwa . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Nareszcie coś konkretnego robisz, jestem ciekaw jak wyjdą te najmniejsze. Mam nadzieje, że poprawiłeś modele. Jeszcze musisz mu kilka sztuk odlać, bo on jest bardzo zapracowany. :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Nareszcie coś konkretnego robisz, jestem ciekaw jak wyjdą te najmniejsze. Mam nadzieje, że poprawiłeś modele. Jeszcze musisz mu kilka sztuk odlać, bo on jest bardzo zapracowany. :D :DJak mogłem coś poprawić w modelu? Tego się nie robi to bee. Takie dostałem taka forma będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam. Żuczek 30mm, 2,7g , materiał żywica,tonący. Larwa 40mm,2,3g,materiał balsa,tonący. I ich praca ale tylko wannowa . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 I w wanie widać pracę, w przeciwieństwie do filmu gdzie tam z rzeki czy jeziora.Gdy filmowany wobek trzeba by przez lupę oglądać. Mówię tu o filmach typowo amatorskich.Oczywiście można zrobić zbliżenie, ale to już trzeba mieć czym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi