Skocz do zawartości

Cepy i cośki od Lysego.

lysy69

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam.Dzisiejszy wypad nad moją rzeczkę zaowocował takim kleniem. Skusił się na jednego mojego tak zwanego smużaka (żuczek,chrabąszcz  majowy) żyłka 0,12.Woda bardzo niska i czysta. Takich kleników widziałem sporo i dwa takie coby sponiewierały mój dzisiejszy sprzęt na dzień dobry  :) . Trzeba tam wrócić przy mniej przejrzystej  wodzie z cięższym sprzętem.

post-58484-0-40294600-1525008638_thumb.jpg

post-58484-0-86560500-1525008662_thumb.jpg

• Like 6

Bardzo ladne wyroby, najbardziej podoba mi sie praca tych przynet ☺ moze dalbys jakas rade na czym sie skoncentrowac aby taka uzyskac. Mam jeszcze pytanie dotyczace odlewania, widzialem ze zalewasz forme z obciazeniem w srodku, jaki masz patent na dobieranie identycznej wagi ? Pozdrawiam

Na jednym z filmow miales zalozone cos przypominajacego tasme olowiana stad wlasnie moje pytanie...

a o tą taśmę Ci chodzi . Kiedyś na złomie kupiłem blachę ołowianą grubości 1mm. W pracy tnę ją na gilotynie na jednakowe kawałki {gilotyna bardzo dokładna } więc i waga mnie więcej taka sama. Tak jak Andrzej zwrócił uwagę , identyczna proporcja składników. 

Klenie wyglądają przyzwoicie, i znowu sam nad wodą :(

Chciałem pobyć trochę sam ,w ciszy i spokoju przynajmniej te dwie godzinki  :D .

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam

A ja tylko krytykuję hahaha

A więc - zrób dłuższą podstawkę, bo jak się ręka zapomni to spiłujesz sobie paznokcie:)

Wskazany jakikolwiek wyciąg - odkurzacz itp. Po 100 naciętych rowkach wszędzie będziesz miał warstwę pyłu.

I obowiązkowo - maseczka przeciwpyłowa.

I... warto by zrobić wrzeciono napędzane choćby silnikiem od starej pralki Frani - tą szlifiereczkę zajedziesz w try miga.

A dla kilkunastu czy nawet trzydziestu woblerków pomysł doskonały:)