cyprys19 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Paweł, a zrób helikopter, że do wywozu kulek proteinowych...A tak na poważnie super pomysł -gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Tam gdzie jest zabronione nęcenie za pomocą łódek zanętowych, można użyć drona. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Ekstra pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Wszystkiego Najlepszego Pawełku!Nad wodą samych OKAZÓW, a w pracowni mnóstwa pomysłów na przynęty. Ps. weź się za robotę ,bo trzy dni szukałem tego wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dzięki Marcinie. Faktycznie wątek popadł w niepamięć . Jak wiesz od dawna walczę ze swoją cygańską chorobą , jest silna i potrafi powalić na długie miesiące . Jak mam siłę i chęć to coś tam robię. O to taka płocio-wzdręga. Ubrałem ją w taką szatkę żeby naga po rzece nie latała . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Witam . Płocio-wzdręga miała być na klenie a tu same okonie . Wieczorową porą okoni mnóstwo a kleń nawet nie powąchał . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Na woblera od siekiery ( był kiedyś taki dodatek do siekier fiskarsa ). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 23 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Płocio-wzdręgi, seria testowa . Jeszcze tylko stery. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Ja mogę testować, zostaw mi parę sztuk, nie rozdawaj wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Też mam jakąś wolną przegródkęna plocio-krasnopiorke ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 23 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Ja mogę testować, zostaw mi parę sztuk, nie rozdawaj wszystkich. Będziesz testował . Też mam jakąś wolną przegródkęna plocio-krasnopiorke Tomku to przygotuj jakigoś ręczie robionego wobka na którego nie złowiłeś żadnej ryby,to chętnie się wymienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Mam takich sporo.14 października???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Seria testowa płocio-wzdręg gotowa, wstępnie ustawione. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) Jaka waga i praca ? A tak dokladniej to jak głęboko schodzą ? Chętnie protestuję ☺ Edytowane 24 Września 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Nie ma co "chętnie protestować" @SlawekNikt, Nieźle wyglądają te woblerki myślę, że praca też ciekawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jeden zero dla Ciebie sądziłem, że literówkę wyłapie autor a do testowania chętny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Praca i wygląd niestety nie idą w parze... Mam od lysy69 jego 3 jazgarze, musiałem dołożyć ołów na przednią kotwiczkę, bo szły ogonem w dół jak kamienie, a miały delikatnie lusterkować w opadzie[emoji848] A ja i myślę większość, w przeciwieństwie do autora, nie łowię okoni z przyponem o wytrzymałości 10kg (ponoć w takiej sytuacji lusterkowanie pojawia się bez moich zabiegów).Niemniej minął rok, mam nadzieję, że kolega nabrał doświadczenia nie tylko w malowaniu, bo to wychodzi mu lepiej niż bardzo dobrze [emoji6] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Praca i wygląd niestety nie idą w parze... Mam od lysy69 jego 3 jazgarze, musiałem dołożyć ołów na przednią kotwiczkę, bo szły ogonem w dół jak kamienie, a miały delikatnie lusterkować w opadzie[emoji848] A ja i myślę większość, w przeciwieństwie do autora, nie łowię okoni z przyponem o wytrzymałości 10kg (ponoć w takiej sytuacji lusterkowanie pojawia się bez moich zabiegów).Niemniej minął rok, mam nadzieję, że kolega nabrał doświadczenia nie tylko w malowaniu, bo to wychodzi mu lepiej niż bardzo dobrze [emoji6] Pozdrawiam Witam Względność To słowo chyba najlepiej oddaje sytuację z woblerami. To co dla jednego wędkarza jest lusterkowaniem, dla innego "idzie ogonem w dół jak kamień".Nie ma norm jak w mechanice czy w innych dziedzinach, gdzie nakrętka M10 da sie nakręcić na każdą śrubę M10 Tak obciążone(na ogon) woblery oczywiście lusterkują, lecz trzeba napiąć linkę...Dodatkowo, mają lepsze właściwości rzutowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Witam Względność To słowo chyba najlepiej oddaje sytuację z woblerami. To co dla jednego wędkarza jest lusterkowaniem, dla innego "idzie ogonem w dół jak kamień".Nie ma norm jak w mechanice czy w innych dziedzinach, gdzie nakrętka M10 da sie nakręcić na każdą śrubę M10 Tak obciążone(na ogon) woblery oczywiście lusterkują, lecz trzeba napiąć linkę...Dodatkowo, mają lepsze właściwości rzutowe.Witam. Tak ale nie do końca. Woblery robiłem pod swoje łowienie i łowiska,nawet pod konkretne miejsce w rzece czy jeziorze . Zakładam przypony bo jeszcze u mnie są szczupaki i zdarzają się obcinki. Przypon nie przeszkadza okoniom a nawet kleniom (przynajmniej tak jest u mnie). Jazgarze w opadzie są na napiętej lince (oczywiście z przyponem) tak jak Romek to napisał i lekko je podszarpuje. Gdybym je obciążył bardziej z przodu ktoś by napisał że lecą na pysk. Stare polskie przysłowie mówi że wszystkim nie dogodzi ale wszystkich wku.......ć można . Dzięki sugestią i radą Michała trochę zmieniłem tą konstrukcje i sobie uświadomiłem że nie każdy łowi tak jak ja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Mam 3 sztuki jazgarzy od Łysego i moje pracują ''normalnie''-ważne, że rybom pasuje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Przepraszam za filmik. Nie ma kto mnie nauczyć jak się tnie i skleja filmiki . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 O k...a jak Ty wytrzymałeś minutę pod wodą..?Praca płotki bardzo fajna, ze dwie by się przydały więc odłóż dla mnie proszę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 O k...a jak Ty wytrzymałeś minutę pod wodą..?Praca płotki bardzo fajna, ze dwie by się przydały więc odłóż dla mnie proszę. Marcinie to jest wersja testowa tylko na wymianę a Ty masz czym się wymieniać . Podaj adres to Ci wyśle w tygodniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Witam. Płocio-wzdręga na testach w terenie . Woblerek bardziej okoniowy niż kleniowy. Czy ktoś poznaje te miejsca? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Fajne klimaty ,takie mocno zaczepne w niektórych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi