minecjusz Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Witam Znacie jakieś fajne i szybkie blanki 4-5lb o w miarę szczytowym ugięciu z CW do ok 3-3,5grSzukam czegoś takiego pod jigi, koguciki i małe twisterki na główkach 0.5-2gr.Celem są głównie okonie (15-20cm) z małej rzeczki o nikłym uciągu, ale może czasem zaszaleję na jakimś ciurku za kropkami na mikro-jigi jak Japończycy w swoich strumykach.Blanki najchętniej jednoczęściowe o długości od 1,8m do 2m... Znalazłem takie, ale żaden nie jest opisany jako fastMHX S720Matagi TR60ACS-XUL Jeśli znacie jakieś fajne blanki o takich parametrach to poproszę o ich podanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Warto dorzucic jeszcze vegter boron te z moca 2-6 lb w zwyklej wersji, oraz nano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Matagi TR60, łowi się nim świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Tylko jak z czułością przy wabikach w okolicach 1gr, bo więcej jak 3gr całkowitej masy nie będę wieszał na agrafce Ciekawe czy szłoby zamówić sobie jakiś blank w FA tylko że troszkę słabszy i z mniejszym CW PS Chodzi o vegter boron Edytowane 12 Lipca 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 podobno mozna choc ja nie jestem w stanie sobie wyobrazic blank, ktory komfortowo pluje 1 gr. wabiem ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Jig na 0,5gr ołowiu po nasiąknięciu waży pewnie z 1 gr, więc jakoś poleci Szukam czegoś z delikatną szczytówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) O boronie można zapomnieć, dla 6lb 3g będzie minimum komfortu. Za to w Matagi jest spory wybór. Teoretycznie bo tych blanków prawie w ogóle nie znam więc nie pomogę Pytaj się lepiej zorientowanych Edytka: Boronki też nie mają delikatnej szczytówki, jest ona dość mocna i sztywna. Edytowane 12 Lipca 2015 przez Tomas81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Minencjusz mam na warsztacie Matagi Tr68 Super Ajax, szczyt 0,8 mm robiony pod takie mikrusy, w tygodniu skończę to zapodam fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Suzuki RXF-4LB-601.Jak chcesz więcej info dzwoń do Konrada North Rods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Phenix Mirage lub Matagi TR 68 super big pont,to konstrukcje do zabawy mikro przynętami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Witam Znacie jakieś fajne i szybkie blanki 4-5lb o w miarę szczytowym ugięciu z CW do ok 3-3,5grSzukam czegoś takiego pod jigi, koguciki i małe twisterki na główkach 0.5-2gr.Celem są głównie okonie (15-20cm) z małej rzeczki o nikłym uciągu, ale może czasem zaszaleję na jakimś ciurku za kropkami na mikro-jigi jak Japończycy w swoich strumykach.Blanki najchętniej jednoczęściowe o długości od 1,8m do 2m... Znalazłem takie, ale żaden nie jest opisany jako fastMHX S720Matagi TR60ACS-XUL Jeśli znacie jakieś fajne blanki o takich parametrach to poproszę o ich podanie Przerzuciłem tego trochę i do Twoich zabaw idealny będzie Matagi Super Trout TR60. Mam lub miałem różne UL ale ten jest zajebiaszczy, łowię nim samodzielnie robionymi "główkami jigowymi" od 0.3g do 3g. Główka 0.5 lata juz bardzo daleko jak na swoją wagę. Czucie jest od 1g. Kij bardzo czuły i dobrze trzyma ryby, ma piękne głębokie ugięcie. Do tego młynek 1000-C2000S i PE 0.2 lub mono 0.08-0.12 i można się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Czy te blanki matagi występują w wersjach jednoczęściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tylko 2 składy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 O boronie można zapomnieć, dla 6lb 3g będzie minimum komfortu. Edytka: Boronki też nie mają delikatnej szczytówki, jest ona dość mocna i sztywna. Tak jak Tomek napisal, ten boron nie bedzie sia nadawal. Pewnie mu blizej do 7-8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Witam Znacie jakieś fajne i szybkie blanki 4-5lb o w miarę szczytowym ugięciu z CW do ok 3-3,5grSzukam czegoś takiego pod jigi, koguciki i małe twisterki na główkach 0.5-2gr.Celem są głównie okonie (15-20cm) z małej rzeczki o nikłym uciągu, ale może czasem zaszaleję na jakimś ciurku za kropkami na mikro-jigi jak Japończycy w swoich strumykach.Blanki najchętniej jednoczęściowe o długości od 1,8m do 2m... Znalazłem takie, ale żaden nie jest opisany jako fastMHX S720Matagi TR60ACS-XUL Jeśli znacie jakieś fajne blanki o takich parametrach to poproszę o ich podanie Nie ma przypadku, ze nie sa opisane jako fast.Taka konstrukcja - UL i Fast rzadko kiedy chodzi w parze. A jak chodzi, to najczesciej na papierze. Prawa fizyki sa malo marketingowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A później relacja z 2,5 godzinnego holu przyłowu uklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Już wrzucałem ten filmik na forum Blank Matagi Super Mebaru-L TR74 0,4-4g,akcja opisana jako Ex-fast. https://www.youtube.com/watch?v=_X5IzY3xGXA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Phenix Mirage lub Matagi TR 68 super big pont,to konstrukcje do zabawy mikro przynętami.Tego Matagi miałem w ręku, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tego Matagi miałem w ręku, polecam.Może coś więcej,bo bardzo mało znaczącego info jest na temat blanków Matagi na forum,zwłaszcza o tych najdelikatniejszych modeli.Tak się pytam bo koło środy dotrze do mnie właśnie ten blank,a kupowałem raczej w ''ciemno'' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 No to teraz już za późno. Ale źle nie zrobiłeś. Kijek dobrze posyła małe przynęty, fajnie się je prowadzi, jest cały czas z nią kontakt, przynęty miałem w przedziale 1-2 gramy. Zbyt krótko go miałem by coś więcej powiedzieć.Dorwałem się do niego w dniu wysyłki więc nie było okazji dobrze przetestować, dosłownie kwadrans nad rzeką. Chciałem choć kilka rzutów wykonać bo zastanawiam się nad zamianą jednoskładu na jakiś dwu skład co by można było wozić w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Gdzie jeszcze można kupić 5S59ULF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 jak być chciał obadać Matagi , to są w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkazne1 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jak by chciał to Matagi AWR-602LL. Bardzo szybki. Bardzo ciety. O szczytowym ugieciu. Opisany fast. Nie doczekałem sie na opinie to zaryzykowalem i kupiłem. Zadowolony jestem niezmiernie. [emoji2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jak by chciał to Matagi AWR-602LL. Bardzo szybki. Bardzo ciety. O szczytowym ugieciu. Opisany fast. Nie doczekałem sie na opinie to zaryzykowalem i kupiłem. Zadowolony jestem niezmiernie. [emoji2]Ciekawy blank musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Fajnie ale większość to blanki w 2 kawałkach Ja szukam jednoskładu....najlepiej bez wklejki Może jeszcze ktoś coś podpowie, bo może nie znam jakiegoś producenta, jakiegoś modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi