Skocz do zawartości

Blank cw 0-3g pod mikro jigi

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko gdzie kupie goły blank? Jak oceniasz jego czułość w przedziale 1-3gramy

Zadzwoń do Zbyszka Kawalca, pewnie coś uradzi ;). Do Twojego łowienia będzie git. Sam mam i łowię z powodzeniem swoimi maleństwami od 0,2gr.... Jak potrzebujesz więcej info, to daj znaka na privata ;).

Pomyślę nad komarem, ale zmartwiła mnie jego długość, czyli sporo ponad 2m. To ma być kijek na małą rzeczkę i brodząc taka długośc będzie mi przeszkadzać, a skrócić do ok 1,9-2m to będzie rzeźnia, bo przesunę ugięcie w kierunku rękojeści.

Ma ktoś matagi z pełnego węgla tego do 5gr  TR60ACS-XUL

Na jego stronie znalazłem  blank    CST ES6600  6,6   2-4lb 1,5-4gr i opisany jako Xfast B)

Jutro zadzwonię i dowiem się co to potrafi :rockon:

Jakoś przełknę to 1,5gr od dołu, a może zaproponuje coś innego :good:

Opis ciekawszy od suzuki/matagi, chociaż chętnie zobaczyłbym fotki z postępującym ugięciem suzuki i matagi, lub jakiś filmik - jeszcze poszukam ;)

Tu coś masz.

http://fishingandhunting.pl/auriga-wedka-z-pelnego-wlokna/

I tu cos super trout

http://spinning.forumcommunity.net/?t=57429010

A jak by kolega cos o Suzuki znalazł to chętnie przeglądnę.

Edytowane przez pwizer

Nie wiem skąd masz takie informacje... Jeżeli nie masz ich z pewnego źródła, to może nie wprowadzaj resztę kolegów w błąd? Oczywiście, że temat jest do ogarnięcia, problem może być tylko sam blank nielakierowany...

Skąd wiesz ,że nie mam ich z pewnego źródła...? Zadzwoniłem i zapytałem jakieś dwa tygodnie temu i wątpię ,żeby coś się zmieniło. Blanki mosquito zostały zastąpione przez serie Mirage i Redeye.

Skąd wiesz ,że nie mam ich z pewnego źródła...? Zadzwoniłem i zapytałem jakieś dwa tygodnie temu i wątpię ,żeby coś się zmieniło. Blanki mosquito zostały zastąpione przez serie Mirage i Redeye.

Czy mógłbyś napisać skąd masz taką ciekawostkę? Bo pierwszy raz coś takiego słyszę :). Mirage i Redeye to całkiem co innego...

Pewnie ,że mogę. Na początku zadzwoniłem i dostałem odpowiedz ,że aktualnie blanki mosquito są niedostępne i nie drążyłem tematu ,ale za jakiś tydzień napisałem email'a do pracowni i dostałem odpowiedz

"Witam

Szanowny Panie blanki Mosquito są obecnie niedostępne.
Zostały zastąpione przez serie: Mirage i Redeye

Pozdrawia Kawalec Wędkarstwo"

Nie wiem kto dokładnie napisał tego emaila ,bo imieniem i nazwiskiem się nie podpisał ,ale jak pracuje w tej pracowni to nie mam powodu mu nie wierzyć.

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...

Witam Szacowne  Grono Kręcących Kijaszki,

prośba o poradę w kwestii patyka jak w tytule. Krótko o "chciejstwach":

1- patyk ma służyć do mikrogumek i mikrojigów przy połowie okonia i białorybu

2- długość 190-220 cm ( powyżej 210 raczej 2 składy )

3- jeśli  blank to do około 400 pln 

doradźcie lub ukierunkujcie dalsze poszukiwania

Będę wdzięczny za wszelką pomoc , ewentualnie sugestie

Jerzy

Jerzy, nieomal każdy blank z dolnym cw w okolicach 1/32 - 1/16 poradzi wyjść ci z zaczarowanego kręgu niemożności . Pod warunkiem poprawnego uzbrojenie wykluczającego nadzwyczaj modne mikroprzelotki :)  

Można też,jak kolega napisał kupić byle co do 5-6g ,dolepić spacing od 25 do 6 na ciężkich stalowych przelotkach i cieszyć się podczas rzutów ''szklaną'' akcją i pseudo-obniżeniem c.w. do 1g,które poleci i tak na max. 12-15m...

Ale można i tak,też Matagi tylko będzie bardziej szczytowo i dynamiczniej niż przy Super Trout-cie.

http://www.rodhouse.fr/en/rock-fishing/1048-tr69-super-rozy-figaro-3290000010483.html

Edytowane przez Paavo

Rodbuilding jest umiejętnością budowy perfekcyjnych oraz bezbłędnych wędek, co niektórym notorycznie myli się z potulnym truchtaniem za kolejnymi marketingowymi modami. Co daje się w imię forumowego spokoju tolerować.. :)

• Like 6