deywed12 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Kolegów ! Sezon szczupakowy tuż tuż a więc zakupiłem w tym roku ponton i marzy mi się Troling na wodach PZW Katowice lub na Opolszczyźnie. Jakie zbiorniki warto zwiedzić pod tym kątem ? Byłem święcie przekonany,że na Turawce można trolować - myliłem się . Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje, jeśli byłby również ktoś chętny na wspólną wyprawę również zapraszam. Edit: Dla jasności, interesuje mnie troling szczupakowy. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez deywed12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dawid , jak zapewne doczytałeś , mamy w okręgu opolskim zakaz trollingu na wszystkich zbiornikach zaporowych oraz zakaz spinningowania na nich do końca maja , więc pozostaje Ci chyba Odra . Ale w maju ciekawiej na niej łowi się z brzegu i to rybki bezzębne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tak jak napisałem interesuje mnie połów drapieżnika w miesiącu Maj, nie ma u was jeziorka gdzie trol jest możliwy i żyją w nim szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Chyba raczej nic takiego się nie znajdzie tym bardziej , że mamy zakaz połowu z jednostek pływających na zbiornikach poniżej 15 ha lustra wody ( poza używaniem belly boat ) .A gdyby ktoś mocno szukał jakiejś wody do majowych łowów łodkowo-drapieżnikowo-trollingowych , to w ogólnych zasadach i warunkach połowu w okręgu opolskim pkt. 11 brzmi : "Zakaz trollingu na wszystkich wodach . Nie dotyczy rzeki Odry . " Sorrki , taki mamy klimat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Proponuję przyjechać na nowo udostępniony zbiornik w woj. Śląskim - Kuźnica Warężyńska tam nałowisz się szczupaków do woli a przy okazji wyczyścisz dno z patyków i gałęzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Szukaj wód nie należących do PZW. Może są takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opolskie wykupiłem ze względu na Kropki i Sandacze ( o ile jeszcze jakieś żyją w zbiorniku Turawa) ciekawi mnie jak wygląda sytuacja z trolem w Śląskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Śmigaj na Dziećkowice. Patyków nie ma ale są ładne sandacze i szczupaki. Zapodaj nocny trolling w czerwcu i lipcu szczególnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi