damnie Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 WitamMam mały problem. Posiadam kompresor Parkside + pistolet do malowania BD130. Mój kompresor malując dyszą 0,2 wyłącza się na dosłownie sekundę i znów załącza powodując różny strumień farby (raz wiecej raz mniej) przy dyszy 0,5 kompresor pracuje non stop i nie ma z tym problemu. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał ten sam problem i jak go rozwiązał? Pistolet i kompresor osobno działa bez zarzutu. Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jaki masz dokladnie ten kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 HejTakie coś. http://www.lidl.de/de/parkside-airbrushset-pabk-60-a1/p56204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kompresor jest za słaby. To bardziej zabawka, niż kompresor. Aby w pełni wykorzystać sprzęt, butla (zbiornik wyrównawczy) musi być znacznie większa. To nie jest problem, który możesz prostymi środkami zniwelować. Więcej informacji: http://jerkbait.pl/topic/14272-kompresor-do-aero/http://jerkbait.pl/topic/33307-kompresor-lod%C3%B3wkowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Podpisuję się pod tym co mówi Janusz. Sam stałem się szczęśliwym posiadaczem takiego lodówkowca i jego budowa ani nie jest bardzo skomplikowana ani bardzo droga. Gdybyś zdecydował się na budowę takiej dmuchawy na pewno nie będziesz tego żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dzięki bardzo za odpowiedź. O tych lodówkowcach juz słyszałem. Szczerze to wolę chyba poszukać inny kompresor Myślałem ze do tego co mam wystarczy jakaś butla czy zbiornik i załatwi sprawę. Może ktoś poleci jakis dobry kompresor? Może kupić zwykłą sprężarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Kiedy lodówkowiec jest lepszy bo pracuje bardzo cicho a kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 WitamMam mały problem. Posiadam kompresor Parkside + pistolet do malowania BD130. Mój kompresor malując dyszą 0,2 wyłącza się na dosłownie sekundę i znów załącza powodując różny strumień farby (raz wiecej raz mniej) przy dyszy 0,5 kompresor pracuje non stop i nie ma z tym problemu. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał ten sam problem i jak go rozwiązał? Pistolet i kompresor osobno działa bez zarzutu. Dzięki za odp.W sytuacji gdy kompresor modelarski nie posiada zbiornika wyrównawczego wężyk doprowadzajacy powietrze powiniem mieć długość co najmniej 5 metrów.I po problemie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Lodówkowiec to najlepsze wyjście .1. Cichy2. Można malować ile wlezie. A przy takich zabawkach to max 60min pracy non stop.3. Cena (za dobry kompresor w 5 - 6 stówkach się nie wyrobisz a lodówkowiec nawet gotowy za 300-350 zł znajdziesz w sieci). Ale wybór należy do Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Mój kosztował mnie trochę ponad 200 zł i odrobinę pracy a ile frajdy daje teraz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damnie Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dziekuje wszystkim za odpowieź Teraz musze pomyśleć co ja wogóle chcę Muszę poszukac starej lodówkki i wtedy zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Zależy ile szt chcesz malować. Do krótkich serii na pewno się nadaje ten co maszMoże na umywa się do "lodówkowca", ale jest mały i poręczny. Mam podobny kompresor, zrobiłem zbiornik z aluminiowej gaśnicy samochodowej ( dwa otwory i dwa zaworki od samochodu) i już była znaczna poprawa. Poza tym przydaje się do czyszczenia komputera . Zdobyłem uszkodzony zbiornik wyrównawczy od instalacji centralnego ogrzewania i jest super.Koszty mniejsze niż nabycia kolejnego kompresora. A generalnie pierwszą próbę aerografem robiłem na kole zapasowym samochodu + pompka nożna - to dopiero zabawa Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Kathir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi