hlehle Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 W końcu z takiego suma jest sporo mięsa, a podobno gadziny zjadają wszystko co się rusza, a w szczególności upodobały sobie córki rolników ... http://natemat.pl/176293,chlopski-minister-zaplanowal-rzez-40-tys-dzikow-nawet-mysliwi-buntuja-sie-przeciwko-masakrze-w-takiej-skali 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak pomór świń afrykanskich dotknie sumów to będziesz mógł zacząć się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zajebioza.Pięknie i sprawnie moderacja działa.Moje pytanie też miało podtekst polityczny?Pytam tu bo nawet priva do moderatora nie chce mi się pisać.Ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzików nie będzie, puszczy nie będzie. Nic nie długo nie będzie. Takie czasy... . Co za matoł. Wystarczy to przeczytać: Doskonale wie to Krzysztof Jurgiel, dlatego w pierwszej wersji rozporządzenia zaproponował, aby do odstrzału mógł przystąpić każdy „posiadacz broni palnej”, włączając w akcję: policjantów, wojskowych, ochroniarzy, a nawet strzelców z klubów sportowych. Takie zapisy oprotestował jednak Polski Związek Łowiecki, przekonując, że doszłoby do wielu wypadków z udziałem amatorów. Ponadto zwierzęta kaleczone z pistoletów umierałyby w męczarniach, gdzieś w zaroślach. Celny strzał gwarantuje sztucer z lunetą oraz pocisk z broni myśliwskiej, mający energię wystarczającą do humanitarnego i szybkiego uśmiercenia. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wystarczy, że lemingów nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 No tak najlepiej przeczytać szmatławca, wstawić link do tegoż jakże ckliwym językiem napisanego artykułu a zawsze znajdą się owieczki, które przyklasną bardziej lub mniej w tym przypadku mniej przebiegłej propagandzie. Jestem zdania, że aby podjąć jakiś temat trzeba najpierw zasięgnąć wiedzy, aby wyrobić sobie opinię a tutaj widzę jakże popularną metodologię:"nie wiem a wypowiem się". Otóż jakoś nikomu nie szkoda jest, gdy przedsiębiorcy kasują całe stado, wypłacając jakieś nędzne rekompensaty albo i to nie, wtedy nikt nie wstawia linka do artykułu z opisem sytuacji, bo i po co, chciał się dorobić to niech bankrutuje Prawda jest taka, że dzików jest zdecydowanie za dużo, a jeśli rozprzestrzeniają chorobę należy przetrzebić ich liczebność czym wcześniej tym lepiej. Druga strona medalu jest taka, że wysoka liczebność dzików wpływa na straty w uprawach rolnych za co rolnicy żądają rekompensat a na zasadzie równości czemu mają nie brać jeśli polska odprowadza składki, z których rolnicy w innych krajach biorą i to jeszcze więcej. Zwroty z rekompensat idą w niemały kwoty i tutaj osoby popierające ten artykuł muszą sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcą utrzymania wysokiej liczby populacji dzika co będzie się wiązało z wypłatami rekompensat, które pójdą ze wspólnej kieszeni. Głos rozsądku, dziękuję 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Wystarczy, że lemingów nie będzie Przeczytaj artykuł, wtedy sie wypowiedz i wytknij gdzie są napisane bzdury. Wojsko nasłać na dziki. Może komandosów jeszcze. I może niech zaczeka aż brzuchy loch będą pełne małych. To prawda czy nie: Po ubiegłorocznej akcji liczenia zwierząt okazało się, że woj. warmińsko-mazurskim w 43 procentach tzw. obwodów łowieckich liczebność spadła poniżej progu 0,5 osobnika na km2. W woj. podlaskim 63 procent. Jedno z kół łowieckich odmówiło udziału w akcji, twierdząc, że na ich terenach w ogóle nie ma już dzików. To oczywiście nie przekonuje urzędników. Według ministra ochrony środowiska Jana Szyszki, dziki są i mnożą na potęgę rodząc warchlaki nawet trzy razy w roku. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Nie czytam szmatławców, w których nacechowane emocjami i propagandą artykuliki mówią Ci od razu co masz sadzić Wolę suche fakty do własnej oceny. Przeczytaj co Tomek napisał, pózniej zrób wywiad wsród myśliwych i zapytaj jak to z tymi dzikami jest Spróbuj też poszukać innych źródeł.Na koniec możesz wyłapać i wyleczyć chore dziki jeśli znajdziesz na to sposób. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Akurat w mojej okolicy rolnicy z pewnością ucieszą się z takich działań. Prawda jest taka że dziki rozplemiły się niemiłosiernie. Niszczą uprawy, w szczególności kukurydzy i ziemniaków a ludzie mieszkający bliżej lasów czy pól już kilka lat temu skarżyli się że coraz częściej wchodzą na ich podwórka. Problem ewidentnie istnieje i nie jest czyimś wymysłem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie czytam szmatławców, w których nacechowane emocjami i propagandą artykuliki mówią Ci od razu co masz sadzić Wolę suche fakty do własnej oceny. Przeczytaj co Tomek napisał, pózniej zrób wywiad wsród myśliwych i zapytaj jak to z tymi dzikami jest Spróbuj też poszukać innych źródeł.Na koniec możesz wyłapać i wyleczyć chore dziki jeśli znajdziesz na to sposób.Ja nie czytam innych szmatławców z drugiej strony które są jeszcze bardziej nacechowane pogarda dla myślących inaczej i zarażone jedyną słuszną wizją wiadomo kogo.Tego portalu który to opublikował też nie czytam - dla jasnosci. Pierwszy raz tam byłem. Jeśli tezy artykułu są kłamliwe i nie poparte faktami to przepraszam. Mówię o liczebności dzików.Natomiast z polowaniem na maciory przez ochroniarzy i innych typów z giwerami nie ma mojej zgody.Trochę wyobraźni. To broń ostra a nie przelewki. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak nie dziki, to konie a wy jeszcze sumy w to mieszacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Merytoryczna dyskusja tak, polityka i obrzucanie błotem nie. Dlatego proszę o zachowanie spokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja nie czytam innych szmatławców z drugiej strony które są jeszcze bardziej nacechowane pogarda dla myślących inaczej i zarażone jedyną słuszną wizją wiadomo kogo.Tego portalu który to opublikował też nie czytam - dla jasnosci. Pierwszy raz tam byłem. Jeśli tezy artykułu są kłamliwe i nie poparte faktami to przepraszam. Mówię o liczebności dzików.Natomiast z polowaniem na maciory przez ochroniarzy i innych typów z giwerami nie ma mojej zgody.Trochę wyobraźni. To broń ostra a nie przelewki.Dokładnie.Pomysł z wypuszczeniem na dziki kogo się da jest bardziej niz poroniony.I nieważne czy był w pierwszej wersji czy w innej.Ktoś komu nawet przez chwilę coś takiego przeleci przez mózgownicę powinien się mocno nad sobą zastanowić.Policja natomiast ma dużo innej roboty zamiast strzelania do dzików.Tak nawiasem mówiąc,ciekawe że u nas nawet z wątku o dzikach i ich liczebności da się zrobić poletko do dyskusji politycznej.Znamienne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak eliminować to totalnie - kije , wilcze doły , wnyki , napalm ...Pomysł aby strzelali wszyscy posiadacze broni zainspirował mnie do sprawdzenia daty ukazania się artykułu czy to aby nie prima aprilis.Strzelanie do ciężarnych matek to już przegięcie , przecież wściekłe nie latają.Co do samych dzików to w mieście Łodzi Panowie , 5 minut autem od Manufaktury w zeszłym tygodniu straż miejska musiała odłowić dzika , który trochę się zapędził i znalazł sobie gniazdko tuż obok przedszkola dla dzieci.Zgłoszenie poszło dwa tygodnie temu - tyle trzeba było czekać na pułapkę , która jest non stop zajęta bo do odłowu są kolejne rozsiane po mieście.Podobno umieszczają je w jakiejś zagrodzie a później jak uzbierają kilkanaście to wywożą gdzieś w las , rozmnożyły się na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) To prawda czy nie: Według ministra ochrony środowiska Jana Szyszki, dziki są i mnożą na potęgę rodząc warchlaki nawet trzy razy w roku.Wiedziałem że od moich szkolnych lat minęło dużo czasu i świat poszedł naprzód, ale nie przypuszczałem że aż tak, bo pod koniec XX wieku dziki rozmnażały się raz w roku.Oczywiście w sprawie redukcji ilości dzików są za i przeciw ale w granicach wiedzy a nie fantazji.A co z bobrami, kormoranami ?Minister pełną gębą : Białowieża, stadniny, teraz dziki, jutro może i sumy. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez slawek_2348 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dajcie źródło do tych słów o ochroniarzach i "innych typach z giwerami" Oczywiście oprócz tego co dziennikarzyna powyżej napisała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgadza się - w dobie internetu dziennikarzem zostać może każdy średnio ogarnięty gimnazjalista z telefonem komórkowym - sieć zasypana jest śmieciami niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Dajcie źródło do tych słów o ochroniarzach i "innych typach z giwerami" Oczywiście oprócz tego co dziennikarzyna powyżej napisała Czytaj uważnie. Projekt zawierał taki zapis. Projekt można nazwać pierwszą wersją.Poniżej link. Także dziennikarzyna tego nie wymyślił tylko projekt narodził się w główkach nowej władzy.Widzisz, nie tylko jedynie słuszne obecnie media przedstawiają fakty. One często te fakty ukrywają.Dlatego warto porównywać informacje z różnych źródeł aby wyrobić sobie własny osąd. Paragraf 2 punkt 1. dla ułatwienia.http://www.minrol.gov.pl/content/download/55692/306487/version/1/file/Odstrza%C5%82%20sanitarny%20dzik%C3%B3w.pdf Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Nie tylko sieć , ale praktycznie wszystkie media można o kant dupy potłuc (ostatnio w manipulacjach przodują stacje tv). Czystych faktów nie uświadczysz nigdzie, dlatego trzeba mocno te wiadomości filtrować i przynajmniej starać się wyciągnąć jak najwięcej prawdy. A propos ministra rolnictwa ... proponuję obejrzeć i trzeźwo ocenić zdolność tego pana do podejmowania jakichkolwiek sensownych decyzji. https://www.youtube.com/watch?v=GAIRK49mMa4 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja cię kręcę. Ale numerant.Na razie jest kulturalnie. Nie powinno polecieć . Wracając do temat - tak, uważam że populację dzików należy regulować. Tak jak kormoranów. Nie jestem ekooszołomem.Ale nie w taki sposób w jaki było i jest to planowane. Co ciekawe na tubie jest kopia wypowiedzi. Poprzedni filmik usunięto. Aparat już działa?A ten typek to nie jest czasem miszczem zakonu? Wiadomo jakiego... . Szyszko - ten to dopiero się wygłupił o tych trzech miotach w ciągu roku. Chyba że to najprawdziwsza prawda jest. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 A pamiętacie jeszcze, który to numerant chciał sprżedać lasy państwowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Wracając do temat - tak, uważam że populację dzików należy regulować. Tak jak kormoranów. Nie jestem ekooszołomem. Ale nie w taki sposób w jaki było i jest to planowane. Dokładnie tak ! Nie można przeginać w żadną ze stron, ale po prostu wiele działań nosi znamiona kompletnego dyletanctwa i niekompetencji. Stąd nawiązanie do sumów. Takie celowe przerysowanie, ale ja wiem, że prędzej czy później dostaniemy po dupie i ci co teraz tak krzyczą i łykają propagandę, obudzą się z ręką w nocniku. Ja już powoli opracowuję "plan B" na swoje życie, bo mam przeczucie, że katastrofa wisi w powietrzu ... A pamiętacie jeszcze, który to numerant chciał sprżedać lasy państwowe? Jakaś pała z PO, ale jaki to ma związek z obecną sytuacją w kraju i niedorozwiniętym ministrem? Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez hlehle 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Taki, że to cały czas jest wątek polityczny od samego początku. Tylko i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zastanawia mnie od jakiegoś czasu pewne zjawisko - gdziekolwiek pojawi się jakaś negatywna informacja na temat obecnie rządzących, to nagle odzywa się cała masa ludzi z tekstami typu "a PO to ...". A "ja przedwczoraj ściszałem telewizor!". Co ma piernik do wiatraka (a może wariata ) ? PO dało plamy po całości, ale to rozdział zamknięty. Wątek jest o Ministrze Rolnictwa, który wydaje się upośledzony, albo co najmniej inteligentny inaczej. Ten człowiek wraz z Ministrem Środowiska, będzie miał olbrzymi wpływ na to czy w ogóle będziemy mieli co łowić w tym kraju za kilka-kilkanaście lat. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 W końcu z takiego suma jest sporo mięsa, a podobno gadziny zjadają wszystko co się rusza, a w szczególności upodobały sobie córki rolników ... Daniel, w niektórych miejscach już się wzięli.... http://zahaczeni.net/kamilfishingblog/2016/03/02/ten-okropny-sum/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi