leslaw Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Chodzi mi o ten tzw. eliptyczny sposob nawijania zylki/plecionki(EOS) przez te kolowrotki.Jak to wyglada w praktyce ?. Czy rzeczywiscie to dobre ?.Dzieki za odpowiedzi, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam, aktualnie mam trzy młynki Okumy w tym dwa z kołami zębatymi w kształcie elipsy (Avanger,Alumina). Oba kołowrotki ładnie nawijają pletkę choć Avangera ju?ź nie u?źywam bo nie udało mi się go reanimować (ale jakieś 1,5 sezonu pracował przy średnim spinngu na pletce i dawał radę) natomiast aluminę mam w wersji 20 więc u?źywam ja gł?łwnie do cienkiej ?źyłki jak ganiam za klenio-jaziem.System ten jest wygodny przy smarowaniu poniewa?ź są zaznaczone trybiki i łatwo jest ustawić te same poło?źenie jak przed rozkręceniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Cześć,Mam Okumę Epix Pro FD rozmiarze 30.U?źywam od 6-ciu lat. Łowię nią tylko na plecionkę od 0,1 do 0,21.W tym roku dokupiłem drugą (synek złamał mi stopkę kołowrotka z wędką spadając ze skarpy ...)i mam ju?ź 6 szpul . Średnio na rybkach jestem w roku ok 100 razy. Nie mam zastrze?źeń do układania plecionki przez ten kołowrotek. Łowię du?źymi wobkami i gumami (20 - 40 gr). Hamulec te?ź spoko. Kilka sumk?łw ponad 10 kg i nic się nie dymiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 w okumie Epix Pro są standardowe przekładnie tj. w kształcie koła nie mniej jednak ostatnio rozbierałem moją Epix do smarowania i powiem szczerze, ?źe Panowie nie postarali się z konstrukcją bebech?łw. Miejsca w korpusie sporo a tryby jakieś takie małe poza tym brakuje mi ło?źyska pod jednym z k?łł zębatych za to jest plastik fantastik... Jedno co jest ciekawe to smarowałem ostatnio te?ź alumine i oba młynki a właściwie kosze ło?źyska oporowego jak i same wałeczki były upaskudzone smarem a mimo to nie przepuszczały. W Red Arcu wystarczy posmarować oliwką i ju?ź przepuszcza czego nie mogę zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi