grodzio Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jestem początkującym spinningista i chce kupić sobie nowy spinning będę łowił na Lubelskich rzekach w g?łrnych odcinkach. Mam na wydanie na ten kijek 200zł. Zastanawiam się nad kijem Dragon Millenium Trout 2,55m 5-25g czy to będzie dobry wyb?łr og?łlnie opinie są dobre o tych kijach ,ale czy to nie będzie za kr?łtki kij.Proszę was o pomoc. Mo?źe to temat nie bardzo na tak profesjonalne forum je?źeli administratorzy tak uwa?źają to niech usunął temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zbyt og?łlne pytanie, by jednoznacznie odpowiedzieć, nawet znając ten kij. Moc, CW, długość, charakter wędki... Nale?źy dobrać zale?źnie od rzeki, od u?źywanych przynęt, od własnych preferencji i umiejętności, od wielkości łowionych ryb... Myślę, ?źe jak poszukasz informacji w necie o lubelskich pstrągach, to szybko dowiesz się, jakimi kijami łowią pstrągarze w Twoich okolicach. Jeśli pozytywne opinie o tym kijku, jakie zebrałeś, uwa?źasz za wiarygodne, kup i sprawdź, czy Tobie pasuje. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 grodzio pogadaj z chlopakami z lublina - jajakub, bassy i sp?łłka. oni na pewno pomogą. Og?łlnie rzecz ujmując kijek przez Ciebie wybrany nie jest zły i JAKOŚ sobie na pewno poradzisz - niestety nie znam lubelskich ciurk?łw pstrągowych i cię?źko jest mi powiedzieć czy taka długośc oraz moc będę optymalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Grodzio ja często łowię na lubelskich rzeczkach, jestem z Lublina. Cię?źko komuś doradzić zakup kijka poniewa?ź ka?źdy lubi co innego, jedni wolą szybkie kije o akcji szczytowej inni wolniejsze, jedni kr?łtsze inni dłu?źsze itd itd...to oczywiście moje osobiste zdanie i odczucia ale na naszych rzeczkach łowię kijem o długości 2,13 m i uwa?źam, ?źe jest to długość w zupełności wystarczająca jak na rzeki o szerokości kilku metr?łw. Dla mnie dłu?źszy kij to męczarnia, potrzeba więcej miejsca do rzucania, zacięcia itp a kijem kt?łrego ja u?źywam spokojnie obłowię wszystkie miejsc?łwki, kt?łre chcę, nie męczę się z rzutami kiedy trzeba czasem łowić pod gałęziami, łatwiej prowadzi mi się przynętę ale jak widzisz to tylko moje zdanie. Inni mogą Ci doradzić dobre kijki, jedni takie drudzy jeszcze inne ale nie koniecznie musi to być dobry kijek dla Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Kasa to nie jest temat tabu. Je?źeli ona na razie Ciebie ogranicza to kup ten kij od czegos musisz zacząć, a jak nie chcesz go kupować to się do mnie zgłoś pozyczę Ci starego ale poczciwego dragona perch 4-14 gram z minimalnie przyciętą sczyt?łwką - na niego łowiłem pierwe pstrągi na małe wobki ok 5 cm. Właśnie a jakie przynety będziesz katował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 milej lektury http://www.jerkbait.pl/?cat=9 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5314& ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=110406 & http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4652& ;prevloaded=1&&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zakupiłem dzisiaj kijek Shimano Catana BX240L. Pierwszego lub drugiego stycznia go przetestuje.Co do koleg?łw z Lublina mo?źe kiedyś spotkamy się na kt?łrejś z naszych rzek lubelskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 nie zdą?źyłem odpisać ... ja bym w tej cenie postawił na Robnsona Diplomata Top Spin 255 ... potem (znaczy dro?źej) zakochałem się w Team Dragonach ps. ale sam mam Catanę 180 cm i łowiłem na nią bez problem?łw (choć czasami musiałem jej połowę wsadzić do wody, ?źeby na początek blaszka poszła do dna) hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi