Skocz do zawartości

Co to za "obrotówka" ?

depesz

Rekomendowane odpowiedzi

Mi nie wydaje się aby była to Aglia nr 2 ponieważ korpus Aglii 2 nie ma koralików tylko wałeczek z przefrezowanymi wgłębieniami.

W dodatku te wgłębienia w tym korpusie są najczęściej innego koloru.

Tak na szybko mi się coś kojarzy,

Przychylił bym się do opinii kolegi który pisze, że jest to Hobby Reflex.

Pozdrawiam

Proszę o pomoc w rozpoznaniu tej przynęty. Jesienią była strasznie skuteczna na pewnym starorzeczu. Mam tylko jedną, nawet nie wiem skąd Embarassed

A chciałbym sobie jeszcze takich parę kupić.

Na paletce jest napis lekko starty. Tak jakby REFI 10g

Z góry dzięki

Depesz,ta obrotówka to jak pisałem Hobby Reflex,znalazłem kilka innych blach tej firmy robionych na tych samych korpusach.U Ciebie brak tylko koralika,pewnie pękł

post-1056-1348915028,5999_thumb.jpg

A tutaj znalazłem jeszcze elementy z jakich były robione.Mam też skrzydełka takie jak Twoje tylko nie powycierane.Nie obiecuję na 100% ale może uda mi się załatwić parę sztuk (jeśli mają jeszcze w magazynie)to odezwę się do Ciebie na priv.

Pozdrawiam.Paweł

post-1056-1348915028,6667_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 4 lata później...

Szkoda, że firma Hobby już nie istnieje, bo modele long w rozmiarach 0, 1, 2, 3 i skrzydełkami oklejonymi czarną folią w żółte kropeczki, a'la "black fury" były bardzo skuteczne na okonie i nie tylko.

Fakt blaszki były montowane na miękkim drucie i dobrze było od razu go wymienić na dental.

Sam kupił bym jeszcze takich longów, lub części do ich montażu.

2syatPBl.jpg

• 8 miesięcy temu...

Vigo możesz się odezwać , znalazłem zapas tych longów skrzydełek , ale nie mam parametrów jak je skręcić , waga przekroje korpusów ,wielkości , jaka kotwica itp , jak byś mi to ustalił to będę miał tego do wypuszczenia około 200 szt , sam robię obrotówki , a te skrzydła dostałem w spadku .