WoW24 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam wszystkich i ka?źdego z osobna Mam do was pytanie odnośnie kołowrotka kt?łry będzie wsp?łłpracował z wędką: - Wędka Cormoran Carb-O-Star XT Jerkbait 195/120gPrzynęty kt?łre będzie obsługiwał to Slidery, Jack itp.Rozglądałem się trochę i chodzi mi po głowie penn slammer 360.Dodam ze to będzie moje pierwsze spotkanie z Jerkowaniem …Czekam na wasze propozycje odnośnie kręcioła kwotę jaką mogę przeznaczyć to kolo 450,00 pln PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 da rade mo?źesz być spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mo?źe 260 by wystarczył.U?źywam do koguta i wystarcza na szarpanie kurak?łw 35g a jest trochę l?źejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoW24 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 dzięki za extremalnie szybką odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mo?źe 260 by wystarczył.U?źywam do koguta i wystarcza na szarpanie kurak?łw 35g a jest trochę l?źejszy.15 g mniej przy 355 nie dadzą ?źadnej r?ł?źnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mo?źe waga nie tak jak jest zgrabniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Minimalnie mniejsza szpula i rotor powodują, ?źe jest znacząco zgrabniejszy? Body oraz korba kołowrotka jest dokładnie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie jest tak pałowaty i będzie zdecydowanie lepszy w u?źyciu a moc ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 w takim razie i jeden i drugi się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoW24 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 czyli nie opłaca sie płacić więcej za 360 skoro 260 jest tak samo dobra. a jak ma sie pojemność szpuki kchyba w zastosowaniu do jerk?łw nie ma a?ź takiego znaczenia. a moze macie inne propozycjie co do kręcioła ? PozdŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Weszło mi na 260 prawie 135m plećki powerpro 20lb.Chyba grubszej nie będziesz u?źywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Naprawdę bez złośliwości: co znaczy pałowaty w kontekście kołowrotka? Coś mu się za mało ugina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Tzn. większy i mniej zgrabny dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja do średniego jerkowania ( od Slider?łw 10 cm do Sweeper?łw 97g ) do kija Robinson Diaflex 1,98 do 80g (1-częściowy) u?źywam Shimano TP 400 FC. Jest b.lekki ,chodzi lepiej od masełka , moc hamulca a?ź 11 kg. Ma świetny naw?łj - nigdy nie załapałem brody .Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 I jeden i drugi się nada. Jak bym to ja miał wybierać to zdecydowanie większego. Większa pojemność szpuli i szersza co sprawia, ?źe rzuty będą dalsze i mniejsze prawdopodobieństwo zrobienia się brody co w plecionkach szczeg?łlnie tych ni?źszej klasy się zdarza. No i pewnie większy ślimak co sprawi ?źe Ci dłu?źej wytrzyma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No i pewnie większy ślimak co sprawi ?źe Ci dłu?źej wytrzyma.PozdrawiamI znowu wyjdzie, ?źe się czepiam, ale w slammerze nie ma ?źadnego ślimaka (nawet do posuwu szpuli - jest mimośr?łd). Body w 260 i 360 jest to samo i przekładnia hipoidalna te?ź jest ta sama. Notomiast co do reszty zgadzam się w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja do średniego jerkowania ( od Slider?łw 10 cm do Sweeper?łw 97g ) do kija Robinson Diaflex 1,98 do 80g (1-częściowy) u?źywam Shimano TP 400 FC. Jest b.lekki ,chodzi lepiej od masełka , moc hamulca a?ź 11 kg. Ma świetny naw?łj - nigdy nie załapałem brody .Polecam ! Hej, @Tommy54, a co to za magiczny młynek te masełko, podaj linka, chętnie popatrzę .Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Nie lubię Slammera, nie podoba mi się jego praca i wygląd, ale łowię nim i przyznam, ?źe w tej cenie to nic innego do cię?źkich zastosowań nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Potwierdzam. tzn. Slammer 360 sie nada, jest na przekladni hipoidalnej a nie na slimaku. Nie wydaje mi sie, zeby w przypadku do ciezkich zastosowan eksperymentowac z 260. 360 jest dokladnie taki jak trzeba. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Barwena z takim tekstem do wielkiego TOMMA ale jesteś odwa?źny To tak dla wprowadzenia odrobiny luzu do tego sprzętowego wątku .Nic personalnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Revo STX , i nie bierz tego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Słuchaj Słwka wie co m?łwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Yhym, to przepraszam musiałem coś pokiełbasić z tym ślimakiem gdzieś chyba musiałem taka bzdurę przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi